Bent je op zoek naar portret foto’s Den Haag? Een ervaren portret fotograaf weet hoe iemands karakter op beeld gevangen kan worden. Een portret foto toont het beeld achter het beeld. Wil je portret foto’s laten maken voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of trouwdag? Heb je sterke foto’s nodig voor een zakelijk profiel of je website? Portret foto’s Den Haag laat je maken door Charlotte van Wooning fotografie.

Soorten portret foto’s Den Haag

Het doel van een goede portretfoto is om te laten zien wie je bent. Je karaktereigenschappen worden professioneel op beeld vastgelegd. Oprecht, zelfverzekerd, sprankelend en vol energie. De foto’s benadrukken jouw unieke persoonlijkheid. Of je nu sterk zakelijke portretfoto’s laat maken of gewoon een fotoreportage van jezelf wilt laten maken, je bent van harte welkom bij Charlotte van Wooning fotografie. Je kunt bij ons terecht voor uiteenlopende portret foto’s Den Haag:

  • Zakelijke portretfoto’s
  • Particuliere portretfoto’s
  • Artiesten- en auteurs portretfoto’s
  • Casting portfolio

Karaktervolle portretfoto’s

Wanneer je beslist om portretfoto’s te laten maken, dan wil je sterk en professioneel op beeld overkomen. Niet alleen met een vastberaden gezichtsuitdrukking, maar ook de kleding en visagie zijn van belang. In een kennismakingsgesprek bespreekt de fotografe het verloop van de fotoshoot. Je kunt aangeven wat je wensen en eventuele doelstelling van de portretfoto’s is. De stijl van de foto’s wordt besproken en daar kun je je kledingkeuze op afstemmen. Het is mogelijk om tijdens de fotoshoot van kleding te wisselen. We vermijden tijdens het maken van de fotoreportage dat je geforceerde poses aanneemt. Door met de fotografe te praten en te lachen kom je op een natuurlijke manier op de foto. Je kunt portret foto’s Den Haag zowel in de professionele fotostudio als op locatie laten maken.

Spontane fotoreportage

Het maken van portretfoto’s is iedere keer uniek. Geen mens is hetzelfde en de een poseert al wat makkelijker en losser voor de camera dan de ander. De fotografe zoekt en omarmt het toeval. Spontane momentopnames, indrukwekkende foto’s met een mooie belichting en de juiste achtergrond. Het toeval doet zich tijdens elke fotoshoot voor. Tijdens een gesprek of juist wanneer je even helemaal niets te zeggen hebt. De ervaring van de fotografe maakt dat je jezelf kunt ontspannen en spontaan op de foto komt. Wil je portretfoto’s laten maken met een zakelijke achtergrond? Om je website een persoonlijk tintje te geven? Of wil je later met de (klein)kinderen naar mooie portretfoto’s kijken? Dan is het laten maken van portretfoto’s een uitstekend iets.

Charlotte van Wooning fotografie voor portret foto’s Den Haag

Wil je portretfoto’s laten maken of wil je een portretreportage cadeau doen aan een familielid of geliefde? Charlotte van Wooning fotografie heeft jarenlange ervaring met fotograferen. Naast portretfoto’s kun je bij ons terecht voor uiteenlopende fotoreportages zoals een family shoot, lifestyle foto’s of een love shoot. Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we de wensen en verwachtingen die je hebt van de fotoshoot door. We plannen een afspraak en gaan, indien gewenst, op de voorkeurslocatie een kijkje nemen. Meer weten? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Portretfoto’s Den Haag FAQ

1. Waar worden de portretfoto’s gemaakt?

De meeste portretfoto’s worden gemaakt in de fotostudio in Den Haag, maar je kunt ook portretfoto’s op een andere locatie laten maken. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je aangeven waarom je portretfoto’s wilt laten maken, zodat de fotografe je kan adviseren over de locatie.

2. Moet een portretfoto altijd binnen gemaakt worden?

Nee, al is dat bij de meeste portret fotoshoots wel het geval. In de stad of in de natuur kunnen ook mooie, sprekende portretfoto’s gemaakt worden. Zeker wanneer je zakelijke portretfoto’s laat maken, kan de locatie een meerwaarde betekenen voor het eindresultaat.

3. Hoe moet ik lachen op een portretfoto?

Een goede, sterke portretfoto laat een zelfverzekerde, toegankelijke uitstraling zien. Of dat je daar bij, geforceerd, moet lachen is minder van belang. Ook wanneer je geen ervaring hebt met poseren en jezelf niet fotogeniek vindt, geeft de fotografe praktische aanwijzingen voor het maken van een mooie portretfoto.

4. Welke kleding past bij een portretfoto?

De fotografe laat je het portfolio zien van eerder gemaakte portretfoto’s, en je krijgt kleding advies. Neem naar de fotosessie verschillende outfits mee, waarbij je rekening houdt met je eigen voorkeur, je persoonlijkheid en je uitstraling. Neem kleding mee waarin je je lekker voelt. Effen kleuren doen het op foto’s beter dan drukke prints. Leg de kleding op tijd klaar, dit voorkomt dat je op het laatste moment nog moet wassen en strijken. Een spijkerbroek doet het vaak goed op foto’s, zeker in combinatie met een mooie blouse of shirt.

5. Mag ik accessoires meenemen?

Beperk het gebruik van accessoires. Kies voor bescheiden sieraden, zoals oorbellen en/of een halsketting. Opvallende accessoires zoals een sjaal of een hoofddeksel verstoren het beeld van de foto.

6. Is een hairstylist en/of visagist aanwezig in de fotostudio?

Charlotte van Wooning fotografie werkt met fotografiepakketten, zo is het mogelijk om visagie extra aan een pakket toe te voegen. Je wordt dan voor het maken van de portretfoto’s door een ervaren visagiste voorbereidt op de fotosessie. Het is ook mogelijk om zelf je haar en make-up te doen.

7. Krijg ik de foto’s direct mee?

Nee, na afloop van de fotoshoot worden de foto’s nabewerkt. Een aantal dagen later ontvang je een galerij met daarin de foto’s. Vooraf hebben we het aantal foto’s dat wordt aangeleverd besproken. Je kunt de foto’s laten afdrukken op diverse materialen.

8. Kan ik de portretfoto’s online gebruiken?

Ja, het is mogelijk om de foto’s te gebruiken op social media en/of andere websites.

9. Welke portretfoto’s kan ik laten maken?

Professionele profielfoto’s, zakelijke portretfoto’s of een mooie portretfoto voor thuis. Portretfoto’s worden om verschillende redenen gemaakt. Vertel de ideeën die je hebt en waar voor jouw gevoel een sterke portretfoto aan moet voldoen. De fotografe helpt je met het maken van sprekende portretfoto’s.

Hoelang duurt het maken van portretfoto’s

Afhankelijk van het fotografiepakket dat je hebt gekozen, duurt een portretsessie meestal niet langer dan een uur. Worden de foto’s op locatie gemaakt, dan kan dit iets langer zijn.

Gerelateerde onderwerpen