Ben je in verwachting en wil een zwangerschapsshoot buiten laten maken? De zwangerschapsshoot is een unieke gelegenheid om je ronde baby buik professioneel te laten fotograferen. De foto’s herinneren je aan een bijzondere periode in je leven, en hoe leuk is het om later aan je kleintje te laten zien hoe je er uit zag tijdens de zwangerschap? Charlotte van Wooning fotografie maakt je zwangerschapsshoot buiten of binnen.

Zwangerschapsshoot buiten.

Zwangerschapsshoot buiten.

Sprekende zwangerschapsfoto’s

Als je foto’s wilt laten maken van je zwangere buik dan doe je dat het beste tussen de 32e en 38e week van je zwangerschap. Je buik is dan mooi rond en de baby is nog niet bezig met de geboorte. Plan je een vroegere zwangerschapsshoot dan is je buik misschien nog wat aan de kleine kant. Daar tegenover staat dat wanneer je de shoot later hebt gepland de kans toeneemt dat je kleintje iets vroeger dan gepland wordt geboren en je te laat bent voor de zwangerschapsshoot. Uiteraard bepaal je zelf hoe de zwangerschapsfoto’s eruit zien. Misschien spreekt het idee van een maandelijkse foto je wel aan. Bespreek je ideeën en wensen met de ervaren fotografe. Naast de stijl van een fotoshoot kun je ook een voorkeur hebben voor een zwangerschapsshoot buiten of binnen. Diverse buiten locaties zijn geschikt voor een fotoshoot.

Tips zwangerschapsshoot buiten

Bij het kiezen van een locatie is het belangrijk om enigszins rekening te houden met het jaargetijde en de weersverwachting. Zonnige foto’s die je blote buik laten zien zijn mooi, maar de kans dat je op een zonnige winter vriesdag te dun gekleed naar buiten wilt is vrij klein. Een zwangerschapsshoot duurt niet lang, maar toch is het weer iets om rekening mee te houden. Een regenbui of donker wolken zijn nooit helemaal te voorkomen. Regent het op het moment van de fotoshoot? Dan wachten we even, misschien klaart het snel op en maken we de foto’s. Ziet het er niet naar uit dat het opklaart dan kan de zwangerschapsshoot naar binnen verplaatst worden of een aantal dagen uitgesteld. Charlotte van Wooning fotografie gaat hier flexibel mee om. Waar hou je verder rekening mee bij het kiezen van de locatie?

  • Bereikbaarheid en afstand.
  • Tijdstip van de dag waarop de fotoshoot buiten wordt gemaakt.
  • Drukte en andere bezoekers van de locatie.
  • Eventuele mogelijkheid om van kleding te wisselen.

Bij het maken van zwangerschapsshoot op locatie in de natuur, wordt er meestal in de auto van kleding gewisseld. Dit kan met een ronde buik wat lastig zijn, daarom is het goed om vooraf de mogelijkheden te bekijken.

Professionele zwangerschapsfoto’s

Wanneer je geen model van beroep bent is het onwennig om voor de camera te staan. Veel mensen voelen zich zenuwachtig en opgelaten wanneer er een camera in de buurt is. Zeker bij een zwangerschapsshoot buiten worden geposeerde houdingen vermeden. Je hoeft niet krampachtig te glimlachen. Na een praatje over het leven van alledag ga je samen met de fotografe aan het ‘werk’. Met praktische tips en aanwijzingen vergeet je al snel de aanwezigheid van de camera en worden spontane foto’s gemaakt. Het laten maken van zwangerschapsfoto’s is een leuke ervaring die je samen met je partner en andere kinderen kunt delen. Grote en kleine handen die je baby buik ondersteunen en beschermen, leveren prachtige foto’s op.

Zwangerschapsshoot buiten in Den Haag en omgeving

Zowel in Den Haag zelf als in de omgeving zijn geweldige fotolocaties te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de oevers van de Vliet, de duinen bij Kijkduin of het strand van Scheveningen? Ook minder drukke locaties zoals Landgoed Clingendael, het Westduinpark of de Bosjes van Poot hebben veel te bieden als fotolocatie. In overleg met de fotografe worden een datum en tijdstip gepland. De meeste buiten shoots worden aan het einde van de middag gepland, omdat dan het natuurlijke licht het mooist is. De fotografe maakt foto’s vanuit verschillende oogpunten en invalshoeken. Na afloop van de zwangerschapsshoot worden de gemaakte beelden in de professionele fotostudio nabewerkt. Je hebt de keuze en mogelijkheid om de foto’s op uiteenlopende materialen af te laten drukken. Zo kun je een foto gebruiken voor het geboortekaartje, maar is het ook leuk om een foto op een canvasdoek te laten drukken.

