Ben je op zoek naar een newborn shoot in Naaldwijk en omgeving? De eerste paar weken van je pasgeboren zoon of dochter gaan snel voorbij. Vaak is het lastig om zelf al deze kostbare momenten vast te leggen. Een newborn shoot door en met een professionele fotograaf geeft je een prachtige fotoreeks, waarbij je baby op dromerige, slapende en tevreden momenten wordt vastgelegd. Onuitwisbaar en vooral om later met genoegen samen naar terug te kijken.

Geen geforceerde poses

Baby’s zijn flexibel en laten zich de eerste weken vrij eenvoudig in bepaalde houdingen leggen. Iedereen kent de dromerige newborn foto’s van baby’s die in foetushouding tussen bloemen of fruit heerlijk tevreden liggen te slapen. Toch zitten er ook aan de flexibiliteit van een pasgeboren babylijfje grenzen. Laat je baby zich tijdens de fotoshoot niet in een bepaalde houding leggen, of strekt deze zich uit dan gaan het comfort en de veiligheid van de baby boven alles. Er worden geen oncomfortabele houdingen geforceerd. Je baby laat zelf weten in welk tempo de newborn shoot in Naaldwijk en omgeving verloopt. Is er wat meer tijd nodig om je baby zichzelf te laten ontspannen? Dan wordt daar rekening mee gehouden. Datzelfde geldt ook voor voedingsmomenten en het verschonen van je kindje.

Warme fotostudio of thuisomgeving

Wil je een newborn shoot in Naaldwijk of omgeving laten maken? De professionele fotostudio wordt voorverwarmd, zodat je kindje lekker kan slapen en het niet koud heeft. Gaat je voorkeur uit naar een fotoshoot die bij jou of jullie thuis plaatsvindt? Zorg dan dat de kamer voor verwarmd wordt. De baby wordt tijdens de shoot op natuurlijke manier gefotografeerd, dat wil zeggen dat hij of zij op het merendeel van de foto’s nauwelijks kleding draagt. Om te voorkomen dat je baby ziek wordt, is een goede verwarming noodzakelijk.

Fotoshoot zonder zorgen

Als kersverse mama ben je niet één, twee, drie hersteld na de bevalling. De ervaren fotografe van Charlotte van Wooning fotografie zorgt ervoor dat jezelf rustig kunt zitten en toe kijkt hoe de foto’s van je baby gemaakt worden. Natuurlijk heb je tijd om je kleintje vast te houden, terwijl er bijvoorbeeld van achtergrond wordt gewisseld of gewoon om even ontspannen met je kindje te knuffelen. In de studio zijn uiteenlopende achtergronden, fotografie props, doeken en accessoires beschikbaar. Wordt de newborn shoot bij je thuis gedaan? Dan bespreken we vooraf de voorkeur die je hebt voor kleuren, achtergronden etc. Op de dag van de shoot neemt de fotografie verschillende zaken mee, zodat de fotoshoot op vlotte wijze kan worden gedaan.

Afspraak newborn shoot in Naaldwijk en omgeving

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag nodigt je uit om kennis te komen maken. De fotografe neemt de verschillende mogelijkheden met je door en kan al tijdens je zwangerschap een voorlopige newborn shoot plannen. Heeft je baby haast? Of laat je kindje langer dan gepland op zich wachten? We spreken af dat je contact op neemt voor het vast leggen van de definitieve datum voor de newborn shoot van je zoon of dochter, zodra deze is geboren.

Newborn shoot Naaldwijk FAQ

1. Wat is de beste leeftijd voor een newborn shoot?

De ideale tijd voor een newborn shoot is tussen 7 en 14 dagen na de geboorte. Dat wil niet zeggen dat oudere baby’s niet gefotografeerd kunnen worden. Baby’s vanaf 15 dagen ontwikkelen een eigen wil en zijn zich meer bewust van hun omgeving. Ze slapen minder diep en later zich minder makkelijk in de foetushouding leggen. Op foto’s van een babyshoot zie je vaker een wakkere baby, sprekende ogen en tedere gezichtsuitdrukkingen.

2. Wat kan ik verwachten van een newborn shoot?

Het enige wat je als kersverse mama doet is ontspannen en genieten van de fotosessie. De ervaren fotografe legt je baby in een natuurlijke houding en maakt foto’s met verschillende achtergronden en accessoires. De veiligheid van je kindje staat voorop en tussen het maken van de foto’s door is er tijd om samen te knuffelen, je baby te voeden en te verschonen. Verwacht geen gehaaste fotoreportage, we volgen het tempo en ritme van de baby.

3. Wat trek ik aan naar de newborn shoot?

Wanneer je graag mee wilt op de foto en je niet houdt van huid-op-huid foto’s, denk dan aan zachte, neutrale kleuren. De aandacht gaat dan naar de baby.

4. Wat neem ik mee naar de fotostudio?

In de fotostudio zijn verschillende achtergronden, accessoires, doeken, dekentjes en foto props aanwezig. Let er bij het meenemen van eigen accessoires op dat je zowel witte als glanzende materialen vermijdt. Opvallende haarbandjes met grote bloemen en grote knuffeldieren nemen de aandacht weg van je baby. Kleine, minder opvallende accessoires geven de beste resultaten.

5. Mogen broer en zus mee op de foto?

Een foto van je pasgeborene met grotere broers en zussen mag eigenlijk niet ontbreken. Zowel bij een newborn shoot die in de fotostudio als thuis wordt gemaakt, kunnen andere kinderen mee gefotografeerd worden. Stem de kleur van de kleding op elkaar af en kies ook hier voor neutrale, zachte kleuren.

6. Hoelang duurt een newborn shoot?

Het comfort van de baby staat voorop. De ene keer verloopt een newborn shoot vlotter dan de andere. Gemiddeld zijn we 1 à 2 uur bezig met de sessie. Dit kan soms ook wat langer zijn.

7. Hoeveel kost een newborn shoot in Naaldwijk?

Charlotte van Wooning fotografie heeft diverse fotografie pakketten die onderling verschillen qua tijdsduur en aantal foto’s dat wordt gemaakt. Voor elk budget is een newborn shoot beschikbaar. Een opgave van de kosten krijg je tijdens het kennismakingsgesprek.

8. Hoe worden de foto’s geleverd?

De gemaakte beelden worden in de fotostudio nabewerkt. Een aantal dagen na de shoot ontvang je een overzicht van de foto’s. Afdrukken kunnen in verschillende maten en op uiteenlopende materialen worden gemaakt.

9. Kan ik een zwangerschapsshoot met een newborn shoot combineren?

Ja. We maken dan elke maand een foto van je groeiende baby buik. Op de laatste foto van de reportage hou je een wolk van een zoon of dochter in je armen. De mogelijkheden en kosten van een gecombineerde fotoshoot worden vooraf besproken.