Ben je op zoek naar een newborn shoot in Wassenaar en omgeving? Op een ontspannen manier worden de eerste momenten van jou of jullie nieuwe gezin op beeld vastgelegd. Je pasgeboren baby ontwikkelt zich razendsnel, en zal nooit meer zo klein zijn als tijdens de eerste dagen en weken van zijn of haar leven. Met de foto’s die gemaakt worden tijdens een newborn shoot creëer je een waardevolle herinnering waar je later met trots op terugkijkt.

Leeftijd is belangrijk

De leeftijd van je baby kan soms een verschil maken in de poses waarin ze gelegd kunnen worden. Ook het feit of je kindje dit wel of niet toelaat speelt een rol. Alle baby’s zijn verschillend, en het is vooraf niet te zeggen of je baby zich makkelijk in een bepaalde pose laat leggen. Over het algemeen bepaald de leeftijd van je baby hoe de sessie verloopt. Pasgeborenen laten zich nu eenmaal makkelijker in de foetushouding leggen dan oudere baby’s. Meestal wordt een newborn shoot in Wassenaar en omgeving gepland tussen 10 en 15 dagen na de geboorte. Natuurlijk kunnen pasgeborenen ook eerder gefotografeerd kunnen worden, maar uit ervaring blijkt dat de mooiste foto’s gemaakt worden wanneer je baby zo’n 10 tot 15 dagen oud is. Op deze leeftijd slaapt je kindje nog het merendeel van de dag en laat het zich nog makkelijk in de foetushouding liggen. Ze vinden het niet erg om ongekleed te zijn en hun voedingsschema’s zijn ingesteld om de paar uur. Het is de baby die het tempo van de newborn shoot bepaald. Natuurlijk is er tussendoor tijd om te knuffelen, je baby te voeden en/of te verschonen.

Unieke, kleine details

De mooie unieke en kleine details van je kleintje worden vastgelegd. Terwijl de foto’s worden gemaakt, kun je zelf ontspannen met een kopje thee of koffie en van je wondertje te genieten. De veiligheid van je baby staat voorop. Geeft je kleintje aan dat het tijd is voor een pauze, dan wordt de sessie onderbroken en kun je je kleintje verzorgen. Het is het beste om je newborn shoot in Wassenaar en omgeving al tijdens je zwangerschap te plannen. We houden rekening met de uitgerekende datum en wanneer je kindje is geboren wordt de definitieve shoot gepland.

Grote broer of zus met newborn shoot in Wassenaar en omgeving

Willen de grote broer of zus met hun pasgeboren zusje of broertje op de foto? Dan houden we daar rekening mee. Charlotte van Wooning fotografie heeft een breed assortiment achtergronden, accessoires en fotografie props in natuurlijke kleuren en pasteltinten om van iedere newborn shoot een onvergetelijk moment te maken. Later kijk je met het hele gezin terug op een bijzondere gebeurtenis en realiseer je jezelf hoe snel je baby zich ontwikkelt. Een newborn shoot in Wassenaar en omgeving geeft je foto’s van een speciale periode in het leven van je kindje. Wil je weten wat Charlotte van Wooning fotografie voor jou kan betekenen en hoe een newborn shoot wordt gepland? Neem dan contact met ons op.

Newborn shoot Wassenaar FAQ

1. Waar wordt de newborn shoot gemaakt?

Je kunt de foto’s zowel in de professionele fotostudio als bij je thuis laten maken. In de fotostudio zijn verschillende achtergronden, foto props, accessoires en doeken beschikbaar. Wanneer de fotosessie thuis wordt gemaakt, gaat de voorkeur uit naar een voorverwarmde kamer met voldoende natuurlijke licht inval.

2. Kan een newborn shoot mislukken?

Baby’s hebben een eigen wil en zijn onvoorspelbaar. Het kan gebeuren dat je pasgeboren kleintje last heeft van krampjes, huilt of niet wil slapen. Niet iedere baby laat zich in een bepaalde houding leggen. De fotografe heeft ruime ervaring en maakt foto’s in een andere pose. Het is de baby die aangeeft en bepaald wat er gebeurt. Heeft je kleintje echt geen zin en laat deze zich niet geruststellen? Dan kijken we of we de shoot de volgende dag of een paar dagen later alsnog kunnen maken.

3. Worden de foto’s van mijn baby gebruikt voor reclame doeleinden?

Nee. De foto’s worden gebruikt in het portfolio van Charlotte van Wooning fotografie. Na de fotoshoot kan een preview van de foto’s op de website bekeken worden. Wil je dit liever niet? Dan houden we daar uiteraard rekening mee. Het plaatsen en publiceren van de foto’s gebeurt volledig in overleg met jou / jullie.

4. Hoe kan ik de foto’s laten afdrukken?

De foto’s kunnen op diverse materialen gedrukt worden. Zowel fotopapier, als canvasdoek. Je kunt kiezen voor uitvergrotingen en foto’s die ingelijst worden. Je kunt hiervan in de fotostudio voorbeelden bekijken.

5. Zijn de foto’s zwart/wit of in kleur?

Tijdens de newborn shoot kunnen zowel zwart/wit als kleurenfoto’s gemaakt worden. In het portfolio zie je de resultaten van eerder gemaakte newborn shoots en krijg je een idee van de mogelijkheden. Heb je zelf een voorkeur voor zwart/wit of kleur? Bespreek je ideeën en wensen met de fotografe voorafgaand aan de shoot.

6. Hoe snel na de shoot ontvang ik de foto’s?

Na de shoot worden de gemaakte beelden in de studio nabewerkt. Je ontvangt de beelden in hoge resolutie in een handige online galerij. Je kunt de beelden vervolgens zelf opslaan. Vergeet dit niet, want de foto’s blijven slechts een aantal weken online staan. Jullie zijn de enige die de beelden kunnen zien. Je hebt de tijd om een keuze te maken uit de foto’s en aan te geven op welk materiaal je een afdruk wilt ontvangen.

7. Is een newborn shoot veilig?

Zeker. Zowel het comfort als de veiligheid van je baby staan tijdens de shoot voorop. De poses waarin je baby ligt, zijn natuurlijk en er wordt niets geforceerd. Laat je baby zichzelf niet in een bepaalde pose leggen, dan proberen we een houding waarin je kleintje wel lekker ligt en zichzelf goed voelt. Zorg voor een voorverwarmde kamer dan heeft je baby het aangenaam warm en volgt een tevreden slaap vanzelf.

8. Is een professionele newborn shoot duur?

Charlotte van Wooning fotografie werkt met verschillende fotografie pakketten, waarvan er altijd een is die bij je budget past.