Zoek je een newborn schoot in Scheveningen en omgeving? Direct na de bevalling staat je hoofd niet naar een fotoshoot. De beste periode voor het maken van een newborn shoot in Scheveningen en omgeving is 10 tot 15 dagen na de geboorte van je baby. De meeste ouders genieten van de bijzondere fotoshoot. Het laten maken van een newborn shoot is dan ook meer ontspannen en stressvrij dan je wellicht denkt.

Baby’s jonger dan 2 weken

Normaal gesproken wordt geadviseerd om een newborn shoot in te plannen tot ongeveer 15 dagen na de bevalling. De meest ideale periode voor de dromerige foto’s die gemaakt kunnen worden ligt tussen 10 en 15 dagen. Baby’s zijn op deze leeftijd ontspannen, slaperig en kunnen in de foetushouding gelegd worden. Deze leeftijd is geweldig voor het maken van prachtige slaapopnames, knuffelfoto’s met de ouders, foto’s van een voedingsmoment en dromerige close-ups van baby wimpers, voetjes en handjes. In deze eerste dagen glimlachen baby’s nog niet bewust, maar tijdens een newborn shoot worden de eerste tevreden glimlachjes op beeld vereeuwigd.

Oudere baby’s

Baby’s ouder dan twee weken laten zich minder opkrullen en verliezen ook wat van de rimpelige huid en het donzige haar, hoewel dit natuurlijk geen reden is om je baby niet te laten fotograferen. Met wat foto retouchering worden ook op een schilferachtige huid of kleine rode vlekjes wonderen verricht. Iets oudere baby’s zijn ook meer alert en zijn zich vaak ook meer bewust van hun omgeving. Fotosessies met oudere baby’s resulteren vaak in meer opnames met ogen open en niet de slaperige foto’s die van pasgeborenen gemaakt worden. In deze fase glimlachen baby’s vaak spontaner en is het eenvoudiger om die tevreden glimlach te fotograferen.

Tempo newborn shoot in Scheveningen en omgeving

Een newborn shoot duurt 2 tot 3 uur, dit hangt volledig af van het tempo van je baby. Binnen de fotosessie is er voldoende tijd voorzien om te voeden, je baby te verschonen en ontspannen te knuffelen. Baby’s jonger dan 2 weken slapen het merendeel van de dag en zijn tijdens een newborn shoot vaak super relaxed en ontspannen.

Groeispurt

Natuurlijk is het bijzonder om later samen met je kleintje de newborn foto’s te bekijken. Baby’s groeien en veranderen razend snel. Het eerste jaar vliegt voorbij. Wil je later op het eerste jaar terugkijken? Dan kun je naast de newborn shoot ook baby foto’s laten maken op verschillende momenten voor de eerste verjaardag. Je krijgt dan als het ware een timelapse, een prachtige herinnering om je veranderende en groeiende baby op beeld vast te leggen.

Newborn shoot thuis of in fotostudio

Charlotte van Wooning fotografie maakt de newborn shoot in overleg met jou in de professionele, verwarmde, fotostudio. Wil je liever dat de sessie bij jou of jullie thuis plaatsvindt? Ook dat is mogelijk. De keuze voor fotografie props, accessoires, achtergronden en kleuren wordt in overleg bepaald. De mooiste beelden ontstaan met het gebruik van natuurlijke kleuren en zachte pasteltinten. Een afspraak voor een newborn shoot maak je het beste al tijdens je zwangerschap.

Newborn shoot Scheveningen FAQ

1. Waarom laat ik een newborn shoot maken?

De eerste dagen in het leven van je baby zijn bijzonder. Het is een periode die niet terugkeert. Twee tot vier weken later ziet je kleintje er al anders uit en wordt een eigen wil ontwikkeld. Om een tastbare herinnering aan die eerste dagen te creëren kun je een newborn shoot laten maken.

2. Wat is de beste tijd voor een newborn shoot?

Een newborn shoot wordt tussen 7 en 14 dagen na de geboorte gepland. Vanaf 15 dagen wordt er gesproken van een babyshoot. Je baby slaapt in de genoemde periode het merendeel van de dag en laat zich in de foetushouding leggen.

3. Wanneer kan ik een afspraak maken voor een newborn shoot?

Om teleurstellingen te vermijden, is het belangrijk om tijdig een afspraak te maken. Je kunt dit al doen halverwege je zwangerschap.

4. Wat doe ik als ik eerder of later beval?

Bij het plannen van een afspraak nemen we de uitgerekende datum als uitgangspunt. Daarbij spreken we af dat je binnen 2 dagen na de bevalling contact met ons opneemt, zodat de definitieve afspraak gemaakt kan worden.

5. Moet de newborn in de studio gemaakt worden?

Nee, je kunt de fotosessie ook bij je thuis laten maken.

6. Wat is het verschil tussen een newborn shoot in de fotostudio en thuis?

In de verwarmde fotostudio zijn diverse achtergronden, foto props, accessoires en doeken aanwezig. Ook kan het licht optimaal worden ingesteld. Wanneer je de fotoshoot bij je thuis laat maken dan is het belangrijk om een kamer te kiezen waar voldoende natuurlijke lichtinval is en die je voorafgaand aan de fotosessie verwarmd, zodat je baby zich comfortabel voelt.

7. Wat kan ik verwachten van een newborn shoot?

Je mag ontspannen en genieten. De fotoshoot duurt 1 à 2 uur, waarbij we rekening houden met voeden, verschonen en knuffelen. Neem naast je partner en eventueel oudere kinderen geen opa’s en oma’s of vriendinnen mee naar de studio. Dit kan voor de baby te druk en te onrustig zijn. Ook wanneer we de fotoshoot bij jullie thuis maken nodig je de kraamvisite pas na afloop van de fotosessie uit. Neem een kop thee of koffie en kijk hoe je kleintje tevreden wordt gefotografeerd.

8. Wat als mijn baby er geen zin in heeft?

Het kan gebeuren dat je kleintje zich niet helemaal lekker voelt of geen zin heeft om te slapen. Neem je kleintje in je armen en stel hem of haar gerust. We houden hier bij het plannen van de newborn shoot rekening mee. De baby bepaalt het tempo van de fotoshoot. Voed je kindje en geniet van een knuffelmomentje. De meeste baby’s vallen uiteindelijk vanzelf in een tevreden, voldane slaap.

9. Mogen broers en zussen mee op de foto?

Uiteraard kunnen trotse broers en zussen mee op de foto. Het is belangrijk dat de kinderen voldoende afleiding hebben, terwijl de foto’s van je pasgeborene gemaakt worden. De fotografe geeft je tips en adviezen over onder meer de kledingkeuze van de kinderen.