Ben je op zoek naar een zwangerschapsshoot in Scheveningen en omgeving? Een zwangerschap is een van de meest speciale en unieke tijden in het leven van een vrouw. Er is geen betere manier om je herinneringen aan deze bijzondere gebeurtenis vast te leggen met een artistieke zwangerschapsshoot in Scheveningen en omgeving.

Zwangerschapsshoot Scheveningen.

Zwangerschapsshoot Scheveningen.

Werking zwangerschapsshoot

Over het algemeen wordt aangeraden om een zwangerschapsshoot in Scheveningen en omgeving te laten maken tussen de 30 en 35 weken van je zwangerschap. Ook als je een kleiner babybuikje hebt kun je zwangerschapsfoto’s laten maken. Het laten maken van zwangerschapsfoto’s is een van de meest populaire vormen van portretfotografie. Uiteraard beslis jezelf in welke stijl en in welke setting de zwangerschapsshoot plaatsvindt. Het belangrijkste is dat je jezelf goed en op je gemak voelt! Zachte, vrouwelijke kleding in neutrale kleuren of pastelkleuren fotograferen goed en laten je groeiende buik mooi zien. Weet je niet welke kleding je kiest voor de foto’s? De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie helpt en adviseert je graag. Afhankelijk van de locatie, binnen of buiten, duurt het maken van de zwangerschapsfoto’s 1,5 tot 3 uur. Heb je gekozen voor een buiten locatie, maar valt het weer op het geplande fotomoment tegen? In overleg maken we de foto’s een aantal dagen later.

Natuurlijke kleuren

Worden er tijdens de fotoshoot niet alleen foto’s van jou gemaakt, maar wil je samen met je partner of kinderen op de foto? Stem de kleur en textuur van de kleding op elkaar af. Witte, zwarte of unikleuren brengen je zwangerschap uitstekend in beeld. Schreeuwerige prints of bonte kleuren hebben de neiging om overheersend in beeld te worden gebracht. Tijdens het kennismakingsgesprek dat aan de zwangerschapsshoot vooraf gaat, laat de ervaren fotografe je het portfolio zien. Zo krijg je wellicht nieuwe ideeën over de mogelijkheden en zie je hoe de locatie, het licht en de kleuren elkaar op unieke wijze benadrukken. Zo wordt een buiten fotoshoot graag gemaakt aan het einde van de dag, omdat dan de lichtinval het beste is.

Locatie zwangerschapsshoot in Scheveningen en omgeving

Ben je er nog niet uit of je de fotoshoot op een binnen of buiten locatie wilt laten maken? Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Zo kan een binnen shoot ook bij slecht weer gewoon doorgaan en is het natuurlijke daglicht op een buitenlocatie een pluspunt. Kies vooral een locatie waar je jezelf op je gemak voelt. Wil je dat de foto’s bij jou of jullie thuis gemaakt worden? Dan neemt de fotografe de nodige materialen mee. Je kunt ook de voorkeur geven aan de professionele fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie.

Plan een zwangerschapsshoot

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een zwangerschapsshoot in Scheveningen en omgeving? Neem contact op met de ervaren fotografe van Charlotte van Wooning fotografie. Tijdens een kennismakingsgesprek vertel je wat je wensen en verwachtingen zijn van de fotoreportage. De locatie wordt besproken en de fotografe geeft je praktische tips en adviezen op kleur- en kledinggebied. Meer weten? Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via het contactformulier bereiken.

Zwangerschapsshoot Scheveningen FAQ

1. Hoe kies ik een locatie voor een zwangerschapsshoot?

De meeste zwangerschapsshoots worden op een buitenlocatie gemaakt. Je maakt zelf de keuze voor een locatie die bij jou/jullie past of waar je mooie herinneringen aan hebt. Weet je niet welke locatie je moet kiezen? De fotografe helpt je met het kiezen van een locatie waar de foto’s worden gemaakt. Je kunt voor ideeën door het aanwezige portfolio bladeren.

2. Kan een buiten fotoshoot doorgaan bij slecht weer?

Wind, kou of een kleine regenbui kunnen een fotosessie een bijzondere twist geven. Wanneer het echt met bakken uit de lucht valt en er geen opklaringen worden verwacht, wordt de fotoshoot in overleg verplaatst. Voor alle zekerheid kun je van tevoren al een reservedatum vastleggen.

3. Welke kleding is geschikt voor een zwangerschapsshoot?

Kies vooral iets waar je je prettig in voelt. Zachte, neutrale kleuren doen het goed terwijl opvallende prints een foto verstoren. Ga je samen met je partner en/of kinderen op de foto? Stem de kleding qua stijl en kleur op elkaar af.

4. Kan ik een zwangerschapsshoot in lingerie laten maken?

Ja. De focus van de foto’s ligt daarbij op je zwangere buik. Foto’s in lingerie kunnen in de fotostudio of bij jou/jullie thuis gemaakt worden.

5. Wat als ik ziek ben?

De foto’s laten zien hoe je jezelf voelt op het moment van de fotoshoot. Ben je niet lekker dan heb je waarschijnlijk minder zin en fut om te genieten van de zwangerschapsshoot. Wanneer je ons tijdig laat weten dat je ziek bent, kunnen we de afspraak in goed overleg een aantal dagen uitstellen.

6. Ik ben geen model, hoe kan ik mooie zwangerschapsfoto’s laten maken?

De meeste fotoshoots worden gemaakt met ‘gewone’ mensen die net als jij geen model zijn en die niet dagelijks voor de camera staan. Waar jij geen ervaring hebt met poseren, heeft de fotografe veel ervaring met het geven van tips en aanwijzingen, zodat je er prachtig uit ziet op de foto’s die tijdens de shoot gemaakt worden.

7. Hoe kan ik me voorbereiden op een zwangerschapsshoot?

De fotografe geeft tijdens het gesprek advies over de manier waarop je jezelf kunt voorbereiden en waar je rekening mee kunt houden. Kies tijdig de kleding die aan wilt en zorg ervoor dat het gewassen en gestreken is. Verzorg je handen en nagels en laat eventueel je haar of make-up doen. Het belangrijkste is dat je ontspannen bent voor de shoot en dat je optimaal van het moment kunt genieten.

8. Wanneer kan ik de foto’s bekijken?

Na de fotosessie worden de gemaakte beelden nabewerkt. Afhankelijk van het gekozen fotografiepakket krijg je het afgesproken aantal foto’s in een galerij aangeleverd. Dit duurt een aantal dagen.

9. Kan ik de foto’s gebruiken op social media?

Ja, leuk. Je krijgt de bestanden aangeleverd in een formaat dat geschikt is voor online gebruik.

10. Kan ik later nog foto’s bijbestellen?

Het afdrukken en bijbestellen van de foto’s worden toegelicht tijdens het gesprek in de studio.