Laat je zwangerschapsfoto’s maken? Met een aantal handige zwangerschapsshoot tips ben je straks verzekerd van prachtige foto’s en een blijvende herinnering aan deze bijzondere periode. Een zwangerschapsshoot is een gewilde fotoreportage waarbij de focus ligt op je zwangere buik en de ontwikkeling van je ongeboren kindje. Praktische adviezen en tips kunnen je helpen met het voorbereiden van de fotoshoot.

Zwangerschapsshoot tips.

Zwangerschapsshoot tips.

Handige zwangerschapsshoot tips

Het succes van een fotoshoot hangt deels af van de ervaring van de fotograaf, maar er zijn meer zaken die van invloed zijn op de uiteindelijke foto’s:

  • Locatie zwangerschapsshoot. Je ontspant makkelijker op plaatsen waar je je op je gemak voelt. Dit kan zowel bij je thuis als op locatie zijn. Een fotosessie in een professionele fotostudio schrikt vaak af. Het onbekende en de aanwezigheid van de camera kunnen een ongemakkelijk gevoel veroorzaken. Toch is een fotostudio een geschikte locatie omdat je hier de beschikking hebt over diverse achtergronden, professionele foto props en het licht kan optimaal afgesteld worden. Maar ook in de natuur of in een meer industriële omgeving worden indrukwekkende zwangerschapsshoots gemaakt.
  • Maak tijdig een afspraak. Je wilt graag een ontspannen zwangerschapsshoot laten maken, dat betekent dat je tijdig een afspraak maakt. Meestal wordt een zwangerschapsshoot gemaakt tussen de 32e en 38e week van je zwangerschap. Rond deze tijd is je buik op haar mooist en prachtig rond. Bij fotosessies die later gepland worden, kan het gebeuren dat je te laat bent omdat de baby te vroeg wordt geboren. Wil je iedere maand een foto laten maken? Ook dan is de planning belangrijk.
  • Alleen, met je partner en/of kinderen? De fotograaf vraagt tijdens het gesprek of je alleen op de foto wilt of dat er ook foto’s gemaakt worden samen met je geliefde en/of broers en zussen. Stem de kleding op elkaar af qua kleur. Kies de kleding al ruim voor de fotosessie, je hebt dan alles klaar liggen en hoeft niet op het laatste moment te stressen omdat de kleding die voor ogen had nog gewassen en/of gestreken moet worden.
  • Blote buik. De focus van een zwangerschapsshoot is natuurlijk je zwangere buik. Welke kleding wil je daarbij dragen? Of laat je je blote buik fotograferen. Afhankelijk van je voorkeur en de stijl van de foto’s kies je voor comfortabel zittende kleding, van bijvoorbeeld kant of tule. Regelmatig worden ook zwangerschapsfoto’s in lingerie gemaakt. Neem verschillende outfits mee naar de shoot. Je kunt dan afwisselen of omkleden. Laat je een blote buik fotograferen? Kies voor losse kleding die geen afdrukken achterlaat op de huid.
  • Benadruk je zwangere buik. De fotografe helpt je met het benadrukken van je buik. Gebruik lichte, neutrale kleuren op zowel het gebied van kleding als eventuele make-up. Beperk het gebruik van sieraden. Vaak zijn handen de je buik liefdevol vasthouden veel mooiere blikvangers dan een armband of een horloge.

Blijvende herinnering

Negen maanden. Het lijkt een lange tijd, maar je zwangerschap gaat snel en voor je het weet heb je je pasgeborene in je armen. Een zwangerschapsshoot kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zo kun je foto’s van jezelf laten maken, maar ook de aanstaande vader en eventuele broers of zussen zijn welkom tijdens de shoot. Laat je vastleggen hoe je buik gedurende negen maanden groeit en mooi rond wordt? Dan kun je de fotoreportage afsluiten met een foto van jullie jonge gezin, inclusief pasgeboren zoon of dochter. Waar je ook voor kiest, een zwangerschapsshoot geeft je een tastbare herinnering aan je zwangerschap. Bovendien kun je later, wanneer je kindje daarom vraagt, foto’s laten zien van je zwangere zelf.

Meer zwangerschapsshoot tips

Wil je foto’s laten maken van je zwangere buik? Overweeg je een zwangerschapsshoot in Den Haag en omgeving? De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie licht je de mogelijkheden graag toe. Tijdens een kennismakingsgesprek kun je het portfolio bekijken en aangeven welke ideeën of wensen je hebt ten aanzien van de fotoreportage. Het fotografie pakket wordt afgestemd op je dat wat je voor ogen hebt, hierbij wordt rekening gehouden met de duur van de sessie en het aantal beelden dat wordt gemaakt. Na afloop van de fotosessie ontvang je een paar dagen later de bewerkte beelden en kun je een selectie maken. De foto’s kunnen op uiteenlopende manieren en materialen gedrukt worden. Zo kun je een voorkeur hebben voor een uitvergroting van een prachtige zwart wit foto, maar kun je ook je favoriete foto laten afdrukken op een groot canvasdoek. Wil je daarnaast een overzichtelijk fotoalbum? Ook dat is mogelijk. Meer weten of een afspraak maken? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.