Ben je benieuwd naar de newborn shoot kosten? Als kersverse ouder ben je trots op je pasgeboren baby en wil je graag mooie foto’s van je wondertje hebben. Veel jonge ouders maken de eerste weken letterlijk honderden foto’s, alle eerste momenten worden op beeld vastgelegd. Wanneer je professionele babyfoto’s wilt laten maken kun je tegenwoordig kiezen voor een newborn shoot. Tijdens een fotoshoot die in een fotostudio of bij jullie thuis wordt gemaakt, maakt de ervaren fotograaf prachtige foto’s van je pasgeboren zoon of dochter. Newborn shoot kosten zijn variabel.

Wanneer newborn shoot?

Een newborn shoot is niet exact te timen, de meeste fotografen hanteren een vaste prijs en in mindere mate een prijs per uur. Door verschillende fotopakketten aan te bieden weet je van tevoren waar je aan toe bent en wat de kosten van de fotoshoot zijn. De beste tijd om een newborn shoot te maken is als je baby tussen de 8 en 14 dagen oud is. Je kindje slaapt het merendeel van de dag en kan in dromerige poses gelegd worden. De meeste foto’s tijdens een newborn shoot worden gemaakt terwijl je kindje slaapt. In principe duurt een fotoshoot 2 tot 3 uur, waarbij het ritme van de baby alles bepaald. Bij de kostprijs van de fotoshoot zijn een aantal afgedrukte of digitale foto’s inbegrepen. Wil je meer foto’s af laten drukken of wil je een foto in laten lijsten of op canvas af laten drukken? Dan betaal je daarvoor bij. Goed om vooraf te weten is dat de fotograaf niet onafgebroken foto’s kan maken. Regelmatig wordt er gepauzeerd en is er tijd om je baby te voeden, te verschonen en samen te knuffelen. Je baby kan zich ontspannen en valt tevreden in slaap. Die ene voldane glimlach of een onverwachte oogopslag worden gefotografeerd. En hoe flexibel pasgeborenen ook zijn, soms hebben ze gewoon echt geen zin om mee te werken en gefotografeerd te worden. Wil je baby niet slapen? Voelt je kleintje zich niet lekker? De ervaren fotograaf houdt hier vooraf rekening mee en we nemen de tijd om de fotoshoot succesvol af te ronden.

Newborn shoot kosten per foto

Van tevoren wil je weten hoeveel foto’s er bij de fotoshoot zijn inbegrepen en hoe deze foto’s worden aangeleverd, afgedrukt of digitaal. Bij de meeste newborn shoots ontvang je na een aantal dagen een digitale galerij aangeleverd, waar je een keuze uit kunt maken. Zorg dat je voor het boeken van de newborn shoot weet wat je besteld en wat de kosten zijn als je foto’s wilt laten afdrukken, laten inlijsten, laten uitvergroten of op canvas wilt laten drukken. Je kunt vooraf ook aan de fotograaf vragen wat de eventueel bijkomende kosten zijn. Bespreek dan gelijk de volgende punten:

  • Meerprijs als de newborn shoot uitloopt en langer duurt dan gepland.
  • Mogen broers, zussen en jullie als ouders ook op de foto?
  • Is een fotoshoot in het weekend duurder dan op een doordeweekse dag?
  • Zijn er kortingsmogelijkheden wanneer je bijvoorbeeld zelf accessoires meeneemt of wanneer de fotoshoot bij je thuis plaatsvindt?
  • Wat zijn de eventuele reiskosten van de fotograaf?
  • Kan de fotoshoot flexibel gepland worden? Het is normaal om een newborn shoot te plannen tijdens je zwangerschap. Baby’s houden zich niet altijd aan de uitgerekende datum. Vraag wat de kosten zijn wanneer de geplande shoot verplaatst wordt.

Newborn fotografie

Plan de fotoshoot op een dag dat je niet anders hoeft te doen. Je kunt jezelf en je baby voorbereiden. Kies voor een iets langere fotoshoot, dan heb je tussentijds geen zorgen als je baby er even geen zin in heeft. Een uur is snel voorbij en het kost nu eenmaal tijd om je baby gerust te stellen en een comfortabele pose te geven. Heb je voldoende budget? Kies dan voor een newborn shoot die 2 tot 3 uur duurt.

