Ben je op zoek naar newborn shoot ervaringen? Denk je tijdens je zwangerschap na over het laten maken van een newborn shoot? De eerste weken in het leven van je kindje gaan snel voorbij. Je neemt zelf foto’s, maar de dromerige newborn foto’s gemaakt door een professionele fotograaf spreken je aan. Een newborn shoot laat je beste maken 7 tot 14 dagen na de geboorte, daarna krijgt je kindje al meer een eigen willetje en zijn de slaperige poses niet vanzelfsprekend. Maar hoe kies je een fotograaf en hoe zijn de newborn shoot ervaringen van anderen?

Vergelijken newborn shoot ervaringen

Online vind je tal van ervaringen en meningen over meegemaakte newborn fotoshoots. Jonge ouders vertellen in blogs, vlogs en op social media hoe ze een fotosessie ervaren hebben en waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte fotograaf. Hoe lees je de ervaringen en wat doe je met de meningen die leest? Heb je een fotograaf of fotostudio op het oog, ga dan eerst kennismaken. Vraag of je het portfolio mag zien en hoe een newborn shoot wordt georganiseerd. Extra aandacht kun je besteden aan:

• Geforceerde poses. Pasgeboren baby’s zijn flexibel en dat resulteert in de dromerige, slaperige newborn foto’s. Let op dat een fotograaf niets forceert. Vind je baby het niet prettig om in een bepaalde houding gelegd te worden, laat de fotograaf dan een andere pose nemen. De baby bepaald en het comfort van je pasgeboren zoon of dochter gaan boven alles.
• Temperatuur in de fotostudio. Voor je kleintje is een constante, warme temperatuur belangrijk. Een baby slaapt niet lekker bij een te koude omgevingstemperatuur. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek bij de fotograaf naar de mogelijkheid om een fotostudio te verwarmen of om de newborn shoot bij je thuis te laten maken.
• Warme lucht. Laat je newborn shoot in de fotostudio maken? Wees er dan van tevoren zeker van dat de warme lucht niet rechtstreeks op je kindje wordt geblazen. Is er een kacheltje in de studio aanwezig? Let op dat deze niet op je zoon of dochter is gericht. Baby’s hebben het niet graag koud, maar te warm is ook niet goed.
• Zelf voortdurend assisteren. Het beste moment om een newborn shoot te laten maken is 7 tot 14 dagen na de geboorte. Als jonge moeder ben je dan nog niet volledig hersteld en met name in een warme omgeving kun je jezelf al snel ongemakkelijk voelen. Een ervaren newborn fotograaf neemt je zorgen uithanden en vraagt niet voortdurend om je assistentie. Tussen het maken van de foto’s door is er voldoende tijd om je kindje te knuffelen, te voeden, te verschonen en/of van kleding te wisselen. Een ervaren fotograaf denkt vooruit en beschikt over de nodige accessoires, props en achtergronden.
• Verkeerde planning qua tijd. Pin niet teveel op de duur van de fotosessie. Het is beter om een langere sessie te plannen. Het kan gebeuren dat je baby geen zin heeft en dat het langer duurt voordat het lukt om ontspannen te slapen en gefotografeerd te worden. Ervaren fotografen houden gedurende een newborn shoot rekening met het ritme van de baby. Haastwerk en geforceerde poses passen niet bij de fotosessie die je voor ogen hebt. Neem tijdens de shoot tijd om je baby gerust te stellen en samen even ontspannen te knuffelen. Zo krijg je vanzelf prachtige foto’s en spreek je achteraf over een positieve ervaring.

Het belang van newborn shoot ervaringen

Waarom lees je ervaringen van andere jonge ouders die een newborn shoot hebben laten maken? De mening van anderen kan een positieve invloed op de manier waarop je een fotoshoot voorbereidt en je let beter op de werkwijze van de fotograaf. Je leest handige tips en adviezen waar je wellicht nog niet bij stil hebt gestaan, maar die wel onderdeel zijn van het succes van de fotoshoot.

