Ben je op zoek naar een newborn shoot in Wateringen en omgeving? Je pasgeboren baby is een klein wondertje. De eerste dagen en weken zijn speciaal. Alles is nieuw en je baby maakt razendsnelle veranderingen door. Voordat je het goed en wel beseft is deze speciale periode voorbij. Met een newborn shoot leg je de onvergetelijke, eerste tijd van je baby vast en heb je een blijvend tastbare herinnering die je later samen met je kleintje kunt bekijken.

Baby bepaalt het ritme

Vaak wordt de vraag gesteld wat het beste moment is om een newborn shoot in Wateringen en omgeving te plannen. De newborn shoot is het mooiste zo’n 10 tot 15 dagen na de geboorte. Je baby slaapt het overgrote deel van de dag en kan nog in de typische foetushouding gelegd worden. Vanaf 2 weken krijgt je baby meer het gevoel om te willen stretchen, waardoor het neerleggen in een bepaalde houding minder vanzelfsprekend is. Een newborn shoot duurt ongeveer 2 tot 3 uur, waarbij het je baby is die het ritme bepaald. Tussendoor is er tijd om te voeden, je baby te verschonen en samen even lekker te knuffelen. De werkwijze verschilt per newborn shoot, de ene baby laat zich nu eenmaal makkelijker in een zekere houding liggen dan de andere. Daarom is het knuffelen tussendoor zo belangrijk. Je baby kan zich dan optimaal ontspannen.

Accessoires en aankleding newborn shoot in Wateringen en omgeving

De mooiste newborn foto’s worden gemaakt met natuurlijke kleuren en zachte pasteltinten. Bij Charlotte van Wooning fotografie heb je keuze uit diverse achtergronden, fotografie props en accessoires. Heb je zelf ideeën, dan bespreken we die voorafgaand aan de fotoshoot. Let bij maken van de keuze voor kleertjes op dat de kleuren neutraal zijn, het liefste zonder schreeuwende logo’s en/of opdruk. Het is de combinatie van kleur, props en accessoires die resulteert in dromerige foto’s waar je later met trots en een glimlach op terugkijkt.

Newborn shoot in studio of thuis

De newborn shoot in Wateringen en omgeving kan zowel in de warme studio van Charlotte van Wooning fotografie als bij jou of jullie thuis plaatsvinden. In de studio zijn alle rekwisieten, accessoires en achtergronden aanwezig en heb je voldoende ruimte om jezelf met je baby even terug te trekken om te voeden of te verschonen. Voel je jezelf thuis meer op je gemak? Dan maken we de foto’s daar. De verschillende mogelijkheden bespreken we tijdens een gesprek bij Charlotte van Wooning fotografie.

Afspraak newborn shoot

Geadviseerd wordt om al tijdens je zwangerschap een afspraak te plannen voor de newborn shoot. Baby’s houden zich vaak slecht aan gemaakte afspraken. Wordt je baby eerder of juist later geboren dan gepland? Neem dan contact met ons op. In overleg kunnen we de eerder gemaakte afspraak flexibel wijzigen. Vind je het eng om je pasgeboren baby te laten fotograferen? Veiligheid staat tijdens de fotoshoot voorop. Er gebeurt niets waar je het niet mee eens bent, bovendien heeft de fotografe jarenlange ervaring met op beeld vastleggen van pasgeborenen.

Newborn shoot Wateringen FAQ

1. Kan ik mijn baby voeden tijdens de fotoshoot?

Ja, voor voeden en knuffelen maken we tijd. Het maakt niet uit of je je kleintje 1, 2 of 3x tijdens de sessie knuffelt, voedt en/of verschoont. Een baby met een volle buik is meestal een tevreden, rustige baby die voldaan in slaap valt.

2. Wat als mijn baby echt niet wil slapen tijdens de fotosessie?

Niet slapen is geen probleem. De veiligheid en het comfort van de baby zijn belangrijk, maar dat betekent niet automatisch dat hij of zij moet slapen. Wakkere baby’s met open ogen zijn net zo mooi en bijzonder om te fotograferen.

3. Grote broer of zus willen ook op de foto, kan dat?

Ja, bij Charlotte van Wooning fotografie weten we hoe belangrijk het is om een foto van de kinderen samen te maken. Het fotograferen van oudere kinderen samen met de baby is vaak een iets grotere uitdaging dan de foto’s waar alleen je kleintje op staat. In dat geval bepalen de kinderen samen het verloop van de fotosessie. Tijdens het maken van de foto’s geeft de fotografe de kinderen complimentjes en worden ze op subtiele wijze aangespoord om mee te doen, waarna de foto’s meestal vanzelf volgen.

4. Wat als andere kinderen echt niet meewerken?

Dankzij de jarenlange ervaring met het fotograferen van baby’s en oudere kinderen kan de fotografe de kinderen meestal geruststellen en ervoor zorgen dat ze op spontane wijze meewerken. Heeft je zoon of dochter er echt geen zin en lukt het niet om de fotosessie te maken, dan kunnen we eventueel een andere datum afspreken.

5. Wat trek ik zelf aan naar de newborn shoot?

Zo kort na de bevalling voel je jezelf niet topfit. Trek iets aan waar je jezelf comfortabel in voelt. Kies voor effen kleuren en shirts zonder logo’s en/of opdruk. Warme, diepe kleuren doen het vaak goed, maar een meer neutrale kleur is ook goed.

6. Kunnen mijn partner en ik met de baby gefotografeerd worden?

Ja. Vier handen die samen een pasgeborene vasthouden. De liefde spreekt bij het zien van deze foto’s vanzelf. Stem de kleding op elkaar af, waarbij je bijvoorbeeld kiest voor een comfortabele jeans en een effen wit shirt. De fotografe geeft je aanvullende tips voor kleding en eventuele poses.

7. Hoe kunnen de foto’s gedrukt worden?

Charlotte van Wooning fotografie heeft diverse materialen waarop je de afbeeldingen kunt laten drukken of printen. Zo kun je een album laten maken, maar is het ook mogelijk om een foto uit te vergroten en in te lijsten. Canvasdoeken zijn ook erg populair.

8. Kan ik een foto gebruiken voor het geboortekaartje?

Ja. Enkele dagen na de newborn shoot ontvang je een overzicht van de gemaakte foto’s, waar je een keuze uit kunt maken. De foto’s kunnen onder andere gebruikt worden voor het geboortekaartje.

9. Wat zijn de kosten van een newborn shoot Wateringen?

Tijdens een kennismakingsgesprek in de fotostudio krijg je een overzicht van de kosten. Je weet vooraf wat de kosten zijn, zodat je achteraf niet met bijkomende kosten wordt geconfronteerd.