Goedkope newborn shoot

Woon je in de omgeving van Den Haag, ben je zwanger en lijkt het je leuk om een newborn shoot te laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Samen met de ervaren fotografe plan je een fotoshoot. Je neemt een kijkje in de studio en bladert door het newborn portfolio. Tijdens het gesprek bespreken we de mogelijkheden en de kosten van de newborn shoot. De fotosessie zelf kan bij jullie thuis gebeuren, maar ook in de verwarmde en professioneel ingerichte fotostudio worden dromerige foto’s gemaakt. Wordt je kleintje eerder of later geboren? Dan passen we de datum van de shoot aan. Meer weten? Neem telefonisch contact op met Charlotte van Wooning fotografie of stuur een e-mail voor meer informatie.

Newborn shoot kosten FAQ

1. Wat zijn de kosten van een newborn shoot?

De kosten voor een newborn shoot hangen af van de duur van de fotosessie en het aantal foto’s dat wordt geleverd. Charlotte van Wooning fotografie heeft verschillende fotografiepakketten waar je een keuze uit kunt maken. Zo is er voor elk budget een newborn shoot beschikbaar. Vooraf weet je precies wat de kosten zijn en wat je daarvoor mag verwachten.

2. Zijn de kosten van een newborn shoot bij meerlingen hoger?

Nee, je kiest een fotografiepakket dat je aanspreekt. Dit heeft niets te maken met het feit of je een meerling hebt gekregen.

3. Hoelang van tevoren moet ik een newborn shoot reserveren?

Geadviseerd wordt om tijdig, vanaf halverwege je zwangerschap, een afspraak te maken. We gaan uit van de uitgerekende datum. Na de geboorte neem je zo snel mogelijk contact op om de definitieve afspraak te bevestigen.

4. Ik heb een afspraak gemaakt voor een newborn shoot, maar voel me niet goed. Kan de afspraak verzet worden?

Wanneer je ziek bent of jezelf niet goed voelt dan zie je erop de foto’s ook niet op je best uit. Direct na de geboorte is het normaal dat je niet helemaal lekker bent. We kunnen de afspraak een paar dagen verzetten. De beste periode om een newborn shoot te laten maken is 5 tot 14 dagen na de geboorte.

5. Wat gebeurt er als mijn kleintje niet lekker is?

Pasgeborenen laten op geheel eigenwijze merken dat ze zich niet lekker voelen. Ook wanneer je kleintje een mindere dag heeft, kunnen we de shoot een of een aantal dagen uitstellen. Neem tijdig contact op, zodat we in overleg een nieuwe afspraak kunnen maken.

6. Ik wil liever niet naar de studio komen, moet ik extra betalen voor een newborn shoot op locatie?

Nee, afhankelijk van de afstand die de fotografe aflegt kunnen reiskosten in rekening worden gebracht. Je betaalt echter geen ander tarief voor het gekozen fotografiepakket, omdat de foto’s bij jou/jullie thuis gemaakt worden.

7. Hoeveel moet ik betalen als ik de newborn shoot annuleer?

Dat hangt af van het tijdsbestek waar binnen je de fotosessie afzegt. Bij annuleringen die ruim van tevoren worden gedaan blijven de annuleringskosten beperkt. Annuleer je een dag van tevoren of op de geplande datum zelf dan kunnen daar kosten voor in rekening gebracht worden. Je ontvangt een exemplaar van de algemene voorwaarden die gehanteerd worden tijdens het kennismakingsgesprek.

8. Zijn er extra kosten voor het laten fotograferen van broers en zussen?

Vooraf is de fotosessie besproken. Daarbij heb je aangegeven dat er foto’s gemaakt worden van je kleintje, maar ook grote broers en zussen gaan met hun kersverse broertje of zusje samen op de foto. De kosten voor de newborn shoot zijn vooraf bekend en van onverwachte extra kosten is geen sprake.

9. Zijn de kosten voor het afdrukken inbegrepen?

Nee, de kosten voor het afdrukken zijn niet bij de prijs van de newborn shoot inbegrepen. De geleverde foto’s kunnen op diverse materialen en in verschillende formaten gedrukt worden.