Denk je eraan om portret foto’s Wateringen en omgeving te laten maken? De mooiste foto’s worden gemaakt door een ervaren, maar bovenal betrokken fotograaf. Charlotte van Wooning fotografie, gevestigd in Den Haag, maakt persoonlijke portretfoto’s op een artistieke manier. Ieder mens is uniek en het maken van portret foto’s Wateringen is een geweldige manier om jezelf op herkenbare manier op beeld vast te laten leggen.

Klein gebaar, dierbare herinnering

Op subtiele wijze worden tijdens een fotoreportage jouw unieke kenmerken, eigenschappen en gebaren op beeld vereeuwigd. Een portretfoto zegt meer over je dan alleen het uiterlijk. Charlotte van Wooning fotografie maakt foto’s van mensen zoals ze zijn, waarbij de fotografe zoekt naar kleine gebaren die precies aangeven wie je bent. Geen ongemakkelijke houdingen of geforceerde poses, maar spontane momenten waar je later met genoegen naar terug kijkt. De sfeer is voor een geslaagde fotoreportage van belang. Zowel in de fotostudio als op locatie doet de fotografe haar best om omstandigheden te creëren waarin je jezelf op je gemak voelt en kan ontspannen. Alleen op deze manier kun je volledig jezelf zijn en worden er ontspannen foto’s gemaakt. Portretfoto’s weten anderen te raken, boeien en ontroeren.

Onzichtbare camera

Word je zenuwachtig bij het zien van een camera? Geen nood! Tijdens de fotoreportage wordt een sfeer gecreëerd waarin de fotografe en de camera onopvallend aanwezig zijn. Je gaat op in het moment en terwijl jij lacht, praat en beweegt is de camera aan het werk. Portret foto’s Wateringen worden gemaakt in de professionele fotostudio, of op een andere gewenste locatie. Het voordeel van fotograferen in de studio is dat het licht optimaal afgestemd kan worden en dat er geen rekening moet worden gehouden met de weersomstandigheden. Ook fotoreportages die in de studio gemaakt worden, neem je geen houterige houding aan. Het laten maken van portretfoto’s is een leuke ervaring, ook als je eigenlijk ‘niets hebt’ met ‘op de foto gaan’.

Kennismaken en stijl verkennen

Laten we beginnen met kennismaken. Tijdens een kennismakingsgesprek wil de fotografe graag weten wie je bent, wat je doet en welke wensen je hebt. Heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl? Welke kleding neem je mee? Wat is de achtergrond en setting van de fotoshoot? Tijdens het maken van de fotoreportage geeft de fotografe tips en aanwijzing om uiteindelijk de perfecte portretfoto te maken. Uiteraard kunnen de geselecteerde beelden nabewerkt worden om eventuele oneffenheden te retoucheren. Je ontvangt een galerij met van de gemaakte foto’s en kunt daaruit een keuze maken. De beelden kunnen op verschillende materialen gedrukt worden.

Afspraak portret foto’s Wateringen

Elke fotoshoot begint met een kennismakingsgesprek, daarbij geeft Charlotte van Wooning fotografie je graag de volledige aandacht. Wil je graag portretfoto’s laten maken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. De studio is vanuit Wateringen goed bereikbaar. Naast het bespreken van je wensen en verwachtingen van de fotoreportage, bespreken we de kosten en mogelijkheden voor het drukken van de beelden. Een afspraak maak je door telefonisch, of via e-mail, contact op te nemen met Charlotte van Wooning fotografie.

Portretfoto’s Wateringen FAQ

1. Wat is het verschil tussen particuliere en zakelijke portretfotografie?

Zakelijke portretfoto’s worden gemaakt om je onderneming en medewerkers een gezicht te geven, maar ook voor het versterken van een zakelijk profiel op social media. De foto’s die gemaakt worden in een zakelijke context laten veelal de persoon van hoofd tot aan de schouders zien. Particuliere portretfoto’s zijn bedoeld om een mooie foto van jezelf te laten maken die je thuis of privé gebruikt.

2. Kan ik bij Charlotte van Wooning fotografie een zakelijke profielfoto laten maken?

Ja. Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we je ideeën en verwachtingen van de fotosessie door. We bespreken en bepalen de locatie waar de foto’s gemaakt worden en je krijgt kleding en styling tips.

3. Wat is het belang van zakelijke portretfoto’s?

Portretfotografie geeft je onderneming een gezicht. Het straalt zowel professionaliteit als transparantie uit wanneer je portretfoto’s van jezelf en je medewerkers laat maken. Voor nieuwe klanten en/of relaties is de drempel om contact op te nemen vaak lager wanneer je jezelf en je medewerkers kort voorstelt op je bedrijfswebsite.

4. Welke taak heeft een portretfotograaf?

Een van de belangrijkste taken is het menselijke aspect. Het succes van een mooie, sterke (zakelijke) portretfoto is het voelen of hebben van een klik. De meeste mensen die portretfoto’s laten maken, hebben geen ervaring met poseren en het is aan de fotografe om je op je gemak te stellen. Small talk, grapjes en complimentjes zijn van invloed op je houding en de foto’s. Ook de technische aspecten en kennis van het fotograferen, zoals belichting en retoucheren, zijn van belang voor portretfoto’s.

5. Worden portretfoto’s nabewerkt?

Ja, ook portretfoto’s worden nabewerkt. Zo vindt er een kleurcorrectie plaats en kunnen diverse maatwerk aanpassingen doorgevoerd worden. Hierbij kun je denken aan het verminderen van eventuele oneffenheden zoals puistjes en het oplichten van ogen. Het nabewerken wordt subtiel gedaan, zodat de foto’s zowel realistisch als natuurgetrouw blijven.

6. Hoeveel foto’s worden er gemaakt?

Je bespreekt vooraf het aantal foto’s dat je graag wilt ontvangen. Charlotte van Wooning fotografie heeft fotografiepakketten in verschillende prijshoogtes, die onder meer afhankelijk zijn van het aantal beelden dat wordt geleverd.

7. Hoe ontvang ik de foto’s?

De foto’s worden in een online galerij aangeleverd in hoge resolutie. Je kunt aangeven welke foto’s je wilt laten afdrukken, in welk formaat en op welk materiaal.

8. Mag ik iemand meenemen?

Ja, maar beperk het aantal mensen. Zeker bij het maken van portretfoto’s is het belangrijk dat je kunt ontspannen en niet afgeleid wordt door vrienden, vriendinnen of familieleden. Het advies is om niet meer dan 1 vertrouwt iemand mee te nemen.

9. Welke kleding is geschikt op portretfoto’s

Je kunt zelf een keuze maken voor kleding, kies iets waar je jezelf lekker in voelt. De fotografe geeft je vooraf tips en advies over de stijl en kleur van de kleding. Donkere kleuren kun je beter breken met andere kleuren, blote armen of hals. Ook drukke prints doen het op foto’s niet goed. Neem verschillende outfits mee naar de fotoshoot, zodat je kunt variëren.