Wil je een newborn shoot aan huis laten maken? De eerste dagen en weken in het leven van je pasgeboren kleintje vliegen voorbij. De beelden van een newborn shoot leggen deze kostbare momenten voor altijd vast. Een newborn shoot kan eenvoudig bij je thuis gemaakt worden. Je hoeft de deur niet uit en de fotografe neemt alle benodigde spullen mee. Woon je in Den Haag of omgeving? Charlotte van Wooning fotografie maakt een newborn shoot aan huis en informeert je graag over deze bijzondere fotoshoot.

Newborn fotografie

De beste tijd om newborn foto’s te laten maken is 7 tot 14 dagen na de geboorte van je kleintje. De baby slaapt het merendeel van de dag en kan in de typische foetushouding gelegd worden. Baby’s die al wat ouder zijn, krijgen al een eigen willetje en laten zich niet als vanzelfsprekend in elke houding leggen. De veiligheid, het comfort en het ritme van de baby staan voorop. De ene newborn shoot is de andere niet en de ene baby valt sneller ontspannen in slaap dan de ander. Daarom nemen we bij Charlotte van Wooning fotografie de tijd om de newborn shoot te maken. Waar let je op bij een newborn shoot aan huis?

  • Verwarmde kamer. Een groot aantal newborn foto’s worden gemaakt, terwijl je baby in doeken is gewikkeld en geen kleding draagt. Baby’s hebben het graag aangenaam warm, dit zorgt ervoor dat ze makkelijker ontspannen en tevreden slapen. Verwarm de kamer waar de foto’s gemaakt worden tijdig voor, zodat je baby het niet koud krijgt.
  • Accessoires. Wil je accessoires gebruiken? Zorg dat alles voor aanvang van de fotoshoot klaar ligt. Tussendoor is er tijd om van achtergrond of accessoires te wisselen. Vermijdt opzichtige, grote accessoires. De focus van de foto’s ligt op je pasgeboren zoon of dochter.
  • Verlichting. Kies een kamer met voldoende lichtinval. De fotografe kan fotografie verlichting meenemen, de voorkeur bij een newborn shoot aan huis gaat naar natuurlijk licht.
  • Zeg kraamvisite af. Een van de nadelen van een fotoshoot aan huis, is dat er een kans bestaat op onverwachte visite. Voor een vlot verloop van de fotosessie is het beter om geplande visite af te zeggen. Ook voor de baby is zelf is het rustgevender om de fotoshoot achter elkaar af te werken, zonder onderbrekingen van enthousiaste opa’s en oma’s, ooms en tantes.

Planning newborn shoot aan huis

Een afspraak voor een newborn shoot kun je al tijdens je zwangerschap maken. Ga daarbij uit van de uitgerekende datum. Wordt je kindje eerder of later geboren? We kunnen de gemaakte afspraak flexibel verzetten. Neem na de geboorte contact op met de fotografe voor het maken van een definitieve afspraak. Vooraf maak je kennis met de fotografe en kun je het portfolio van eerdere newborn shoots bekijken. Je ziet op welke manier er gewerkt wordt en dat de veiligheid van baby boven alles gaat. Heeft je kleintje er tijdens de fotosessie even genoeg van? Dan lassen we een korte pauze in, zodat je de baby kunt voeden, verschonen en gerust kan stellen door samen ontspannen te knuffelen. Vaak is dit voldoende om je baby tevreden te stellen en wordt de fotoshoot vervolgd. Laat je baby het niet toe om in een bepaalde houding gelegd te worden? Er wordt niets geforceerd, maar we proberen een alternatieve pose waarin de baby zich wel goed voelt.

