Ben je op zoek naar een newborn shoot in Monster en omgeving? Rimpelige voetjes, schattige handjes, ontspannen slapen, dromerig gepositioneerd. Een newborn shoot in Monster en omgeving legt de eerste momenten van je pasgeboren zoon of dochter voor altijd vast. Prachtige foto’s waar je nog jarenlang met warmte en trots naar terugkijkt. Jullie baby slaapt door het foto moment heen, terwijl jullie samen toekijken hoe de mooiste foto’s gemaakt worden. Natuurlijk ontbreken ook de broers, zussen en jullie als ouders niet op de newborn foto’s.

Newborn en baby fotografie

Wil je jouw baby op beeld vast laten leggen op slaperige wijze in een dromerige setting? Het beste moment om een newborn shoot in Monster en omgeving te doen is 10 tot 15 dagen na de geboorte. Je baby slaapt nog het merendeel van de dag, is lekker ontspannen en laat zich eenvoudig in dromerige poses leggen. Gaat dat wel goed? Ja, tijdens de shoot wordt rekening gehouden met de wil en het tempo van je baby. Heeft je baby behoefte om geknuffeld te worden? Dan is het knuffeltijd. Hetzelfde geldt voor het voeden en verschonen. De gemiddelde duur van een newborn shoot ligt tussen 2 en 3 uur. Je kunt zelf aangeven welke achtergrond, accessoires, kleding en doeken je voorkeur hebben. Tussen de diverse foto’s door is er tijd om van outfit te wisselen. Neem altijd een aantal verschillende outfits en/of kleuren mee.

Studio newborn shoot in Monster en omgeving

De professionele fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie bevindt zich in Den Haag op ca. 10 km van Monster. De studio wordt voor de newborn shoot lekker verwarmd, zodat je baby het niet koud krijgt en ontspannen blijft. In de studio is alles aanwezig voor het maken van prachtige foto’s. Heb je zelf ideeën of bepaalde wensen voor de foto’s? Vooraf nemen we alles rustig door en kun je eventueel een thema kiezen. Met een keuze voor zachte kleuren en pasteltinten, worden de mooiste newborn foto’s gemaakt. Puur, net zoals je baby. Natuurlijk neem je verschillende kleertjes en accessoires zoals haarbandjes mee. Je weet zelf het beste wat je mooi vindt en hoe je je kindje graag gefotografeerd wilt hebben. Is je baby op het moment van de fotoshoot al wat ouder? Dan kunnen als vanzelfsprekend ook prachtige beelden gemaakt worden, alleen is de slaperige houding dan vaak wat moeilijker vast te leggen. Vanaf gemiddeld 15 dagen gaan baby’s zich wat meer uitstrekken en worden ze bovendien bewegelijker.

Baby vroeger of later?

Hoe je ook uitkijkt naar de geboorte van je kindje, een baby komt zelden op tijd. Afspraken voor een newborn shoot worden flexibel gepland. Dat betekent dat je al tijdens je zwangerschap een afspraak kunt maken. Hierbij wordt uitgegaan van de uitgerekende datum. Beslist je baby om eerder of juist later kennis te komen maken? Neem contact op met de fotografe nadat je bent bevallen, zodat een definitieve afspraak gemaakt kan worden. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een newborn shoot in Monster en omgeving? Je bent van harte welkom bij Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag.

Newborn shoot Monster FAQ

1. Hoelang duurt een newborn shoot?

Baby’s zijn onvoorspelbaar en hebben een eigen ritme. Tijdens het plannen van de afspraak houden we daar rekening mee. Gemiddeld duurt de shoot 1 à 2 uur. Dit kan soms wat langer of korter zijn.

2. Is het erg als een fotoshoot uitloopt?

Nee. Zeker bij een newborn shoot gaat niet altijd alles volgens plan. De ene baby laat zich makkelijker in slaap sussen dan de ander. Wanneer je baby even geen zin heeft dan pauzeren we en kan je kleintje gevoed, verschoont of gewoon ontspannen geknuffeld worden.

3. Is een newborn shoot veilig?

Absoluut. De fotografe heeft ruime ervaring met het fotograferen van pasgeborenen. Zowel de veiligheid als het comfort van je kleintje staan voorop. Geen geforceerde poses of onnatuurlijke houdingen. Hoe klein ook, je baby geeft aan wat wel en niet kan.

4. Wat als mijn baby niet wil slapen tijdens de fotosessie?

Een newborn shoot is een moment opname, waarbij het kan gebeuren dat je kleintje niet wil slapen. Ook foto’s die gemaakt worden terwijl je kleintje niet slaapt zijn mooi en verrassend.

5. Kan ik een knuffel meenemen naar de fotostudio?

Ja, je kunt zelf accessoires meenemen. Beperk dit tot kleine dingen, die het beeld niet verstoren. De focus ligt op de baby en minder op de knuffels en andere accessoires.

6. Kunnen broers en zusjes mee op de foto?

Zeker, net zoals voor jezelf is de geboorte van een broertje of zusje ook voor oudere kinderen in jullie gezin een spannende gebeurtenis. De liefdevolle band tussen broers en zussen wordt tijdens de newborn shoot op pure wijze in beeld gebracht.

7. Worden de gemaakte foto’s gebruikt voor publicatie en commerciële doeleinden?

Nee, zonder schriftelijke toestemming worden de beelden niet gebruikt. De foto’s worden opgenomen in het newborn portfolio. Wanneer je toestemming geeft om de foto’s te gebruiken op een website of andere commerciële doeleinden dan leggen we dit schriftelijk vast.

8. Hoelang van tevoren kan ik een newborn shoot plannen?

De meeste newborn shoots worden halverwege de zwangerschap gepland. Hierbij kijken we naar de uitgerekende datum en maken we de afspraak dat je binnen 2 dagen na de bevalling contact met ons op neemt voor de definitieve afspraak. Door tijdig te plannen voorkom je dat de fotografe niet beschikbaar is.

9. Is een newborn shoot in Monster duur?

Charlotte van Wooning fotografie heeft voor elk budget een passende newborn shoot beschikbaar. De prijs van een fotoshoot hangt af van de duur van de fotosessie, het aantal foto’s en de materialen waarop je de foto’s af wilt laten drukken.

10. Wat als mijn baby zich op de dag van fotosessie niet lekker voelt?

Neem zo snel mogelijk contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. We kunnen de fotosessie een dag opschuiven.

11. Kan ik een newborn shoot cadeau geven?

Ja, een fotosessie is een bijzonder geschenk. Verras de aanstaande moeder met een newborn shoot. De afspraken over de inhoud en locatie van de shoot maken we op basis van de uitgerekende datum.