Ben je op zoek naar een newborn shoot in Rijswijk en omgeving? De speciale tijd vlak na de geboorte van je baby is kostbaar. Deze bijzondere tijd is snel voorbij. Om later van deze momenten te genieten, kun je een newborn shoot laten maken in onze studio in Den Haag of bij je thuis in Rijswijk. Het beste moment voor een newborn shoot is tussen 10 en 15 dagen na de geboorte. Een afspraak inplannen doe je het beste al tijdens je zwangerschap.

Slaperige poses

De eerste 15 dagen van hun nog prille leventje, slapen pasgeborenen diep. Al slapend kan je baby in diverse poses gelegd worden. Ongemerkt worden de tot de verbeeldingsprekende gezichtsuitdrukkingen op beeld vastgelegd. Hoe mooi en uniek is het om later samen met je kindje naar deze pure newborn foto’s te kijken? De mooiste foto’s zijn die van een slapende baby. Het kan soms een tijdje duren, voordat de daadwerkelijke newborn shoot in Rijswijk kan beginnen. Ook baby’s hebben een eigen willetje en tijdens de fotosessie bepaald je baby het tempo. Tussen de diverse poses door is er voldoende tijd om je baby te voeden, te verschonen en samen te knuffelen.

Newborn shoot in Rijswijk accessoires en achtergronden

Tijdens de newborn shoot kiezen we samen de achtergrond, hiervoor heb je de keuze uit een groot aantal foto props, accessoires en doeken. Je kunt zelf ook een knuffel of een favoriet dekentje meenemen om de foto’s die gemaakt worden, nog persoonlijker te maken. Vaak is het gebruik van natuurlijke, rustige kleuren het meest geschikt om de puurheid van je baby vast te leggen. Je baby staat centraal op de foto’s, waarbij de achtergrond en accessoires het beeld compleet maken. In principe bestaat een newborn shoot alleen uit foto’s van je baby, maar er kunnen ook foto’s gemaakt worden met broers of zusjes.

Ontspannen genieten

Tussen het maken van de verschillende foto’s is er voldoende tijd om te ontspannen. Je kunt je baby even knuffelen, voeden of verschonen. Ook pasgeborenen hebben een eigen willetje, daar past de fotograaf zich op aan. Gaat je voorkeur uit naar het maken van een newborn shoot in de fotostudio? Dan kun je er zeker van zijn dat het aangenaam warm en rustig is. Je baby kan zich ontspannen en laat zich al slapend prachtig op beeld vastleggen. Natuurlijk ben je altijd dicht bij je kindje in de buurt en volg je de fotosessie vanuit een comfortabele stoel. Wil je dat er ook foto’s gemaakt worden van je baby samen met papa of mama? Dan bespreken we vooraf welke kleding je daarvoor het beste mee kunt nemen.

Afspraak newborn shoot in Rijswijk en omgeving

De fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie bevindt zich in Den Haag, vlakbij Rijswijk. Overweeg je een newborn shoot? Dan kun je al tijdens je zwangerschap een afspraak plannen. We weten uit ervaring dat baby’s zich niet altijd even goed aan gemaakte afspraken houden. Wordt je baby te vroeg of juist wat later geboren, dan kunnen we de afspraak flexibel aanpassen.

Newborn shoot Rijswijk FAQ

1. Wanneer kan een newborn sessie gepland worden?

De voorkeur gaat uit naar 7 tot 14 dagen na de geboorte. We maken een voorlopige afspraak rond de uitgerekende datum. Zodra je bent bevallen neem je contact met ons op en plannen we de definitieve afspraak. Begin tijdig met plannen, zodat je zeker weet dat de fotografe beschikbaar is.

2. Kan een newborn shoot in het weekend gemaakt worden?

Afspraken voor een fotoshoot worden flexibel gepland. Wanneer je geen andere beschikbare dagen hebt, dan maken we de newborn shoot in het weekend.

3. Hoe snel moet ik laten weten dat ik ben bevallen?

Na het reserveren van de newborn shoot houden we er rekening mee dat je kleintje zich rond de uitgerekende datum aankondigt. Nadat je bent bevallen neem je binnen 2 tot 3 dagen contact met ons op, zodat de definitieve afspraak gepland kan worden. Vergeet je te bellen dan kan de afspraak niet gegarandeerd worden.

4. Ik verwacht een tweeling, kan ik een newborn shoot laten maken?

Zeker! Een newborn shoot met meerlingen verschilt niet veel van een fotosessie met een baby. Meerlingen worden vaker vroeger dan gepland geboren en het geboortegewicht licht regelmatig lager dan bij eenlingen. Wanneer dit het geval is kan de newborn shoot iets later gepland worden. Een fotosessie met meerlingen kan wat langer duren dan wanneer er één kindje wordt gefotografeerd. Ook bij meerlingen geldt dat het ritme en de veiligheid van de baby’s voorop staan.

5. Zijn er newborn foto’s die ik kan zien voordat ik een afspraak maak?

Ja, je bent welkom in de fotostudio voor een kennismakingsgesprek. Je kunt dan het portfolio doorbladeren en zien hoe de foto’s van eerdere fotosessie eruit zien. Het bekijken van het portfolio geeft je gelijk een idee van de mogelijkheden.

6. Is een newborn shoot duur?

De kosten van de fotosessie hangen af van de duur van de shoot, het aantal foto’s dat wordt gemaakt en de materialen waarop de foto’s gedrukt worden. Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende fotografie pakketten te kiezen. Er is een newborn shoot beschikbaar voor elk budget.

7. Mogen onze andere kindjes mee op de foto?

Ja, voor oudere kindjes is een pasgeboren broertje of zusje bijzonder. Het is een mooie herinnering om de kinderen samen te fotograferen. Afhankelijk van de leeftijd en stemming van de kinderen plannen we deze foto aan het begin of einde van de newborn shoot. De fotografe adviseert effen kleding, zonder drukke prints.

8. Opa en oma willen graag mee naar de newborn shoot, kan dat?

Als je de foto’s in de fotostudio laat maken, dan is het beter om niemand mee te nemen. De ruimte laat dit onvoldoende toe. Vaak kunnen jij en je kindje zich beter ontspannen en focussen als er niemand anders dan de fotografe aanwezig is.

9. Hoelang duurt een newborn shoot?

Gemiddeld neemt de fotosessie 1 tot 2 uur in beslag. Geen baby is hetzelfde en omdat de fotografe zich aanpast aan het ritme en de zin van de baby kan dit wat langer of korter zijn.