Afspraak en kosten zwangerschapsshoot

De kosten voor een zwangerschapsshoot op een buiten locatie variëren en worden onder meer bepaald door de duur van de fotoshoot, het aantal afdrukken dat je wilt hebben en manier waarop de foto’s afgedrukt worden. Je kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek bij Charlotte van Wooning fotografie. We bespreken de ideeën en geven je een exacte opgave van de kosten.

Zwangerschapsshoot buiten FAQ

1. Wat is een geschikte buitenlocatie voor een zwangerschapsshoot?

In de omgeving van Den Haag, maar ook in de Hofstad zelf, zijn tal van leuke fotolocaties om een zwangerschapsshoot te laten maken. De duinen, het strand, de Paleistuin, Landgoed Clingendael, Bos en Duin. Kies een locatie waar je jezelf op je gemak voelt en die bij jou of jullie past.

2. Wanneer kun buitenfoto’s het beste gemaakt worden?

De beste momenten van de dag zijn ’s morgensvroeg vlak na zonsopkomst en aan het einde van de middag voor zonsondergang. Het licht is dan niet te fel en voor veel fotograferen is dit het ‘gouden uur’ om prachtige buitenfoto’s te maken.

3. Wat is de beste kleding voor een zwangerschapsshoot buiten?

Zachte kleuren doen het altijd goed op de foto. Kies voor kleding waar je jezelf in kunt zijn en waar je jezelf goed in voelt. Een mooie zwangerschapsjurk kan de voorkeur hebben, maar ook een spijkerbroek en een loshangend hemd zijn goed. Uiteraard ligt de focus op je zwangere buik en deze kun je met de juiste kledingkeuze extra benadrukken.

4. Mogen de kinderen mee naar de zwangerschapsshoot?

Jazeker! Naast foto’s van jou kunnen er ook foto’s samen met je partner en/of oudere kinderen gemaakt worden. Het is later mooi om te zien hoe kleine handjes liefdevol op je buik liggen en hoe een tedere zoen op je buik wordt gegeven door stoere broers of zussen.

5. Wordt mijn blote buik gefotografeerd?

Niets moet, veel mag. We maken foto’s op een manier waarbij je je prettig voelt. Zeker in koudere maanden laat je buiten niet zomaar je blote buik fotograferen. Wanneer je hier een voorkeur voor hebt is het misschien beter om een zwangerschapsshoot binnen of in de fotostudio te laten maken.

6. Hoelang duurt een zwangerschapsshoot op locatie?

De duur van de fotosessie hangt af van het fotografiepakket dat je hebt gekozen. Gemiddeld zijn we 1 tot 3 uur bezig met de shoot. Tussendoor heb je tijd om van kleding te wisselen

7. Wat doen we als het regent?

Regen is vaak een echte spelbreker. Zeker wanneer er geen opklaringen te verwachten zijn, kan regen een geplande fotoshoot in het water laten vallen. Eventueel kun je overwegen om de shoot binnen te laten maken, maar in goed overleg kunnen we de zwangerschapsshoot één of een aantal dagen uitstellen.

8. Wat als het niet zonnig is op de dag van de geplande zwangerschapsshoot?

Een bewolkte dag is niet erg. Het hoeft niet zonnig te zijn om mooie foto’s te laten maken. De natuurlijke lichtinval is perfect geregeld en zowel zonneschijn als een bewolkte dag hebben charmes. Neem voor de zekerheid een paraplu mee, zodat we ook bij een onverwachte, plotselinge regenbui mooie foto’s kunnen maken.

9. Zijn we alleen tijdens de zwangerschapsshoot?

Tijdens het laten maken van foto’s op een openbare buitenlocatie kan het gebeuren dat voorbijgangers meekijken en zien hoe de foto’s gemaakt worden. Wanneer dit idee je niet aanspreekt dan kun je voor een binnenlocatie zoals de fotostudio kiezen.