Persoonlijke newborn shoot ervaring

Ben je benieuwd naar het newborn portfolio van Charlotte van Wooning fotografie? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je kunt de newborn shoot al plannen tijdens je zwangerschap. We nemen daarbij de uitgerekende datum als uitgangspunt. Kondigt je zoon of dochter zich eerder of later aan? We zijn flexibel in het aanpassen van gemaakte afspraken. Neem na de geboorte contact op met de fotografe en de definitieve datum wordt gepland. De newborn shoot kan in de verwarmde en volledig ingerichte fotostudio gemaakt worden. Wil of kun je niet naar de studio komen? Dan kunnen we de fotoshoot ook bij jullie thuis maken. Meer informatie of een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op.

Newborn shoot ervaringen FAQ

1. Wat kan ik verwachten van een newborn shoot?

Een newborn shoot kan zowel in de studio als bij jou/jullie thuis gemaakt worden. De mooiste newborn foto’s worden gemaakt wanneer je kleintje tussen de 5 en 14 dagen oud is. Verwarm de kamer waar de foto’s gemaakt worden ruim voor aanvang van de fotoshoot voor, zodat je kleintje het aangenaam warm heeft en zich comfortabel voelt. De fotosessie duurt 1,5 tot 3 uur, waarbij we het ritme en tempo van de baby volgen.

2. Mogen de opa’s en oma’s bij de shoot aanwezig zijn?

Om je kindje niet te veel af te leiden en zich veilig en vertrouwt te laten voelen is het niet handig om veel kraambezoek uit te nodigen tijdens de newborn shoot. Wacht met het bezoek tot de shoot is afgelopen. Je kunt de trots grootouders dan een prachtige foto cadeau geven.

3. Hoe ervaren pasgeborenen de fotosessie?

De eerste 14 dagen slaapt je baby veel. Een tevreden baby laat zich eenvoudig in slaap sussen en in de typische foetushouding leggen. Heeft je kindje geen zin in een bepaalde houding? Er wordt niets geforceerd, de baby bepaald wat er wel of juist niet gebeurt.

4. Kan ik voorbeelden zien van newborn foto’s zien?

Charlotte van Wooning fotografie heeft een newborn portfolio dat je tijdens het kennismakingsgesprek in kunt zien.

5. Hoe ervaren andere jonge ouders een newborn shoot?

Online vind je op verschillende blogs en websites ervaringen met newborn shoots. De meeste jonge ouders ervaren de shoot als ontspannend en leuk om mee te maken. De foto’s die gemaakt worden, hebben jaren later nog altijd veel emotionele waarde.

6. Is een newborn shoot veilig?

Jazeker! De veiligheid, het comfort en het welzijn van je kindje staan voorop. Charlotte van Wooning fotografie heeft veel ervaring met het fotograferen van pasgeborenen. Tijdens de fotosessie wordt niets overhaast en nemen we de tijd om prachtige foto’s van je zoon of dochter te maken.

7. Hoe is de ervaring met het fotograferen van een meerling?

Heb je een tweeling, of misschien wel een drieling, gekregen dan kun je ook van een meerling een newborn shoot laten maken. De ervaring leert dat de fotosessie niet veel langer duurt dan wanneer er foto’s gemaakt worden van een kindje. In het portfolio kun je voorbeelden zien.

8. Wat als mijn kindje geen zin heeft om mee te werken?

Een enkele keer gebeurt het dat een pasgeborene niet wil slapen. Je hoeft niet direct in de stress te schieten. Neem de tijd om je baby te voeden, te verschonen en te knuffelen. De meeste baby’s vallen uiteindelijk in een tevreden slaap, maar ook van baby’s die niet slapen worden prachtige foto’s gemaakt. Wat dacht je van een onverwachte glimlach of een open oogje?

9. Mogen ik en mijn partner met de baby op de foto?

Uiteraard! Voor de shoot maken we kennis met elkaar en bespreken we de mogelijkheden. Je kunt voorbeelden zien van eerdere newborn shoots, waar ook foto’s tussen zitten van pasgeborenen die liefdevol door de ouders worden vastgehouden.