Wil je weten wat portret foto’s kosten? Ieder mens is mooi. Ieder mens is uniek. Ieder moment in het leven is de moeite om op beeld te laten vereeuwigen. Een portretfoto is niet alleen een tastbare herinnering voor jezelf, het is een prachtig geschenk om te geven. Selfies zijn niet meer weg te denken uit het moderne leven. Een vluchtige foto gemaakt met een smartphone is leuk, maar kan niet tippen aan een portretfoto gemaakt door een professionele fotograaf. Portret foto’s kosten zijn betaalbaar en geschikt voor elk budget.

Kosten portret foto’s vergelijken

Het zoeken naar een geschikte fotograaf kun je op diverse manieren doen. Waar het gebruikelijk is om te zoeken naar een fotograaf die pasfoto’s maakt. De klein formaat foto’s kunnen ook op een groter formaat gedrukt worden. Deze eenvoudige portretfoto’s zijn het goedkoopst. Wil je echter wat meer uitgeven dan krijg je ook een echt mooie portretfoto. Hiervoor ga je naar een professionele fotograaf die over een eigen studio beschikt. In de fotostudio is de belichting volledig regelbaar, zijn achtergrond, accessoires en professionele foto props beschikbaar. Vaak kun je je in de studio omkleden en indien gewenst je haar en make-up door een ervaren visagist(e) bij laten werken. Een ervaren fotograaf geeft je advies voor je kledingkeuze en praat je op vlotte wijze door de fotosessie. Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor het zogenaamde ‘model voor één dag’ principe. Dit is de meest uitgebreide vorm van portretfotografie. Deze portret foto’s kosten iets meer omdat er onder meer een professionele visagist(e) bij is inbegrepen. De foto’s die gemaakt worden hebben de stijl van een catwalk en geven je het idee een topmodel te zijn. Gaat deze vorm van portretfotografie net iets te ver? Je bent bij Charlotte van Wooning fotografie aan het juiste adres voor het laten maken van een professionele portretfoto. Portret foto’s worden gemaakt van jou alleen, maar ook een sprekende familie foto kan in de fotostudio gemaakt worden.

Portret foto’s kosten samenstelling

De exacte kostprijs van portretfoto’s wordt bepaald door de keuzes die maakt. Hierbij kun je rekening houden met een aantal factoren:

  • Ervaring van de fotograaf. Beginnend portretfotografen hanteren een lager tarief dan ervaren fotografen. Vaak is het resultaat van een ervaren fotograaf mooier dan de foto die wordt gemaakt door een onervaren, beginnend fotograaf.
  • Locatie van de fotoshoot. Het laten maken van een portretfoto in de fotostudio is voordeliger, dan wanneer de fotograaf reiskosten maakt om naar een locatie te gaan.
  • Is het een standaard portretfoto of een gezinsportret? Een portretfoto van jou alleen is sneller klaar dan wanneer je een kinder- of gezinsportret laat maken. Kinderen willen niet altijd stil zitten, waardoor een fotograaf meerdere foto’s maakt om zeker te zijn van een goed exemplaar.
  • Vergrote of meerdere afdrukken. Wil je de portretfoto laten uitvergroten? Dan brengt de fotograaf kosten in rekening voor zowel het afdrukken als de materialen.

Je kunt bij een fotograaf prijzen opvragen. Wanneer je deze met elkaar vergelijkt, wees er dan zeker van dat je uitgaat van een gelijkwaardige inhoud. Met een zelfde aantal afdrukken, een zelfde tijdsduur van de fotoshoot en dezelfde locatie.

Locatie portretfoto’s

Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag biedt betaalbare portret foto mogelijkheden. Je kunt bij ons in de fotostudio mooie foto’s laten maken. Diverse achtergronden zijn beschikbaar en de stijl kan afgestemd worden op jouw smaak en unieke persoonlijkheid. Wil je de portretfoto’s op locatie laten maken? Heb je zakelijke portretfoto’s nodig om je onderneming een persoonlijke uitstraling te geven? We bespreken graag de mogelijkheden met je. Wil je iemand een portret fotoshoot cadeau doen? We helpen je graag met het samenstellen van de verrassing.

