Wil je een zwangerschapsshoot binnen of buiten laten maken? Veel aanstaande moeders willen graag professionele foto’s van hun zwangere buik laten maken. Maar hoe vind je een fotograaf die bij je past en waar laat je de zwangerschapsfoto’s maken? Een zwangerschapsshoot binnen kun je in een fotostudio laten maken, maar ook in je vertrouwde thuisomgeving worden mooie zwangerschapsfoto’s gemaakt.

Zwangerschapsshoot binnen.

Zwangerschapsshoot binnen.

Zwangerschapsshoot binnen plannen

De focus van de fotosessie is je zwangere buik. De mooiste zwangerschapsfoto’s worden gemaakt tussen week 32 en 38 van je zwangerschap. Je kunt de shoot ook in week 39 en 40 plannen, maar voor je weet ben je te laat en wordt je baby vroeger dan gepland geboren. In plaats van een zwangerschapsshoot kun je dan eventueel een newborn shoot laten maken. Het tijdig plannen en afspreken van een zwangerschapsshoot is van belang. Je weet dan zeker dat de fotografe beschikbaar is. Ruim voor de shoot bespreek je de fotolocatie en de duur van de fotosessie. De fotografe laat je het portfolio zien van zwangerschapsshoot binnen én buiten. Foto’s die gemaakt worden in de fotostudio profiteren van de mogelijkheid om het licht volledig af te stellen en te werken met verschillende achtergronden en/of foto props. Wil je zelf een accessoire meenemen? De eerste babyschoentjes, een knuffeltje of iets anders wat veel voor je betekent maken de pure foto’s net dat beetje extra bijzonder.

Zwangerschapsshoot samen

Alhoewel de fotosessie bedoeld is om je buik te fotograferen is het ook leuk om je partner en andere kinderen bij de zwangerschapsshoot te betrekken. Voor kinderen is jouw zwangerschap minstens net zo spannend als voor jezelf. Je wordt niet elke dag grote broer of zus en ook kinderen worden graag bij de fotosessie betrokken. Kleine handen die liefdevol op je buik liggen. Dat ene liefdevolle kusje op je buik. Het zijn later foto’s waar de liefde en trotsheid vanaf spatten. Steeds vaker zijn ook trouwe viervoeters bij een zwangerschapsshoot aanwezig. Juist omdat er niet overmatig geposeerd wordt, is het prima mogelijk ook prachtige foto’s met huisdieren te maken. Honden kunnen lastig stil staan of zitten, de sprekende blikken en de band die je hebt met je huisdier worden door de camera gevangen. Bespreek je ideeën over de fotosessie en het maken van foto’s met meerdere mensen vooraf met de fotografe. Deze kan zich dan voorbereiden en je professioneel advies geven over onder meer de locatie en de kleding die jullie dragen en/of meenemen naar de fotoshoot.

Zwangerschapsshoot fotostudio of thuis

Kun of wil je voor de zwangerschapsshoot niet naar de fotostudio komen? Dan komt de fotografe naar jou en worden de foto’s in je eigen tuin of huis gemaakt. Kies voor een ruimte waar optimale lichtinval is en bepaal van tevoren welke kleding je tijdens de shoot draagt. Je blote buik mag gezien worden. Draag een aantal uren voor de shoot comfortabele, niet knellende kleding. Je bent er dan zeker van dat er geen zichtbare kledingstrepen op je huid te zien zijn. Een losse jurk of je favoriete jeans in combinatie met een leuk shirt. Je weet zelf het beste waar je jezelf comfortabel in voelt. Worden er foto’s gemaakt van je partner en/of de kinderen? Probeer de kleuren op elkaar af te stemmen, waarbij je vermijdt dat jullie er identiek uitzien. Neem verschillende kledingsets mee naar de fotostudio, er is tijd en ruimte om van kleding te wisselen. Je kunt dan later de foto’s selecteren die je zelf het mooiste vindt. Bekijk vooraf het zwangerschapsshoot portfolio. Zeker wanneer je geen idee hebt van de kleding die je kunt dragen, krijg je door het zien van eerder gemaakte foto’s een beter idee van de mogelijkheden.

