Ben je op zoek naar portret foto’s Voorburg en omgeving? Een mooie portretfoto van jezelf, een spontane gezinsfoto of een dierbaar portret van de kinderen. Portretfotografie is een veelomvattend begrip. Je kunt foto’s laten maken in een compleet uitgeruste fotostudio, maar ook blootvoets wandelend over het strand levert mooie beelden op. Voor welk soort portret foto’s Voorburg je ook kiest, er wordt altijd een reeks verschillende beelden in uiteenlopende composities en combinaties gemaakt.

Portret foto’s Voorburg op locatie

We kunnen portretfoto’s maken op locatie in Voorburg of op je favoriete plekje in de omgeving. Wat dacht je van een familie fotoshoot op het strand van Scheveningen? Of sprekende foto’s van jou en je partner in de Paleistuin? Misschien wil je toch liever portretfoto’s laten maken met een beroepsmatige achtergrond zoals een oud fabrieksterrein of een industriële setting. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Een van de zaken waar we tijdens het plannen van de fotoshoot rekening mee houden is de lichtinval. Zeker wanneer we buiten foto’s maken, is het tijdstip van de dag bepalend voor het succes van de foto’s. Een goede portretfoto laat je gezicht spreken en dat kan alleen als er niet te veel licht is. Buiten reportages worden daarom in de regel aan het einde van de middag gepland. Worden de portret foto’s Voorburg in de fotostudio gemaakt? Dan kan de fotograaf het licht volledig afstemmen en is het niet nodig om rekening te houden met een bepaald moment op de dag. Ook kan er gewerkt worden met diverse foto props. Vaak voel je jezelf buiten sneller op je gemak dan in een fotostudio. Door de ervaring van de fotografe geven ook portretfoto’s gemaakt in de studio jou of jullie unieke karaktereigenschappen weer.

Geef een portretfoto cadeau

Het laten maken van portretfoto’s is een leuke ervaring. Leuk om zelf mee te maken, maar ook leuk om cadeau te doen. Charlotte van Wooning fotografie denkt met je mee. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld voor het komende huwelijksjubileum van je (groot)ouders een foto te laten maken of een fotoshoot als verrassing te geven. Weet je niet precies hoe je dit aanpakt? De fotografe bespreekt de mogelijkheden met je. De foto’s die tijdens de reportage gemaakt worden, krijg je in een galerij aangeleverd. Vervolgens kun je een keuze maken uit de foto’s. De geselecteerde foto’s kunnen op diverse hoogwaardige materialen gedrukt worden. Zo kun je een portretfoto in laten lijsten, maar kun je ook een foto op een canvasdoek laten drukken.

Informatie portret foto’s Voorburg

Zakelijke portretfoto’s, ontroerende portretten van je zoon en/of dochter of mooie foto’s van jezelf. Er is altijd wel een reden te bedenken om een fotoshoot te laten maken. Woon je in de omgeving van Voorburg dan kun je terecht bij Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. We maken portretfoto’s op locatie of in de studio. Meer weten of een afspraak maken? Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden, de kosten en kun je het portfolio bekijken.

Portretfoto’s Voorburg FAQ

1. Maakt Charlotte van Wooning fotografie alleen portretfoto’s?

Nee, je kunt bij Charlotte van Wooning fotografie ook terecht voor andere vormen van fotografie. Zo kun je de liefde laten fotograferen tijdens een love shoot of het leven vieren tijdens een lifestyle shoot. Maar ook voor het maken van een zwangerschapsshoot, een newborn shoot en/of een family shoot ben je meer dan welkom. We laten je graag de verschillende portfolio’s zien.

2. Kan ik zwart-wit of kleuren foto’s laten maken?

Alle foto’s worden in kleur gemaakt. Tijdens het nabewerken zien we of er foto’s zijn die er mooier uitzien in zwart-wit. Je kunt meestal een keuze maken uit zowel zwart-wit als kleuren foto’s.

3. Wat kan ik verwachten van foto’s die nabewerkt worden?

Charlotte van Wooning fotografie optimaliseert de gemaakte RAW bestanden op verschillende gebieden. Contrast, scherpte, kleur en sfeer worden geoptimaliseerd. Ook kunnen kleine, tijdelijke, huidoneffenheden zoals puistjes verbeterd worden. Verwacht echter geen overmatige gefotoshopte beelden die je er anders uit laten zien. Je krijgt stralende, sterke portretfoto’s die je herkenbaar in beeld brengen.

4. Mag ik de RAW bestanden zien en bestellen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Een RAW bestand kun je het beste vergelijken met een ‘negatief’. Het is een bestand dat direct uit de camera komt en dat er niet uitziet zoals het eindproduct. Charlotte van Wooning fotografie besteed veel tijd en zorg aan het optimaliseren van de beelden, zodat je met trots naar een sprekende portretfoto kijkt.

5. Kan ik aangeven in welke stijl of houding ik graag een portretfoto wil laten maken?

Het is altijd mogelijk om naar het kennismakingsgesprek voorbeelden mee te nemen van foto’s die je hebt gezien en waarvan de stijl je aanspreekt. De meeste mensen zijn van nature geen model en voelen zich ongemakkelijk voor de camera. Kies daarom niet voor een onnatuurlijke houding die ver van jezelf afstaat. Hou het dichtbij huis en wees jezelf. De fotografe helpt je met praktische tips en aanwijzingen.

6. Hoelang duurt de fotosessie?

In de studio moet je rekenen op 30 tot 90 minuten. Tussentijds is er gelegenheid om van kleding te wisselen en de apparatuur anders op te stellen. Je krijgt zo gevarieerde foto’s. Een fotoshoot op locatie kan, als gevolg van onvoorziene omstandigheden, uitlopen.

7. Kan ik portretfoto’s cadeau geven?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt een fotografiepakket cadeau doen aan een geliefde, een goede vriend of vriendin of een familielid. Mogelijkheden en voorwaarden kun je bespreken tijdens een kennismakingsgesprek.

8. Kan ik later extra foto’s bijbestellen?

Vooraf krijg je informatie over het laten afdrukken en bijstellen van de gemaakte foto’s. Je hebt voldoende tijd om een keuze te maken uit de galerij met nabewerkte foto’s. Afdrukken worden gemaakt in zowel albumvorm, losse foto’s, uitvergrotingen, inlijstingen en canvasdoek.

9. Is het laten maken van portretfoto’s duur?

Door vooraf een keuze te maken uit de beschikbare fotografiepakketten weet je precies wat de fotosessie kost, hoelang deze duurt en hoeveel foto’s er afgeleverd worden. Daar komen alleen de kosten voor het eventueel afdrukken en/of uitvergroten en inlijsten bij.