Ben je op zoek naar een newborn shoot in Leidschendam en omgeving? De geboorte van je baby is een onvergetelijk moment. Van veel eerste keren en snelle veranderingen. Laat de eerste momenten van je kindje vastleggen op beeld. Een newborn shoot in Leidschendam en omgeving wordt meestal 5 tot 10 dagen na de geboorte gepland. Je kleintje verandert snel en met een newborn shoot kijk je jaren later, samen, met veel plezier terug naar die eerste bijzondere dagen.

Dierbare herinnering

De eerste keer je baby vasthouden. De eerste keer je baby ruiken. De eerste keer smelten van geluk bij het voelen van het superzachte babyhuidje. Onvergetelijke momenten. Een pasgeboren baby verandert razend snel. Binnen een paar weken is je baby wat molliger en verandert het gezichtje al. Reden te meer om de eerste 10 tot 15 dagen van dit prille leventje een newborn shoot te laten maken. Waarom zo snel na de geboorte? Pasgeborenen slapen de eerste 2 weken het merendeel van de dag. Ze kunnen ook tijdens een newborn shoot in dromerige posities neergelegd worden en slapen rustig verder. Vanaf 15 dagen hebben ook pasgeborenen de neiging om zich wat meer uit te strekken en is het positioneren minder vanzelfsprekend. Hoe mooi zijn de foto’s met zachte, natuurlijke kleuren waarop je baby heerlijk ontspannen ligt te slapen?

Baby bepaald newborn shoot in Leidschendam en omgeving

Voor de fotoshoot zelf, hebben we al kennis met elkaar gemaakt. De richting van de foto’s is globaal doorgenomen en de afspraak is al tijdens je zwangerschap gemaakt. Baby’s komen zelden precies op tijd. Van een aantal dagen eerder tot een aantal dagen later, het blijft een verrassing. Op het moment dat je kindje is geboren neem je contact op en wordt de definitieve shoot gepland. De veiligheid van je baby staat voorop, daarom kan de fotoshoot soms wat langer duren. De baby bepaalt het tempo en als het tijd is om te knuffelen of tijd om te voeden dan wordt daar rekening mee gehouden. Er worden foto’s gemaakt van je baby, maar je kunt er ook voor kiezen om grote broers of zussen samen te laten fotograferen. Foto’s met papa en/of mama kunnen uiteraard ook gemaakt worden. Meestal worden foto’s gemaakt met diverse outfits. De mooiste newborn foto’s bestaan uit natuurlijke kleuren en zachte pasteltinten. Logo’s en drukke prints kunnen het beeld verstoren. Charlotte van Wooning fotografie heeft diverse achtergronden, fotografie props en accessoires beschikbaar.

Newborn shoot bij Charlotte van Wooning fotografie

Zoek je een ervaren fotografe voor een newborn shoot in Leidschendam en omgeving? Charlotte van Wooning fotografie is gevestigd in Den Haag. Je hebt rechtstreeks contact met de fotografe die de shoot maakt. Het directe contact maakt dat concrete en duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. Jouw wensen en de veiligheid van je kindje staan daarbij voorop. Wil je weten wat Charlotte van Wooning fotografie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Aan de hand van een portfolio kun je kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van newborn fotografie.

Newborn shoot Leidschendam FAQ

1. Wat houdt een newborn shoot in?

De eerste dagen na de bevalling zijn druk en hectisch. Je kindje verandert snel en daarom is het bijzonder om juist deze eerste unieke periode op beeld vast te leggen. Een newborn shoot wordt gemaakt om een levenslange, dierbare herinnering te hebben aan de eerste dagen van een kersvers leven.

2. Wanneer wordt een newborn shoot gemaakt?

Een echte newborn shoot wordt gemaakt in de eerste 7 tot 14 dagen na de geboorte. Je baby is dan nog flexibel, slaapt veel en laat zich in de foetushouding leggen waar dromerige foto’s van gemaakt worden. Vanaf 15 dagen laten baby’s zich minder makkelijk in een bepaalde pose leggen en slapen ze al wat minder dan voorheen.

3. Waar wordt een newborn shoot gemaakt?

Een fotosessie kan in de fotostudio gemaakt worden. Hier is alles aanwezig voor een professionele fotoshoot. De studio wordt voor jullie komst verwarmd. De belichting kan optimaal worden ingesteld en er kan gewerkt worden met verschillende achtergronden, foto props, accessoires en doeken. Heeft je kleintje een knuffel? Je kunt ook zelf accessoires meenemen. Wil of kun je niet naar de fotostudio komen? Dan kan een newborn shoot ook bij jou of jullie thuis gemaakt worden.

4. Hoelang duurt de newborn shoot?

De duur van de fotoshoot hangt af van het ritme van de baby. Gemiddeld zijn we 1 à 2 uur bezig, waarbij er tussendoor voldoende tijd is om je baby te voeden, te verschonen en te knuffelen.

5. Hoeveel foto’s worden er gemaakt en hoe worden deze aangeleverd?

De foto’s die gemaakt worden, worden professioneel nabewerkt en in een online galerij aangeleverd. Foto’s kunnen op diverse materialen afgedrukt worden. Het aantal foto’s dat wordt gemaakt hangt af van het fotografie pakket. Hoe meer foto’s je bestelt hoe hoger de kostprijs van de newborn shoot.

6. Kan ik later foto’s bijbestellen?

Hoe de foto’s (bij)bestelt en afgedrukt kunnen worden, bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek voor de newborn shoot.

7. Mag ik zelf foto’s maken tijdens de newborn shoot?

Ontspan en geniet van het moment. Laat het maken van de newborn foto’s over aan de fotografe. Het kan een remmende werking hebben om met een smartphone foto’s van de fotoshoot te maken.

8. Kan ik een newborn shoot cadeau geven?

Jazeker! Verras je dochter, zus of lieve vriendin met een origineel kraamcadeau en geef een newborn shoot. De fotoshoot wordt in overleg met de zwangere gepland en gemaakt.

9. Kunnen mijn partner en ik samen met onze baby op de foto?

Ja. Kies voor een neutrale kledingkleur en stem deze op elkaar af. De foto’s kunnen zowel zwart/wit als in kleur gemaakt worden. De fotografe kan je in het portfolio voorbeelden laten zien van eerder gemaakte newborn foto’s waar de baby met ouders op staat.

10. Moet ik iets meenemen naar de fotostudio?

Je kunt zelf kleine accessoires meenemen. Hou het bescheiden en vermijd glanzende materialen. De focus ligt op de baby en niet zozeer op de accessoires.