Wil je portret foto’s Rijswijk en omgeving laten maken? Jezelf laten fotograferen is tegelijkertijd spannend en een beetje onwennig, maar met name bijzonder. Een goede portretfoto spreekt voor zich en geeft op perfecte wijze zowel je uiterlijk als karaktereigenschappen weer. Vaak is het resultaat van portret foto’s Rijswijk mooier dan je denkt.

Sprekende portretfoto’s

Portret foto’s kun je van jezelf laten maken, maar ook foto’s met de voltallige familie of een fotosessie met vrienden en vriendinnen zijn later dierbare herinneringen. Wat de aanleiding voor je voorgenomen portretfoto’s ook is, Charlotte van Wooning fotografie vangt spontane momenten op beeld. Je kunt een spontane fotoreportage laten maken bij jezelf thuis, in de professionele fotostudio of op een andere locatie naar keuze. Portret foto’s Rijswijk kun je binnen of buiten laten maken. Ook voor een zakelijk profiel ben je bij Charlotte van Wooning fotografie in ervaren handen.

Professionele presentatie

Wil je jezelf online of op papier op een professionele manier presenteren? De mooiste foto’s laat je maken door een ervaren portretfotograaf. Duidelijke portretfoto’s geven een profiel meerwaarde en zijn ook voor een bedrijfspresentatie een waardevolle aanvulling. Tijdens het maken van de fotoshoot praat je met de fotografe, waardoor je minder aandacht aan de camera besteed. Eventuele onzekerheden worden weggenomen en er is geen sprake van geforceerde, houterige poses. Portretfoto’s leggen het beeld achter beeld vast. Je geeft op ongedwongen manier een stukje van je karakter bloot. Een goede foto zegt vaak zoveel meer dan duizend woorden.

Locatie portret foto’s Rijswijk

Heb je een voorkeur voor een locatie of heb je hier nog niet over nagedacht? Stem de locatie af op het doel en de stijl van de fotoreportage die gemaakt wordt. Laat je zakelijke portretfoto’s maken? De bedrijfsvloer of werkomgeving kan je profiel ondersteunen. Portret foto’s kunnen ook zonder duidelijke achtergrond gemaakt worden. Je kent vast de foto’s met een zwarte achtergrond, waarop een portret voor zich spreekt. Weet je niet wat de beste locatie is? Overleg met de fotografe en maak duidelijk wat je doelstelling is van de foto’s en waar je voorkeur naar uitgaat. Voor iedere portret fotoreportage is een passende locatie beschikbaar.

Kosten en afspraak portret foto’s

Woon je in de omgeving van Rijswijk en lijkt het je leuk om portretfoto’s van jezelf te laten maken? Wil je iemand verrassen met een fotoreportage? Charlotte van Wooning fotografie is gevestigd in Den Haag. De fotografe heeft jarenlange ervaring met zowel het maken van portretfoto’s als andere fotoreportages. Neem contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken eerst de stijl en het doel van de foto’s. Daarna nemen we de beschikbare locaties door en gaan, indien wenselijk, ter plaatse kijken. Weet je niet welke kleding en/of accessoires je meeneemt naar de fotoshoot? De fotografe laat je voorbeelden zien uit het portfolio. Je krijgt dan een goed idee van de mogelijkheden en zo komen we samen tot een compleet beeld. Maak jezelf geen zorgen om met een rare of starre gezichtsuitdrukking gefotografeerd te worden. Het laten maken van portretfoto’s is een leuke ervaring, waar de fotografe je op professionele wijze bij begeleidt.

Portretfoto’s Rijswijk FAQ

1. Hoelang van tevoren moet ik een portretsessie boeken?

Wil je zeker zijn dat de fotografe op de gewenste datum beschikbaar is, dan is het raadzaam om je fotosessie tijdig te boeken. Afhankelijk van de maand en het seizoen is de agenda soms eerder dan verwacht vol.

2. Kan ik de fotosessie in de fotostudio laten maken?

Jazeker! In de fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie zijn verschillende achtergronden, foto props, accessoires en professionele verlichting aanwezig. De studio beschikt over een ruimte waar je jezelf tussendoor om kunt kleden. Het laten maken van portretfoto’s in de studio neemt 30 tot 60 minuten in beslag.

3. Hoeveel foto’s worden er gemaakt?

De fotografe maakt meerdere beelden, waarvan de beste geselecteerd worden voor de nabewerking. Je ontvangt het vooraf overeengekomen aantal foto’s in een online galerij.

4. Hoe bereid ik mezelf voor op de fotosessie?

Voor het maken van de portretfoto’s overleg je met de fotografe de gewenste uitstraling en stijl van de foto’s. Daarnaast worden ook de achtergrond en andere bijzonderheden besproken. Je krijgt kleding en make-up tips. Het is handig om extra kleding mee te nemen, zo kun je tijdens het maken van de foto’s variëren. Zorg dat je op tijd naar de fotostudio of afgesproken locatie vertrekt, je hoeft je dan niet te haasten en kunt ontspannen aan de fotosessie beginnen.

5. Worden er kleuren of zwart-wit foto’s gemaakt?

In principe kan een kleurenfoto omgezet worden naar zwart-wit. Vaak kiezen mensen bewust voor een zwart-wit portret. Het is de kunst om vooraf in je gedachten een kleurenbeeld om te zetten naar zwart-wit en ook in zwart-wit te denken. Een optimale zwart-wit foto wordt gemaakt door de juiste verhouding tussen verschillende factoren zoals kledingkleur- en stijl, maar ook huidtinten en de juiste afstelling van het licht zijn van invloed. Je kunt vooraf het portretportfolio inkijken en zo de verschillen tussen kleur en zwart-wit portretten bekijken.

6. Ik wil een portretfoto van onze jonge kinderen laten maken. Kan dat?

Kinderen hebben niet altijd het geduld om stil te blijven zitten. Vaak duurt het maken van portretfoto’s bij kinderen iets langer. De ervaring heeft geleerd dat ook zonder echt te poseren, spontane kinderportretten gemaakt kunnen worden.

7. Kan ik een portretfoto op canvas laten vergroten?

Ja, er zijn diverse materialen beschikbaar om de foto’s op af te drukken.

8. Kan ik de onbewerkte foto’s krijgen?

Nee, Charlotte van Wooning fotografie geeft de ruwe beelden niet af.

9. Is het mogelijk om professionele visagie bij te boeken?

Ja, als je dit tijdig aangeeft dan zorgt Charlotte van Wooning fotografie ervoor dat er bij de fotosessie een ervaren visagist(e) aanwezig is.

10. Mag ik de foto’s gebruiken als profielfoto op social media?

Ja, het is mogelijk om de foto’s in de juiste bestandsindeling aan te leveren. Je kunt ze dan online gebruiken.

11. Kan ik later portretfoto’s bijbestellen?

Tijdens het kennismakingsgesprek legt de fotografe uit hoe de foto’s aangeleverd worden, op welke materialen je een afdruk kunt laten maken en op welke wijze de foto’s bijbesteld kunnen worden.