Denk je erover om een newborn shoot thuis te laten maken? Je pasgeboren kleintje verandert snel. Als je een blijvende herinnering wilt hebben aan die eerste bijzondere dagen in het leven van je zoon of dochter is een newborn shoot perfect. Het is gebruikelijk om een newborn shoot zo’n 7 tot 14 dagen na de geboorte te plannen. De foto’s kunnen in een fotostudio gemaakt worden, maar je kunt ook een newborn shoot thuis laten maken.

Newborn shoot thuis plannen

De mooiste en meest ontroerende newborn foto’s worden gemaakt binnen 2 weken na de geboorte. Je baby slaapt dan veel en kan in de typische foetushouding gelegd worden. Een afspraak voor een newborn shoot kun je het beste al tijdens je zwangerschap maken, je bent er dan zeker van dat de fotografe beschikbaar is. Voor de fotoshoot wordt een kennismakingsgesprek gepland, waarbij de fotografe de werkwijze nader toelicht en je het newborn shoot portfolio laat zien. Je krijgt dan een goed idee van de mogelijkheden en de wijze waarop een newborn shoot thuis verloopt. Je kunt vragen stellen over de verschillende poses, het gebruik van accessoires en achtergronden. Laat de fotografe weten welke verwachting je hebt van de newborn foto’s. Zo werk je samen aan het mooiste resultaat.

Vertrouwde, veilige omgeving

Als je pas bevallen bent, kun of wil je niet altijd naar een fotostudio voor een fotoreportage. Daarom biedt Charlotte van Wooning fotografie je de mogelijkheid om je pasgeboren baby thuis te fotograferen. In je eigen vertrouwde en veilige omgeving kun je helemaal jezelf zijn en is het makkelijker ontspannen. Verwarm de kamer waar de foto’s gemaakt worden ruim voor de newborn shoot voor. In een warme ruimte slaapt je baby sneller en voelt deze zich sneller op zijn of haar gemak. Bij de meeste newborn shoots is de baby deels in doeken gewikkeld en deels naakt, een aangename temperatuur voorkomt dat je kindje het koud krijgt. Kies voor een ruimte in huis waar er genoeg natuurlijk licht binnen komt. Dit, in combinatie met een achtergrond in een lichte kleur zorgt voor mooie resultaten. Het gebruik van een flitser in een goed verlichte ruimte is meestal niet nodig, wat prettig is voor je kleintje. Veel ruimte is er niet nodig voor het maken van de foto’s. Vooraf is het moeilijk om te zeggen hoelang een newborn shoot precies duurt. De baby bepaald en geeft het ritme aan. Heeft je baby even geen slaap of lukt het niet om te ontspannen? De newborn shoot wordt dan onderbroken, zodat je de tijd hebt om te voeden, je baby te verschonen en samen te knuffelen. Vaak valt een baby dan met een tevreden gevoel in slaap en wordt de newborn shoot hervat. Gemiddeld neemt de fotosessie 1 à 2 uur in beslag.

Newborn shoot met broers en zussen

Zijn je andere kinderen grote broer of zus geworden? Dan kun je ook foto’s laten maken waar ze samen met hun pasgeboren broertje of zusje op staan. Maar ook foto’s van je kleintje samen met jou en je geliefde zijn een blijvende herinnering aan die eerste dagen in een kersvers leven. Na afloop van de fotosessie ontvang je, een aantal dagen later, een overzichtelijke galerij van de nabewerkte beelden. Neem rustig de tijd om te kijken welke foto’s je wilt laten afdrukken, uitvergroten, in laten lijsten en/of op canvas laten drukken. De mogelijkheden en materialen zijn divers. Je kunt de foto’s ook gebruiken voor het geboortekaartje of om in een mooi fotoalbum te bewaren.

Afspraak newborn shoot thuis

Ben je zwanger en wil je na de bevalling foto’s laten maken van je zoon of dochter? Voor een newborn shoot hoef je de deur niet uit. De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie bespreekt de fotoshoot met je en geeft aan waar je thuis op kunt letten voorafgaand aan de fotosessie. Om de newborn shoot thuis vlot te laten verlopen, maak je bijvoorbeeld geen afspraken met kraamvisite. Hoe graag opa’s en oma’s ook naar hun oogappeltje komen kijken, vertel ze van tevoren dat je een newborn shoot laat maken en dat ze daarna als vanzelfsprekend welkom zijn. De fotografe heeft jarenlange ervaring met het fotograferen van baby’s en je kunt zelf even rustig gaan zitten en genieten van het moment. Neem een kopje thee of koffie en zie hoe de foto’s worden gemaakt, terwijl je kleintje alles tevreden aanvaardt en rustig doorslaapt. Op de foto’s zie je later die ene vluchtige glimlach of een open oogje. Liefdevolle foto’s die je je leven lang koestert.