Newborn shoot aan huis met broers en zussen

Wil je foto’s laten maken waarbij de baby met trotse broers en zussen op staat? Bespreek dit vooraf met de fotografe. Je krijgt dan tips en adviezen om de fotoshoot ook voor hen leuk te maken. De aandacht gaat in eerste instantie naar de baby, zodat overige kinderen wellicht het idee krijgen dat ze niet meetellen. Niets is echter minder waar! Ook de foto’s van de kinderen samen zijn een dierbare herinnering voor later. Net zoals foto’s van jou, je partner en jullie pasgeborene dat ook zijn. Een newborn shoot aan huis kan zo eenvoudig of uitgebreid mogelijk gemaakt worden. Het is maar net wat jullie ideeën, wensen en verwachtingen zijn.

Afspraak newborn shoot aan huis maken?

Plan een newborn shoot op tijd, zodat je zeker weet dat de fotografe beschikbaar is. Wanneer je woonachtig bent in de omgeving van Den Haag, of Den Haag zelf, dan kun je een afspraak maken bij Charlotte van Wooning fotografie. Naast ervaring met het maken van newborn shoots kun je ook voor een zwangerschapsshoot, een love shoot of een lifestyle shoot bij ons terecht. Ben je benieuwd naar de kosten voor een newborn shoot aan huis? Bel of neem via e-mail contact met ons op.

Newborn shoot thuis FAQ

1. Kan ik bij Charlotte van Wooning fotografie een newborn shoot thuis laten maken?

Ja, Charlotte van Wooning fotografie bied je de mogelijk om een newborn shoot in de fotostudio of bij je thuis te maken.

2. Is een newborn shoot aan huis duurder dan in de fotostudio?

De prijs van de newborn shoot hangt af van de duur van de fotosessie en het aantal foto’s dat wordt geleverd. Afhankelijk van de afstand van de fotostudio naar jouw thuisadres kunnen reiskosten in rekening gebracht worden. De fotografe laat je vooraf weten wat de exacte kostprijs is van de newborn shoot.

3. Hoelang duurt een newborn shoot thuis?

De lengte van de newborn shoot ligt tussen 1 en 3 uur, waarbij het de baby is die het ritme bepaald. De veiligheid en het comfort van je baby staan tijdens de fotosessie voorop, waarbij we rekening houden met voeden, knuffelen en verschonen.

4. Welke achtergrond wordt er gebruikt bij de newborn shoot?

In de fotostudio zijn diverse achtergronden beschikbaar die je thuis niet hebt. Eventueel kan een achtergrond worden meegenomen, maar we kunnen ook de kamer als achtergrond laten dienen. Verschillende doeken, mandjes en kleedjes zijn geschikt als achtergrond en accessoires bij een newborn shoot. Laat de foto’s in een ruimte in huis maken waar voldoende licht binnenvalt.

5. Is een newborn shoot thuis veilig?

Ja, tijdens de fotoshoot staan zowel de veiligheid als het comfort van je baby voorop. Er wordt niets geforceerd en de baby bepaalt het tempo.

6. Mogen broers en zussen ook op de foto?

Jazeker! Ook voor andere kinderen in het gezin is het spannend om grote broer of zus te worden. Tijdens de fotoshoot is het mooi en ontroerend om te zien hoe de band tussen broers en zussen is. Als je dat wilt kan er ook een familiefoto gemaakt worden.

7. Ik heb een afspraak voor een newborn shoot in de studio, maar wil de foto’s liever thuis laten maken. Kan dat?

Het is logisch dat je zo kort na de bevalling niet altijd even veel zin hebt om naar een fotostudio te komen. Wil je dat de fotografe bij jullie thuis komt fotograferen dan is dat altijd mogelijk. Laat ons zo snel mogelijk weten dat je de voorkeur geeft een aan thuis shoot, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

8. Wat als mijn kleintje zich niet lekker voelt?

Neem zo snel mogelijk contact op, we kunnen dan de fotosessie één of een aantal dagen uitstellen. De meeste newborn shoots worden tussen 5 en 14 dagen na de geboorte gemaakt. Dat wil niet zeggen dat je niet een aantal dagen later de shoot kan laten maken. Je baby heeft dan wel meer behoefte zich uit te rekken, waardoor de typische foetushouding niet altijd vanzelfsprekend is. Ook dan kun je rekenen op mooie foto’s.

9. Kunnen de foto’s gebruikt worden voor het geboortekaartje?

De foto’s worden na het bewerken geleverd in een online galerij. De foto’s kunnen onder meer gebruikt worden voor het geboortekaartje, maar je kunt zo ook in laten lijsten of laten afdrukken in album formaat.

10. Kan een newborn shoot thuis plaatsvinden?

Ja, het is niet noodzakelijk om voor een newborn shoot naar de fotostudio te komen. De fotografe komt naar jou/jullie thuis en maakt de foto’s in een voor jou vertrouwde omgeving.

11. Wat is het verschil met een newborn shoot in de fotostudio?

In de fotostudio zijn diverse achtergronden, foto props en accessoires aanwezig. De belichting is optimaal en tijdens het maken van de foto’s is er ruimte om je kindje te voeden, te verschonen en te knuffelen. De shoot wordt gereserveerd en tussendoor komt er geen kraamvisite langs. Je kunt zelf een moment ontspannen genieten en toekijken hoe je pasgeboren kleintje gefotografeerd wordt. Thuis is er altijd een zekere kans op onverwacht bezoek.

12. Waarom laat ik een newborn shoot aan huis maken?

Als je pas bevallen bent staat je hoofd niet altijd naar ‘erop uit gaan’, sommige vrouwen kunnen ook niet naar de fotostudio komen. Het is praktisch om de foto’s thuis te laten maken, waar je jezelf comfortabel en prettig voelt. Je hebt thuis alles wat je nodig hebt en je hoeft met je kleintje niet naar buiten.

13. Kan ik tijdens de fotoshoot ook een foto van mezelf en de baby laten maken?

Zeker! De fotografe bespreekt de fotosessie met je tijdens een kennismakingsgesprek. Ook wanneer jij of jullie samen andere kinderen hebben die met hun kleine broertje of zusje op de foto willen dan is dat mogelijk. Vooraf krijg je tips en advies over bijvoorbeeld de kleding die jullie dragen tijdens de newborn shoot.

14. Hoe bereid ik mezelf voor op een newborn shoot aan huis?

Ontspan en wees jezelf. Verwarm de kamer waar de foto’s gemaakt worden voor, zodat je kleintje het tijdens de fotosessie niet koud heeft. Baby’s voelen zich comfortabel en slapen tevreden wanneer ze het aangenaam warm hebben. Leg eventueel kleding voor jezelf, je partner en/of de kinderen klaar en kies een of meerdere accessoires zoals een haarbandje of baby’s lievelingsknuffel.

15. Wat als mijn kleintje niet wil slapen?

Maak jezelf geen zorgen over het wel of niet slapen van de baby. Wanneer je baby voor aanvang van de newborn shoot voedt en daarna samen even knuffelt, dan vallen de meeste baby’s vanzelf in een tevreden slaap. Ook wanneer je baby de oogjes open heeft en misschien wel een vlugge glimlach laat zien, is de camera aanwezig en worden er prachtige newborn foto’s gemaakt.

16. Mogen opa en oma aanwezig zijn bij de newborn shoot?

Hoe minder mensen er aanwezig zijn hoe vlotter een fotosessie verloopt. Laat kraamvisite zoveel mogelijk na afloop van de newborn shoot langskomen. Ook voor jezelf is het makkelijker om te ontspannen en te genieten van de fotosessie als alleen jij, je partner en broers of zussen thuis zijn.

17. Krijg ik de foto’s direct te zien?

Nee, de gemaakte beelden worden in de studio nabewerkt. Hier gaan meerdere dagen overheen. De fotografe stuurt de foto’s in een online galerij naar je toe, waarna je ze kunt laten afdrukken.