Ben je op zoek naar een newborn shoot in Den Haag? Het op beeld laten vastleggen van je pasgeboren baby is een unieke ervaring die je voor altijd zult koesteren. De meeste newborn shoots vinden plaats binnen 10 – 15 dagen na de geboorte. In deze fase kan je baby in de mooie slaperige en dromerige posities geposeerd worden.

Baby of newborn shoot in Den Haag

De meeste newborn shoots vinden binnen 15 dagen na de geboorte plaats. Na twee weken kun je nog steeds je pasgeborene laten fotograferen, al hebben baby’s dan al de neiging minder slaperig te zijn en zich meer te willen stretchen. Bepaalde houdingen zijn dan soms niet mogelijk. Daarom boekt Charlotte van Wooning fotografie een newborn shoot in Den Haag het liefste voor baby’s die 15 dagen of jonger zijn op het moment van de fotosessie.

Voor de sessie worden de verschillende stijlen besproken die je leuk vindt. De sessie duurt een aantal uren, waarbij er tussendoor tijd is om te voeden, te verschonen en even met je baby te knuffelen. De baby bepaalt het ritme. Het doel is de baby slapend te fotograferen, zodat ze op bijzondere wijze geposeerd kunnen worden. Een newborn shoot kan plaatsvinden in de comfortabele studio in Den Haag. De studio is voorzien van uiteenlopende achtergronden, accessoires en bijpassende fotografie props. Is het niet mogelijk om naar de studio te komen? Dan kunnen we in overleg de shoot bij jou of jullie thuis plannen.

Bijzondere momenten vastleggen

Pasgeborenen veranderen snel. De eerste dagen en weken na de geboorte zijn dierbaar. Om deze bijzondere periode op beeld vast te leggen is een newborn shoot een uitgelezen mogelijkheid. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je kindje. Er zijn een aantal redenen om de shoot in de tweede week na de geboorte plaats te laten vinden:

  • Pasgeborenen slapen de eerste twee weken vrijwel fulltime. Dit uiteraard met uitzondering van voeding en kostbare knuffelmomentjes.
  • Pasgeborenen kunnen eenvoudig in een foetushouding gelegd worden.

Andere redenen waarom de voorkeur voor de newborn shoot in Den Haag uitgaat naar de tweede week zijn:

  • Na de geboorte valt het gewicht van je baby vaak wat onder het geboortegewicht. Dit komt door de inspanning die de baby tijdens de geboorte moet doen, het resultaat is dan dat de baby er mager uit kan zien.
  • Omdat de lever van de baby nog niet optimaal werkt kan er tijdens de eerste week geelzucht ontstaan.
  • Wil je samen met je baby op de foto? In de tweede week ben je enigszins bijgekomen van de geboorte en zie je er minder vermoeid uit.

Afspraak newborn shoot

Een geboorte blijft onvoorspelbaar, toch is het aan te raden om vroegtijdig offertes aan te vragen en (voorlopige) afspraken te maken. Als de baby dan vroeger of later wordt geboren, dan heeft de fotograaf daar alle begrip voor en kan de datum van de newborn shoot aangepast worden. Na de geboorte bel je zo snel mogelijk met de fotograaf om de datum te wijzigen.

Newborn shoot Den Haag FAQ

1. Wanneer maak ik een afspraak voor een newborn shoot in Den Haag?

Je kunt al tijdens je zwangerschap een afspraak maken. We houden rekening met de uitgerekende datum. Beval je eerder of later? Neem, na de geboorte, contact met ons op voor het plannen van de definitieve afspraak.

2. Wanneer kan ik een newborn shoot laten maken?

Een newborn shoot laat je het best tussen de 7e en 14e dag na de bevalling maken.

3. Waarom kan ik een newborn shoot niet later laten maken?

Tot zo’n 15 dagen na de geboorte slaapt je baby het merendeel van de dag. Vanaf 15 dagen krijgt je baby een eigen willetje en laat zich niet meer zo makkelijk in de typische foetushouding leggen. Fotoreportages die van baby’s vanaf 2 weken oud gemaakt worden, worden babyshoot genoemd.

4. Wat gebeurt er met mijn zoon of dochter tijdens de newborn shoot?

Tijdens de fotoshoot is er tijd voor het voeden, verschonen en omkleden van je kleintje. Wanneer je baby tevreden in slaap valt zoeken we een pose die voor je baby comfortabel is en zo min mogelijk wakker wordt. De veiligheid en het comfort van je baby staan voorop. Geeft je zoon of dochter te kennen er even genoeg van te hebben? Neem de tijd om te knuffelen en de baby gerust te stellen.

5. Mogen mijn partner en onze anderen kinderen mee op de foto?

Natuurlijk! De gezamenlijke foto’s kunnen eerst of aan het einde van de shoot gemaakt worden. De voorkeur is om de foto’s van de kinderen eerst te maken, zodat ze vervolgens rustig kunnen gaan spelen en de newborn shoot gemaakt kan worden. Dit is voor jezelf en de baby zowel prettiger als rustiger.

6. Wat als mijn baby tijdens de newborn shoot niet wil slapen?

Geen baby en geen newborn shoot zijn hetzelfde. De ene baby is super ontspannen en slaapt gedurende de hele fotosessie, terwijl de andere wat meer huilt en er niet zoveel zin in heeft. Soms duurt het wat langer om de baby rustig te krijgen en loopt de fotosessie uit. Het is vooraf goed om te weten dat we daar rekening mee houden. Neem de tijd om de baby te voeden en te knuffelen. De tevreden slaap volgt vanzelf.

7. Kan ik mezelf voorbereiden op een newborn shoot?

Probeer je kindje voor de newborn shoot wakker te houden. Vlak voor de fotosessie geef je je kleintje voeding, waarna deze tevreden kan slapen. In de uren voor de fotoshoot zitten de kleertjes en de luier beter wat losjes, zodat er op de foto’s geen strepen in de huid zichtbaar zijn. Verwarm de kamer waar de foto’s gemaakt worden voor, zodat je kindje het ook zonder kleertjes aangenaam warm heeft. Laat je de foto’s in de fotostudio maken? De fotografe verwarmt de studio eveneens voor.

8. Hoelang duurt een newborn shoot in Den Haag?

Een newborn shoot duurt gemiddeld 1 à 2 uur. Dit kan iets uitlopen wanneer de baby moeilijk in slaap valt.

Gerelateerde onderwerpen: