Wil je portret foto’s Scheveningen en omgeving laten maken? Elk mens is mooi met unieke karaktereigenschappen. Het laten maken van portretfoto’s is uitdagend, spannend en tegelijkertijd een leuke ervaring. Subtiele gezichtsuitdrukkingen en spontane bewegingen worden gefotografeerd, tijdens een fotoshoot waarbij je jezelf mag zijn. Een goede foto laat meer zien dan alleen de buitenkant, het beeld zegt iets over jou. Jij bent de focus van de portret foto’s Scheveningen die je door de ervaren fotografe laat maken.

Professionele portretfoto’s

Om een succesvolle fotoshoot te maken, speelt de fotografe in op jouw wensen en verwachtingen. Je kunt de portretfoto’s gebruiken om uit te laten vergroten op een canvasdoek, maar ook als cadeau of profielfoto op social media is een professionele portretfoto te gebruiken. Door van tevoren te bedenken waar je de fotoshoot wilt laten maken, kun je ook over de achtergrond en stijl van de foto’s nadenken. Een rustige achtergrond komt op foto’s beter over dan een foto’s gemaakt in een drukke omgeving. Portret foto’s Scheveningen op het strand laten maken? De manier van belichting is van belang voor het resultaat. Wanneer je de foto’s toch liever in de studio wilt laten maken, dan hoef je jezelf om de belichting geen zorgen te maken. Dit wordt geregeld door de fotografe. Jij maakt je wensen en verwachtingen kenbaar en de fotografe gaat hier mee aan de slag en weet jou de beste uitstraling te geven voor een indrukwekkende portretfoto.

Tips portret foto’s Scheveningen

Het is natuurlijk spannend om portretfoto’s van jezelf te laten maken. Onzekerheid en de opvallende aanwezigheid van een camera zijn voor veel mensen een reden om niet zelf op de foto te gaan. Wanneer je echter door de fotografe op je gemak gesteld worden, zul je merken dat het eigenlijk heel leuk is om op ontspannen wijze foto’s te laten maken. Een aantal tips voor de mooiste portret foto’s:

  • Heb je een passie, hobby of favoriete sport? Neem accessoires mee die hiernaar verwijzen. Een accessoire kan op subtiele wijze in de fotoreportage verwerkt worden.
  • Kies het moment van fotograferen zorgvuldig. Zeker bij buitenlocaties kan het licht al snel te scherp zijn en is een later tijdstip op de dag beter.
  • De fotografe coacht je, zodat je poses aanneemt die passen bij je karaktereigenschappen, het doel en de stijl van de foto’s. Al pratend en lachend voel je beter op je gemak en worden spontane foto’s gemaakt.
  • Probeer zoveel mogelijk oogcontact te maken met de fotografe. Zo worden mooie, sprekende foto’s gemaakt.
  • Afhankelijk van de stijl en doel van de foto’s stem je je kleding daar zoveel mogelijk op af. De focus van de foto ligt op je gezicht en minder op je kleding.

Afspraak portretfoto’s Scheveningen

Wil je meer weten over het laten maken van portretfoto’s in Scheveningen en omgeving? Neem dan vrijblijvend contact op met Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Samen bespreken we de verwachtingen die je hebt, maar ook de locatie en stijl van de fotoreportage worden besproken. Je kunt Charlotte van Wooning fotografie telefonisch of via e-mail bereiken.

Portretfoto’s Scheveningen FAQ

1. Hoe maak ik een afspraak om portretfoto’s te laten maken?

Je kunt bij Charlotte van Wooning fotografie een telefonische afspraak maken, maar je kunt ons ook een e-mail sturen. We nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek in de fotostudio, waar we de fotoshoot bespreken.

2. Welke kleding neem ik mee?

Kleurrijke kleding waarin je jezelf lekker voelt benadrukt je uitstraling op de portretfoto’s. Neem verschillende outfits en kleuren mee naar de fotosessie. We kunnen foto’s maken met casual kleding en variëren met wat meer zakelijke of feestelijke kleding. De fotografe geeft je tips en advies. Komen jullie samen of met meerdere mensen voor een portretfoto? Stem de kleding dan op elkaar af.

3. Is er een visagiste aanwezig?

Als je dat wilt kunnen we een ervaren visagiste naar de studio laten komen. Je wordt dan voor de fotosessie professioneel opgemaakt. Het is daarnaast mogelijk om een hairstylist naar de studio te laten komen.

4. Wat kan ik beter wel of juist niet door voor het maken van portretfoto’s?

Eventueel kun je een aantal dagen voor de fotosessie je wenkbrauwen laten epileren. Het wordt afgeraden om een zelfbruinende crème voor de shoot te gebruiken. Het komt geregeld voor dat er vlekken op de huid ontstaan. Vertrek op tijd naar de fotostudio, of afgesproken locatie, zodat je niet gespannen en zenuwachtig aan komt rennen.

5. Hoelang duurt een fotosessie?

Wanneer je portretfoto’s zonder visagie laat maken, zijn we 30 tot 60 minuten bezig. Tussendoor is er tijd om van kleding te wisselen. Maak je gebruik van professionele visagie? Dan duurt de fotosessie langer en ben je 1,5 tot 2 uur in de studio. De fotografe neemt de tijd voor het maken van goede portretfoto’s. De tijd die wordt aangegeven is indicatief.

6. Ik ben niet fotogeniek, is dat een probleem?

Nee, je zult verbaasd zijn als je hoort hoeveel mensen zichzelf niet fotogeniek vinden. De kracht van portretfotografie is dat iedereen op zijn of haar mooist gefotografeerd wordt. Je hoeft jezelf niet in een vreemde houding te wringen. De fotografe geeft tips voor een natuurlijke houding en praat je ontspannen door de fotosessie.

7. Kunnen de gebruikte achtergronden gewisseld worden?

In de studio zijn verschillende achtergronden aanwezig. Het is mogelijk om tijdens de fotosessie 2 tot 3 achtergronden te gebruiken. De achtergrond kan afgestemd worden op de kleding en de stijl waarin de foto’s gemaakt worden.

8. Ik heb last van rode pukkeltjes, is dat een probleem?

Ook dit komt vaker voor en het is iets waar je jezelf geen zorgen over hoeft te maken. De fotografe bewerkt de beelden na, waarbij ook oneffenheden zoals puistjes of pukkeltjes geretoucheerd kunnen worden.

9. Hoeveel foto’s worden er gemaakt?

Van tevoren is het moeilijk om exact aan te geven hoeveel foto’s er gemaakt worden, dit verschilt per persoon. De fotografe maakt foto’s in verschillende poses, ver weg en dichtbij. Na de sessie worden uit de gemaakte beelden de mooiste foto’s geselecteerd. Je ontvangt het vooraf afgesproken aantal foto’s enkele dagen later.