Ben je op zoek naar een zwangerschapsshoot in Den Haag? De laatste jaren is het steeds gebruikelijker geworden om een fotoshoot tijdens je zwangerschap te laten maken. Je zwangerschap is een bijzondere periode die het verdiend om op beeld vereeuwigd te worden. Waarom en wanneer laat je een zwangerschapsshoot in Den Haag maken? Charlotte van Wooning fotografie vertelt je er graag meer over.

Zwangerschapsshoot Den Haag.

Zwangerschapsshoot Den Haag.

Wanneer zwangerschapsshoot in Den Haag?

Een klein wondertje, dat er negen maanden over doet om te groeien en uiteindelijk geboren te worden. Een zwangerschap is een van de bijzondere perioden die je in je leven meemaakt. Een zwangerschap is bovendien superleuk om op beeld vast te leggen. Met een zwangerschapsshoot in Den Haag heb je voor altijd een waardevol aandenken aan je zwangerschap. De fotomomenten kunnen divers zijn. Wil je op de foto’s goed kunnen zien dat je zwanger bent? Plan dan een fotoshoot tussen de 31 en 35 weken. Charlotte van Wooning fotografie bied je daarnaast andere mogelijkheden om een zwangerschapsshoot in Den Haag in te vullen en vorm te geven:

  • Iedere maand van je zwangerschap een foto. De laatste foto in de reeks is er eentje van jou met je pasgeboren baby in je armen.
  • Een fotoshoot op locatie.
  • Een fotoshoot bij jou of jullie thuis.
  • Een buiten fotoshoot.
  • Een fotoshoot in de professionele fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie.
  • Een fotoshoot met jou alleen, of met je partner en/of andere kinderen.

Van tevoren wordt de setting van de fotoshoot met je besproken. Hierbij kun je aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. De mooiste foto’s worden gemaakt met kleding zonder drukke prints en opdrukken. Gaan jullie samen op de foto? Kies dan voor kleuren die op elkaar zijn afgestemd. Neem een aantal verschillende setjes mee naar de fotoshoot.

Ontspannen zwangerschapsshoot

Een zwangerschapsshoot kan op verschillende, binnen en buiten, locaties gemaakt worden. Een gemiddelde fotosessie duurt 30 tot 60 minuten. Overweeg je om buitenfoto’s te laten maken? Vlak voor zonsondergang is de lichtinval vaak erg mooi. In overleg kan voor een buitenlocatie een afspraak gemaakt worden om de fotosessie later op de dag te maken. Vind je foto’s van je eigen omgeving leuker? Of voel je jezelf thuis meer op je gemak? Charlotte van Wooning fotografie komt naar jou toe. Nadat de afspraak is gemaakt, houden we zeker met een buitensessie, de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten. Is het op de afgesproken datum echt slecht weer? Dan kunnen we de afspraak een aantal dagen uitstellen. De fotosessie verloopt op ontspannen wijze. Zowel buiten als binnen geeft de fotografe er de voorkeur aan om al wandelend en kletsend een ontspannen sfeer te creëren. Op deze manier wordt een prachtige fotoreeks gemaakt.

Afspraak zwangerschapsshoot in Den Haag

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een zwangerschapsshoot of wil je graag de portfolio van Charlotte van Wooning fotografie zien? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek kun je aangeven wat je verwachtingen zijn van de fotosessie. Samen met broertjes en zusjes op de foto? Charlotte van Wooning fotografie biedt je flexibele invulling van de fotoreportage aan.

Zwangerschapsshoot Den Haag FAQ

1. Wanneer kan ik een zwangerschapsshoot laten maken?

Je zwangere buik is tussen 32 en 38 weken op haar mooist. Later in een zwangerschap is de kans groter dat je vocht vast houdt en dat de baby vroeger dan verwacht geboren wordt, waardoor je te laat bent met de fotoshoot. Meerling zwangerschappen worden een aantal weken eerder gefotografeerd.

2. Wordt een zwangerschapsshoot in Den Haag in de studio gemaakt?

Een zwangerschapsshoot kan zowel in de fotostudio als op een andere binnen of buiten locatie gemaakt worden. Wellicht heb je een idee voor de stijl en het soort foto’s dat je wilt laten maken. Buiten in de natuur zijn het natuurlijke daglicht en landschap van invloed op het resultaat. Voel je jezelf thuis meer op je gemak? Dan kunnen we de zwangerschapsshoot ook in jullie vertrouwde omgeving maken.

3. Worden er alleen foto’s van mij gemaakt of mag mijn partner mee op de foto?

Uiteraard kunnen jullie samen op de foto, maar je kunt er ook de voorkeur aan geven om de zwangerschapsfoto’s te focussen op je buik. Kom je samen met je partner naar de zwangerschapsshoot, dan worden er foto’s van zowel jou alleen als van jullie samen gemaakt.

4. Moet ik bloot op de foto?

Nee! Van moeten is zeker geen sprake. Het laten maken van zwangerschapsfoto’s is iets persoonlijks. Wat jij mooi en leuk vindt, is dat misschien niet voor iemand anders. De focus van de fotosessie ligt op je zwangere buik. Je kunt ervoor kiezen om jezelf te laten fotograferen in mooie kleding, maar je kunt ook een sprekende blote-buik-foto laten maken. Jij bepaalt de mate waarin je jezelf prijsgeeft. Doe niets waar je jezelf ongemakkelijk bij voelt.

5. Kan ik tijdens mijn zwangerschap verschillende foto’s laten maken?

Ja, in plaats van een enkele fotoshoot tussen 32 en 38 weken, kun je er ook voor kiezen om elke maand een foto te laten maken. De laatste foto wordt gemaakt als de baby er is. Het resultaat kan worden verwerkt in een unieke foto. We bespreken de mogelijkheden tijdens het kennismakingsgesprek en laten je het portfolio zien van eerdere zwangerschapsshoots.

6. Welke kleding trek ik aan?

Kies voor kleding waar je jezelf comfortabel in voelt. Wil je foto’s van je blote buik laten maken, kies dan voor kleding die los zit en die geen afdrukken in je huid achterlaat. Ga je samen met je partner op de foto? Stem de kleding die jullie dragen op elkaar af. Je kunt verschillende kledingsetjes meenemen en tijdens de shoot van kleding wisselen.

7. Kan ik samen met mijn zus die ook zwanger is een zwangerschapsshoot laten maken?

Wanneer jullie rond dezelfde tijd zijn uitgerekend is het leuk om samen foto’s te maken. Een foto shoot met je zus of beste vriendin verloopt meestal ontspannen en is gezellig om te doen. Zijn jullie op uiteenlopende data uitgerekend, dan kunnen we twee fotoshoots plannen waarbij jullie samen bij elke sessie aanwezig zijn. Vanzelfsprekend maken we ook foto’s van jullie samen.

Gerelateerde onderwerpen