Ben je op zoek naar een newborn shoot in Poeldijk en omgeving? Het fotograferen van pasgeborenen tijdens de eerste dagen van hun prille leven levert unieke foto’s op. Het gaat erom dat mooie, dromerige momenten van een nieuw leven worden vastgelegd, voordat je baby opgroeit. Hoe mooi is het om later, als je kindje wat groter is, samen op dit bijzondere moment terug te kijken?

Uniek fotomoment

Alle stadia van de babyperiode hebben hun eigen speciale magische kenmerken. De eerste fase zijn de eerste 15 dagen vanaf de geboorte. Je baby is fragiel, prachtig, wonderbaarlijk en houdt de opgekrulde foetushouding aan en slaapt overal. Pasgeborenen hebben de natuurlijke gave om, ongeacht hun omgeving en houding, diep te slapen. Baby’s kunnen in slaperige posities gepositioneerd worden. In een dromerige setting, in de armen van grote broer of zus, op de borst van mama of papa. Tijdens de newborn shoot worden het geeuwen, het grinniken, de tevredenheid en de vluchtige maar droomachtige glimlachjes van de baby op beeld vastgelegd. Een newborn shoot in Poeldijk en omgeving duurt meestal zo’n 2 tot 3 uur. Er is geen tijdslimiet, je baby bepaald het tempo en het ritme. Voeden, verschonen, knuffelen, ontspannen en van elkaar genieten. Geen haast als je baby aan een pauze toe is, dan is daar voldoende tijd voor. Vanaf 15 dagen tot 12 weken heeft je baby nog steeds de kenmerkende pasgeboren look, maar het bewustzijn en de alertheid worden groter. Je bouwt een band op met je baby door middel van glimlachen, oogcontact en fysiek contact. In deze fase slaapt een baby minder vaak en is het positioneren minder makkelijk omdat de baby zich vaker wil stretchen.

Newborn shoot in Poeldijk en omgeving boeken

De beste tijd om je baby als een ‘echte’ newborn vast te leggen is meestal tussen de 10 en 15 dagen. Charlotte van Wooning fotografie adviseert om je newborn shoot al tijdens je zwangerschap te boeken. Dit kan op basis van de uitgerekende datum. Natuurlijk houdt je baby geen rekening met eventuele afspraken, dus als je baby te vroeg of later wordt geboren, wordt ook met een alternatieve tijd rekening gehouden. Wil je een newborn shoot van je baby tussen de 2 en 12 weken? Ook dan kun je al tijdens je zwangerschap een datum voor de foto shoot vastleggen. Tijdens de fotosessie zijn ook broers, zussen, ouders en grootouders welkom. De newborn shoot kan plaatsvinden in de studio in Den Haag, vlakbij Poeldijk. De studio is verwarmd en voorzien van passende achtergronden, accessoires en foto props voor een geslaagde newborn shoot. Kun of wil je niet naar de studio in Den Haag komen? In overleg kan de fotosessie ook bij jou thuis in Poeldijk plaatsvinden. Eenvoudige kleding in effen kleuren wordt geadviseerd. Uitbundige patronen en logo’s kunnen afbreuk doen aan de puurheid van de foto’s. Kom je samen met je baby naar de studio? Neem dan extra kleding en reserve luiers mee, omdat er tijdens het luiervrije deel van de fotosessie wel eens een verrassingsongelukje gebeurt neem je ook voor jezelf schone kleding mee.

Newborn shoot Poeldijk FAQ

1. Hoe wordt een newborn shoot gepland?

Als je een newborn shoot wilt laten maken, dan gaan we bij het plannen van de fotosessie uit van de uitgerekende datum. Baby’s zijn onvoorspelbaar en komen vaker niet dan wel op deze datum. Een definitieve datum plannen we na de geboorte. Uiterlijk 2 tot 3 dagen na de geboorte neem je contact met ons op en prikken we de datum voor de fotosessie.

2. Ben ik dan niet te laat met het maken van een afspraak?

Nee, we houden rekening met de uitgerekende datum. Je hoeft jezelf niet ongerust te maken wanneer je kleintje een paar dagen eerder of juist later wordt geboren. Wacht niet te lang met het plannen van de shoot. Dit kun je al halverwege je zwangerschap doen, zodat je zeker weet dat de fotografe beschikbaar is.

3. Waar wordt de newborn shoot gemaakt?

Bij Charlotte van Wooning fotografie kan de newborn shoot in de voorverwarmde, professionele fotostudio gemaakt worden. Hier zijn naast de verlichting, ook verschillende achtergronden, foto props, doeken en accessoires aanwezig. Kun of wil je niet vlak na je bevalling naar de studio komen, dan komt de fotografe naar jullie thuis voor de fotosessie.

4. Mag ik een paar vriendinnen meenemen naar de fotostudio?

De ervaring leert dat het beter is om dit liever niet te doen. De studio is niet groot en ook voor de baby kan de aanwezigheid van meerdere mensen voor extra afleiding zorgen. Je neemt zelf plaats in een comfortabele stoel en met een kop thee of koffie kijk je van een afstandje naar je kleintje en de manier waarop de foto’s gemaakt worden.

5. Kan ik naar de fotostudio zelf accessoires meenemen?

Zeker. Neem een knuffel, of iets anders waar je baby zich veilig en vertrouwt bij voelt, mee naar de fotosessie. Hou het klein en bescheiden, de focus van de newborn shoot is je kleintje.

6. Wat als ik mezelf niet lekker voel op de afgesproken datum?

Het kan altijd gebeuren dat je jezelf na de bevalling niet lekker voelt. Neem in dat geval contact op met ons en dan bekijken we in overleg of de shoot verplaatst kan worden. Het uitgangspunt is dat je jezelf als kersverse mama op je gemak voelt tijdens de fotoshoot en dat je kunt genieten van je prachtige baby.

7. Kan de newborn shoot verplaatst worden, want mijn baby heeft last van pukkeltjes?

Alle pasgeborenen hebben last van pukkeltjes en losse velletjes. Het is niets om jezelf druk over te maken, het hoort erbij. De foto’s worden in de studio nabewerkt en je ziet nauwelijks iets terug van de pukkeltjes.

8. Wat als mijn baby tijdens de newborn shoot blijft huilen?

Voor de fotosessie krijg je tips van de fotografe. Probeer je baby voor het maken van de foto’s te voeden, dan komt de slaap vanzelf. Heeft je baby er even geen zin in? Met liefdevol knuffelen en geruststellen komt het tevreden gevoel terug en kan de sessie vervolgd worden.