Kosten en mogelijkheden zwangerschapsshoot binnen

Charlotte van Wooning fotografie bied je een betaalbare zwangerschapsshoot in de fotostudio. Je hebt de keuze om uit verschillende fotografie pakketten te kiezen, waarbij de duur van de shoot en het aantal foto’s dat je achteraf laat drukken bepalend zijn voor de prijs van de fotosessie. Hoe langer een zwangerschapsshoot duurt, hoe hoger de kosten zijn. Een gemiddelde zwangerschapsshoot binnen duurt 1 à 1,5 uur, waarbij je tussendoor tijd hebt om van kleding te veranderen. In de fotostudio is alles aanwezig om professionele zwangerschapsfoto’s te laten maken. Wanneer de foto’s bij je thuis gemaakt worden dan neemt de fotografe de nodig verlichting en eventuele foto props mee. De gemaakte beelden kunnen in album vorm gedrukt worden, maar je kunt ook foto’s laten uitvergroten en inlijsten of op canvas laten drukken. Meer weten of wil je een afspraak maken? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Zwangerschapsshoot binnen

1. Kan ik een zwangerschapsshoot binnen laten maken?

Ja, waar een behoorlijk aantal zwangerschapsfoto’s buiten in de natuur worden gemaakt is het ook prima mogelijk om de foto’s binnen te laten maken. Je bent dan niet van het weer afhankelijk en door het gebruik van de juiste belichting ben je ook niet aan een bepaald tijdstip gebonden.

2. Welke locatie is geschikt voor een zwangerschapsshoot?

Als je binnen foto’s wilt laten maken dan is de fotostudio daar meestal de aangewezen locatie voor. In de studio is alles aanwezig voor het maken van professionele foto’s. Verschillende achtergronden, foto props, accessoires en belichting kunnen gebruikt worden voor het maken van mooie foto’s. Maar ook bij jou of jullie thuis kan een zwangerschapsshoot worden gemaakt. In het portfolio zie je voorbeelden van eerdere zwangerschapsshoot op een binnenlocatie.

3. Hoeveel mensen mag ik meenemen naar de shoot?

De zwangerschapsshoot draait om je zwangere buik. Je kunt de shoot alleen laten maken, maar ook de aanstaande vader en andere kinderen in het gezin zijn welkom. Beperk het aantal mensen dat je meeneemt tot degenen die gefotografeerd worden, zodat de shoot op een ontspannen, vlotte manier kan worden gemaakt.

4. Wat draag ik bij een zwangerschapsshoot?

Stem de kledingkeuze af op de stijl van de foto’s die je laat maken. Een mooie zwangerschapsjurk, een wijdvallend shirt of lingerie. Kies iets waar je jezelf comfortabel in voelt. Komen de aanstaande vader en/of broers en zussen mee, let dan op dat de kleuren van de diverse outfits bij elkaar passen.

5. Wanneer kan ik een zwangerschapsshoot binnen laten maken?

De mooiste zwangerschapsfoto’s worden gemaakt tussen de 32e en 38e week van je zwangerschap. Je buik is dan mooi rond. Bij een meerling zwangerschap is dat tussen de weken 28 en 32. Het is ook mogelijk om elke maand een foto te laten maken. Op een binnenlocatie zijn we niet gebonden aan een bepaald tijdstip en kan de fotosessie de hele dag gemaakt worden.

6. Wat neem ik mee naar de zwangerschapsshoot?

Je kunt eventueel kleine accessoires meenemen zoals babyschoentjes, een knuffel of de echofoto.

7. Is een zwangerschapsshoot binnen duur?

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de fotosessie kun je bij Charlotte van Wooning fotografie terecht voor een betaalbare zwangerschapsshoot. De kosten worden hangen af van het aantal foto’s dat wordt geleverd en de duur van de fotosessie. De fotografe licht de verschillende fotografiepakketten nader toe en laat je voorbeelden zien van de mogelijkheden.

8. Kan ik de onbewerkte bestanden krijgen of kopen?

Nee, Charlotte van Wooning fotografie verkoopt of geeft geen onbewerkte RAW bestanden. De beste foto’s worden in de studio nabewerkt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van professionele software. De fotografe besteed veel tijd en aandacht aan het optimaliseren van het contrast, de kleuren en de belichting. De foto’s worden in een online galerij geleverd.

9. Kan ik later beslissen om een foto op canvas te laten drukken?

Zeker! Het afdrukken van de foto’s kan op een later moment. Je beschikt over de digitale beelden, hoge resolutie, en je bepaalt zelf op welke materialen de afdrukken worden gemaakt.