Ben je op zoek naar een newborn shoot in Voorburg en omgeving? Het fotograferen van een pasgeboren baby, legt de eerste pure en ontspannen momenten van je kleintje voor altijd op beeld vast. Een newborn shoot in Voorburg en omgeving kan het beste gemaakt worden wanneer je baby tussen 10 en 15 dagen oud is. Baby’s slapen dan nog erg vast, tevreden en ontspannen. Veiligheid en comfort staan tijdens de fotoshoot voorop.

Zachte kleuren

Een newborn shoot is spannend, want je weet niet hoe je baby reageert. De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie doet er alles aan om zowel jou als je kleintje op jullie gemak te laten voelen. Vooraf hebben we al gesproken over achtergronden, denkentjes, mutsjes, rieten mandjes, haarbandjes en/of andere accessoires. Wil je zelf knuffeltjes of andere attributen meenemen? Dat is uiteraard mogelijk. Kies voor zachte, natuurlijke kleuren. Dit geeft de mooiste resultaten. Tijdens de newborn shoot in Voorburg en omgeving nemen we ruim de tijd om een prachtige fotoreeks te maken. Het belangrijkste hiervoor is dat je baby ontspannen is en lekker slaapt. Ontspannen, slaperige baby’s kunnen in dromerige poses gelegd worden. Is je baby het slapen moe of is het tijd voor voeding? Dan maken we daar tijd voor. Het is de baby die het ritme van de fotoshoot bepaald. Zo is er tussendoor voldoende tijd om je baby te verschonen, te voeden en te knuffelen. Je kunt vanuit een comfortabele stoel zien hoe de foto’s gemaakt worden en dat alles goed gaat met je kleintje. Worden er ook foto’s gemaakt van broers en zussen? Stem de kledingkeuze af op de baby en de kleuren die gebruikt worden.

Decors newborn shoot in Voorburg en omgeving

Je baby slaapt, terwijl er gewerkt wordt met een aantal gevarieerde decors en accessoires. Het bijzondere van pasgeborenen is dat ze meestal rustig doorslapen. Wordt je kleintje wakker of is er een tevreden glimlach te zien? Dan zie je het resultaat daarvan op prachtige foto’s die gemaakt worden tijdens de newborn shoot. De fotoshoot kan in de professionele, verwarmde fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag plaatsvinden. Voel je jezelf thuis meer op je gemak? In overleg kan de fotoreportage ook bij jou of jullie thuis gemaakt worden.

Planning newborn shoot

Je kunt een afspraak voor een newborn fotoshoot al tijdens je zwangerschap maken. We gaan uit van de uitgerekende datum. Dat baby’s zelden op de voorspelde datum geboren worden, daar houden we rekening mee. Met de fotografe spreek je af dat je telefonisch contact opneemt wanneer de baby is geboren. Dan wordt de definitieve datum afgesproken. De fotostudio in Den Haag is goed bereikbaar en wordt voor jullie komst verwarmd, zodat je baby zich comfortabel voelt. Gemiddeld duurt een newborn shoot zo’n 2 tot 3 uur. Dit kan verschillen, de ene baby is de andere niet. Heeft je baby meer tijd nodig om in slaap te kunnen vallen, dan knuffelen jullie wat langer. Het resultaat van de shoot zijn prachtige foto’s, waar je jaren later met plezier naar terugkijkt.

Newborn shoot Voorburg FAQ

1. Hoe worden de dromerige foto’s tijdens een newborn shoot gemaakt?

Pasgeborenen tussen 7 en 14 dagen oud, laten zich in de foetushouding leggen. Ze zijn flexibel en tussen de verschillende voedingen door slapen ze het merendeel van de dag. We leggen de baby niet in een geforceerde, onnatuurlijke houding. De achtergrond en het gebruik van accessoires en foto props geven de foto’s de gewenste uitstraling.

2. Wanneer kan ik een newborn shoot boeken?

Het laten maken van een newborn shoot is populair. Maak daarom al tijdig in je zwangerschap een afspraak, daarmee voorkom je dat de fotografe niet beschikbaar is na je bevalling. We nemen de uitgerekende datum als uitgangspunt en spreken af dat je binnen 2 dagen na de bevalling contact opneemt, zodat we de afspraak definitief maken.

3. Is het beter om een newborn shoot in de fotostudio of thuis te laten maken?

De keuze voor een locatie bepaal jij. Niet iedere pas bevallen vrouw kan of wil naar de fotostudio komen. In de studio, die tijdig voorverwarmd wordt, zijn belichting, achtergronden, foto props en accessoires aanwezig om een fotoshoot vlot te laten verlopen. Er is ruimte van waar je in een comfortabele stoel kunt zien hoe je spruit op de foto gaat. We nemen de tijd om je kleintje te voeden, te verschonen en gerust te stellen.

4. Mag ik de oma’s meenemen naar de newborn shoot?

In de fotostudio is de ruimte beperkt. Het heeft de voorkeur om alleen of samen met je partner en oudere broers of zussen naar de studio te komen. Opa’s, oma’s en vriendinnen maken het erg druk wat voor onrust bij jezelf en je kleintje kan zorgen. Ook wanneer we de newborn shoot bij jullie thuis doen wordt gevraagd om kraamvisite uit te stellen, zodat de foto’s in alle rust gemaakt kunnen worden.

5. Welke kleding is geschikt voor broertjes en zusjes?

Zachte, neutrale kleuren maken dat de aandacht van de foto’s op de kinderen ligt. Vermijd drukke prints en stem de kleding op elkaar af. Ze hoeven niet hetzelfde te dragen, maar qua stijl is het mooier als een en ander overeenkomt.

6. Wat als mijn baby er geen zin in heeft?

Baby’s zijn onvoorspelbaar en dat maakt dat het vooraf moeilijk te voorspellen is hoelang de fotoshoot precies duurt. De ene baby slaapt sneller en vlotter door dan de ander. Geeft je baby aan dat het tijd is om gevoed of geknuffeld te worden, dan onderbreken we de fotosessie en kun je je kleintje voeden en gerust stellen. De meeste baby’s vallen na het voeden en liefdevol knuffelen vanzelf in een tevreden slaap, waarna we de fotosessie hervatten.

7. Kan ik een of meerdere foto’s op canvas laten drukken?

Ja. De gemaakte beelden kunnen in verschillende afmetingen en onder andere op canvas gedrukt worden.

8. Wat zijn de kosten van een newborn shoot?

De kosten hangen af van de duur van de fotoshoot en het aantal foto’s dat wordt gemaakt en bestelt. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende fotografie pakketten.