Ben je op zoek naar een zwangerschapsshoot Delft? Wil je door middel van een fotoreportage dit mooie moment vast laten leggen? Het laten maken van een zwangerschapsshoot Delft en omgeving is populair. Steeds vaker wordt het nieuwe leven dat in je groeit op beeld vastgelegd, zodat je later samen met je kindje terug kijkt naar prachtige foto’s.

Zwangerschapsshoot Delft.

Zwangerschapsshoot Delft.

Tips zwangerschapsshoot Delft

Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee kunt houden bij het overwegen of laten maken van een zwangerschapsshoot.

  • Locatie. De mooiste foto’s worden gemaakt op een locatie waar je jezelf op je gemak voelt. Dit kan je eigen huis zijn, maar ook de fotostudio of een buitenlocatie zijn hiervoor geschikt. Houdt rekening met de achtergrond, kleding en accessoires. Zwangerschapsfoto’s die in de natuur gemaakt worden, zijn vaak sierlijk en door de keuze van de locatie af te stemmen op de kleding krijg je perfecte foto’s waar je later met genoegen naar kijkt.
  • Geen haast klus. Door voldoende tijd in te plannen hoef je jezelf niet te haasten en kan de fotografe op ontspannen manier foto’s maken. Maak een afspraak voor een zwangerschapsshoot niet op het laatste moment. De beste tijd om zwangerschapsfoto’s te laten maken is tussen de 30e en 35e week van je zwangerschap. Rond deze tijd is je babybuik mooi rond. Je kunt ook de voorkeur geven aan wekelijkse of maandelijkse foto’s, zodat de groei van je buik mooi in beeld wordt gebracht. De laatste foto van de reeks is er dan een met je pasgeboren baby in je armen.
  • Samen of alleen? Wil je anderen betrekken bij de zwangerschapsshoot? Je kunt de voorkeur geven aan foto’s van jezelf, maar ook foto’s met de aanstaande vader en/of andere kinderen kunnen aan de fotoreportage toegevoegd worden. Wanneer er foto’s van jou en anderen gemaakt worden, is het belangrijk om te kiezen voor op elkaar afgestemde kledingen en kleuren.
  • Wel of geen kleding? Het doel van zwangerschapsfoto’s is het in beeld brengen van je babybuik. Trek je daarbij kleding aan of geef je de voorkeur aan intieme foto’s in lingerie? Geef de voorkeur aan een situatie waarin je jezelf op je gemak voelt. Zo waait een jurk mooi in de wind op een buitenlocatie. Je buik komt ook prachtig tot haar recht in lingerie. Worden de foto’s op een buitenlocatie gemaakt? Neem dan verschillende outfits mee, zodat je jezelf om kunt kleden. Wordt je buik bloot gefotografeerd? Draag dan ruim voor de shoot al loszittende kleding, zodat er tijdens het maken van de foto’s geen strepen of afdrukken in de huid zichtbaar zijn.
  • Buik in beeld. De bedoeling van zwangerschapsfoto’s is het benadrukken van je mooie, ronde buik. Kies voor neutrale kleuren en kleding zonder opvallende prints.

Afspraak zwangerschapsshoot Delft

Wil je meer weten over het laten maken van een zwangerschapsshoot? Neem contact op met de fotografe van Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Je kunt al ruim van tevoren een flexibele afspraak maken. Meer informatie krijg je door telefonisch een afspraak te maken of door het sturen van een e-mail, waarna je zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.

Zwangerschapsshoot Delft FAQ

1. Wanneer reserveer ik een zwangerschapsshoot?

Probeer de fotoshoot tijdig te reserveren. Een zwangerschapsshoot wordt meestal tussen de 32e en 38e week van je zwangerschap gemaakt. Bij een meerling zwangerschap is dit een paar weken eerder.

2. Waarom laat ik mijn zwangerschapsshoot door Charlotte van Wooning fotografie maken?

Naast prachtige zwangerschapsfoto’s, geniet je bij Charlotte van Wooning fotografie van een fijne, ontspannen fotoshoot. De fotoshoot draait om jou en je kleintje op komst. De fotografe heeft ruime ervaring met het maken van zwangerschapsfoto’s en laat je vooraf graag het zwangerschapsportfolio zien. Charlotte van Wooning fotografie heeft een zwangerschapsshoot voor elk budget.

3. Welke kleding en accessoires neem ik mee?

Lange jurken en openvallende vesten laten je zwangere buikje stralen, maar je kunt ook een zwangerschapsshoot in lingerie laten maken. Accessoires als een echofoto, babyschoentjes of een knuffel geven de foto’s een bijzonder tintje. Kies kleding waarin je jezelf goed voelt en die niet knelt. Worden de foto’s in het bos of op het strand gemaakt? Draag comfortabele schoenen waar je goed en makkelijk op loopt.

4. Mijn partner en kinderen willen ook op de foto, kan dat?

Ja, we plannen dan wat meer tijd zodat er ook foto’s van jullie als gezin gemaakt kunnen worden.

5. Waar wordt de zwangerschapsshoot gemaakt?

Zwangerschapsfoto’s kunnen in de fotostudio gemaakt worden. Hier is de belichting optimaal en zijn achtergronden, foto props en accessoires aanwezig. Het is ook mogelijk om de zwangerschapsshoot op locatie te doen. Dit kan bij jou/jullie thuis zijn of op een buiten locatie zoals het park, het strand en de duinen. Elk jaargetijde heeft iets bijzonders, dus ook hartje winter worden er buiten prachtige zwangerschapsshoots gemaakt.

6. Krijg ik de foto’s gelijk mee?

De fotografe maakt een selectie uit de gemaakte beelden en deze foto’s worden in de studio nabewerkt. Je krijgt een aantal dagen later een overzichtelijke, online galerij met de foto’s. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je informatie over de bestel en afdrukmogelijkheden.

7. Wat als het regent op de dag van de zwangerschapsshoot?

Het weer is helaas een van de weinige dingen waar we geen invloed op hebben. Bij een geplande buitenshoot kan de fotosessie, bij aanhoudend slecht weer, één of meerdere dagen uitgesteld worden. Je kunt de foto’s eventueel ook binnen laten maken.

8. Moet ik bloot op de foto?

Je moet helemaal niets en je bepaalt zelf wat je van jezelf wilt laten zien. Natuurlijk is het mooi om een foto van je blote, zwangere buik te laten maken, maar ook hierbij geef je zelf de grens aan.

9. Kan ik na een zwangerschapsshoot ook foto’s laten maken samen met mijn pasgeboren kleintje?

Jazeker. Je kunt een zwangerschapsshoot combineren met een newborn shoot. We maken dan een fotoreportage, waarbij je op de laatste foto je kleintje stevig in je armen hebt. Ook een foto van jullie gezin kan gemaakt worden.

10. Kunnen de zwangerschapsfoto’s uitvergroot worden?

Ja, de mogelijkheden om de foto’s af te drukken en/of te laten vergroten worden door de fotografe met je besproken.