Zoek je een mogelijkheid om portret foto’s Delft en omgeving te laten maken? Tegenwoordig maakt vrijwel iedereen gebruik van social media. Selfies en uiteenlopende huis-, tuin-, en keukenfoto’s worden alom geplaatst. Ga je echter solliciteren of heb je een sterke portretfoto nodig voor een zakelijk profiel? Dan zijn de meeste selfies niet echt flatterend. Daarom kun je mooie portret foto’s Delft laten maken door een professionele fotograaf. Wist je trouwens dat je niet eens een reden nodig hebt om een fotoreportage te laten maken? Goede portretfoto’s zijn leuk om te laten maken en je hebt een blijvend tastbare herinnering.

Waardevolle portret foto’s Delft

Je denkt niet dagelijks na over het laten maken van portretfoto’s en de potentie van een goede fotoshoot wordt al snel over het hoofd gezien. In het huidige, digitale tijdperk, worden foto’s online bekeken, gedeeld en gebruikt. Daarbij wordt al snel vergeten dat de foto’s die je publiceert op een Facebook profiel, een zakelijk LinkedIn profiel, maar ook op een bedrijfsmatige website door anderen bekeken kunnen worden. Deze beelden dragen bij aan de beeldvorming die iemand anders van jou of je onderneming heeft. Wil je ook op een toekomstig nieuwe werkgever of potentiële klanten een goede eerste indruk maken? Een sterke profielfoto is steeds vaker de eerste indruk die iemand anders van je heeft. Een digitaal visitekaartje. Vrolijke selfies zijn leuk, maar geven in de meeste gevallen niet direct het beste resultaat. Je kunt jezelf een professionele fotoshoot cadeau doen, maar het is natuurlijk ook leuk om een geliefde, vriend of vriendin te verrassen met mooie portretfoto’s.

Maak het verschil

De stijl waarin je de portretfoto’s laat maken, kan zich onderscheiden van de massa. Kies voor een binnen- of buitenlocatie waar je jezelf op je gemak voelt en waar je ‘iets’ mee hebt. De fotografe zoekt tijdens het maken van portretfoto’s naar het ultieme beeld achter het beeld. Een goede portretfoto laat niet alleen je uiterlijk zien, maar zegt bovendien veel over wie je bent. Je hoeft niet te kunnen poseren, om de ware jij te laten zien. Door eerst samen te praten over alledaagse dingen vergeet je de aanwezigheid van de camera, kun je ontspannen en worden spontane ‘jij-momenten’ op beeld gevangen. Het resultaat van een spontane fotoshoot is zoveel meer dan houterig geposeerde foto’s. Het geeft een subtiel totaalplaatje van jezelf weer.

Informatie portret foto’s Delft

Iedere fotoreportage is uniek en kent een eigen plan van aanpak. Charlotte van Wooning fotografie bied je een gepersonaliseerde aanpak, waarbij het hoofdzakelijk leuk moet zijn om portretfoto’s te laten maken. Tijdens een kennismakingsgesprek bij de fotostudio in Den Haag laten we je het portfolio zien en kun je vertellen wat je belangrijk vindt bij het maken van portretfoto’s. We bespreken de locatie en maken afspraken voor een datum. Ook worden de kosten van de fotoshoot met je besproken. Je kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met Charlotte van Wooning fotografie, het is ook mogelijk om een e-mail te sturen.

Portretfoto’s Delft FAQ

1. Wat is een sterke portretfoto?

Op een portretfoto is de afbeelding van een gezicht belangrijk. Sterke portretfoto’s laten naast je gezicht ook je persoonlijkheid zien.

2. Waar kan ik portretfoto’s laten maken?

Portretfoto’s kunnen in de studio gemaakt worden, maar je kunt ook voor een alternatieve locatie kiezen. Ook is het mogelijk om de foto’s in je eigen huis of tuin te laten maken. Hou er rekening mee dat wanneer je kiest voor een buitenlocatie, er eventueel ook andere mensen zijn die meekijken. Binnen, of in de studio, is minder afleiding en kun je jezelf volledig focussen op de fotoshoot.

3. Is visagie inbegrepen in de fotoshoot?

Je kunt vooraf een keuze maken uit fotografiepakketten. Wanneer je graag voor de fotosessie je make-up wilt laten verzorgen door een ervaren visagiste dan kun je kiezen voor een pakket inclusief visagie.

4. Ik ben geen model, hoe kan ik me voorbereiden op de fotosessie?

Het belangrijkste is om te vertrouwen in en op jezelf. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar laat zien wie je bent zonder dat je daarbij een gemaakte lach of een houterige pose aanneemt. Het is logisch dat je bij aanvang van de fotoshoot wat zenuwachtig bent. Laat jezelf begeleiden door de fotografe en je zult zien dat het laten maken van foto’s eigenlijk heel leuk is. Straal, lach ontspannen en wees niet bang bij het zien van de camera.

5. Worden mijn foto’s online geplaatst of gebruikt voor publicatiedoeleinden?

Charlotte van Wooning fotografie hecht veel waarde aan je privacy. We vinden het een eer als we je portretfoto’s in ons portfolio mogen opnemen en/of op de website mogen laten zien. Wil je dit liever niet? Geen probleem, zonder schriftelijke toestemming worden de foto’s niet gebruikt.

6. Wat als ik niet tevreden ben met de portretfoto’s?

Dit is gelukkig nog nooit gebeurd. We doen er alles aan om je te laten stralen en prachtige portretfoto’s af te leveren.

7. Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Probeer tijdig een afspraak te maken. Na de fotosessie duurt het een aantal dagen om de beelden na te bewerken en uiteindelijk af te leveren.

8. Waarom laat ik portretfoto’s maken?

Selfies en foto’s die tijdens de vakantie of een familiereünie gemaakt worden zijn leuk om te zien, maar de kwaliteit is niet altijd even goed. Een professionele portretfoto gemaakt door een ervaren fotograaf brengt zowel je uitstraling als persoonlijkheid in beeld. Je hebt niet altijd een reden nodig om foto’s te laten maken. Portretfoto’s worden gemaakt als verrassing of geschenk, maar je kunt ook zakelijke portretfoto’s laten maken.

9. Hoelang duurt het maken van portretfoto’s?

Een fotosessie verloopt meestal vlot en binnen 30 tot 90 minuten zijn we klaar. Na een aantal minuten ben je gewend aan de werkwijze van de fotografe en gaat het poseren vanzelf. Wanneer je meerdere foto’s laat maken, of als je verschillende outfits bij je hebt en hebt gekozen voor een fotografiepakket met visagie dan kan de sessie iets langer duren.