Afspraak portret foto’s

Ben je op zoek naar een betaalbare fotostudio voor het maken van portret foto’s? Charlotte van Wooning fotografie nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek. Je kunt in onze professionele fotostudio het portfolio bekijken en aangeven waar jou ideale portretfoto aan moet voldoen. Wil je een foto op locatie laten maken? Dan kunnen we eventueel de locatie eerst samen bekijken. De fotograaf geeft je tips en adviezen voor de shoot en licht de verschillende mogelijkheden nader toe. Vooraf weet je precies wat de kosten van de portretfoto’s zijn. Ook wanneer je een familie foto wilt laten maken of een mooie foto aan iemand cadeau wilt geven, zijn we je graag van dienst. Je vindt ons in Den Haag. Een afspraak maken? Je kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Naast portretfoto’s kun je bij Charlotte van Wooning fotografie ook terecht voor een love shoot, een lifestyle shoot, een familie shoot en het laten maken van zwangerschapsfoto’s.

Portret foto’s kosten FAQ

1. Hoeveel kost het om een mooie portret foto te laten maken?

Charlotte van Wooning fotografie biedt betaalbare portret fotografiepakketten. Afhankelijk van het aantal foto’s dat je wilt ontvangen betaal je een bedrag. Vooraf worden je wensen doorgenomen en ontvang je een prijsopgave die past bij de fotosessie die je voor ogen hebt.

2. Mag ik de foto’s gebruiken op social media?

Ja, zolang er geen filters en/of andere veranderingen aan de beelden plaatsvinden kun je deze gebruiken op social media. Uiteraard wordt een naamsvermelding of nametag op prijs gesteld.

3. Hoeveel foto’s ontvang ik?

Voorafgaand aan een portretsessie worden afspraken gemaakt over het aantal foto’s dat je ontvangt. Tijdens het fotograferen worden verschillende beelden gemaakt, waar de fotografe de mooiste foto’s uit selecteert. Deze foto’s worden nabewerkt en geretoucheerd. Je ontvangt de foto’s in een online galerij die je direct kunt gebruiken.

4. Kan ik ook de negatieven of de RAW-bestanden ontvangen?

Nee, de RAW-bestanden worden niet geleverd. Je ontvangt uitsluitend de geselecteerde en bewerkte foto’s. De fotografe besteed veel tijd en aandacht aan de nabewerking, zodat je de best mogelijke foto’s ontvangt.

5. Zijn de afdrukken inbegrepen in de prijs van de portret foto’s?

De foto’s worden in hoge resolutie geleverd en kunnen in uiteenlopende formaten op diverse materialen gedrukt worden. Het afdrukken van de foto’s is niet bij de prijs van portret foto’s inbegrepen.

6. Mag ik zelf de achtergrond kiezen?

Zeker! In de fotostudio zijn diverse achtergronden beschikbaar. Afhankelijk van de stijl waar je de foto’s in wilt laten maken kun je daaruit een keuze maken. Eventueel kan er met twee achtergronden gewerkt worden, zodat je gevarieerde foto’s krijgt.

7. Mijn computer is kapot, kan ik de gemaakte foto’s nogmaals ontvangen?

Probeer om de foto galerij op een USB stick of externe harde schijf op te slaan. Vaak is het mogelijk om de foto’s nogmaals te ontvangen, hier zijn extra kosten aan verbonden.

8. Kan ik een portret foto van mijn kinderen laten maken?

Ja, dat kan. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen duurt een fotosessie soms wat langer. Met name kleine, jonge kinderen kunnen moeilijk stil zitten. Tijdens de fotoshoot worden meerdere beelden gemaakt, zodat er altijd mooie foto’s afgeleverd worden.

9. Wordt mijn make-up voor de fotoshoot verzorgd?

Het is mogelijk om een professionele visagist(e) naar de fotostudio te laten komen. Deze verzorgt je make-up, zodat je er verzorgd uitziet. De kosten voor visagie zijn niet bij de fotoshoot inbegrepen en zijn bijkomend.

10. Ik ben ziek, kan de afspraak verplaatst worden?

Als je ziek bent of jezelf niet goed voelt dan is dat op de foto’s te zien. Charlotte van Wooning fotografie verzoekt je vriendelijk om in geval van ziekte zo spoedig mogelijk contact op te nemen om een nieuwe afspraak te plannen.

11. Ik wil de gemaakte afspraak annuleren kan dat?

Annuleren is mogelijk al kunnen daar kosten voor in rekening gebracht worden. De hoogte van de annuleringskosten lees je in de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn. Je ontvangt hiervan een exemplaar tijdens het kennismakingsgesprek.