Ben je op zoek naar portret foto’s Leidschendam? Een fotoreportage met jou in het middelpunt van de belangstelling? Een fotoshoot met je gezin, broer of zus? Het laten maken van portret foto’s Leidschendam is altijd een goed idee. Professionele portretfoto’s laat je maken door een ervaren fotograaf, zodat je jaren later met veel plezier terugkijkt naar de gemaakte foto’s.

Unieke ervaring

Een fotoreportage van jou alleen of met een geliefde is bovenal leuk om te doen. Je beleeft een leuke tijd met prachtige foto’s als blijvende herinnering. De foto’s die gemaakt worden zijn niet alleen mooi om op te hangen of in een fotoalbum te bewaren. Je kunt de portretfoto’s ook geven voor een verjaardag, als Moederdag cadeau of gewoon zomaar. Of je nu een fotoshoot laat maken van jou alleen, samen met een geliefde of met je trouwe huisdier. De foto’s zijn jaren later een dierbare herinnering waar je met veel genoegen naar terugkijkt.

Individuele portret foto’s Leidschendam

Heb je professionele portretfoto’s nodig? Zowel zakelijke als particuliere fotoreportages worden door Charlotte van Wooning fotografie op binnen en buiten locaties gemaakt. Mooie portretfoto’s komen altijd van pas. Gewoon om cadeau te doen, of om voor jezelf te houden. Daarnaast worden portretfoto’s ook gebruikt op online platforms zoals Facebook en LinkedIn. De foto’s die gemaakt worden laten meer zien dan alleen je uiterlijke verschijning. Het is een unieke karakterschets die op ongekunstelde wijze op beeld wordt vastgelegd. De ervaren fotografe coacht je door de fotosessie heen, hiermee wordt voorkomen dat je statig of houterig over komt. Terwijl je ontspannen praat en gezellig lacht doet de camera het werk. Door de ontspannen sfeer heb je nauwelijks aandacht voor de aanwezige camera en gaat het ‘poseren’ als vanzelf.

Portretfoto’s op locatie of in de fotostudio

Als je een fotoreportage wilt laten maken, dan kun je kiezen voor foto’s in de fotostudio of op locatie. Afhankelijk van de locatie kan er gebruik gemaakt worden van de achtergrond en eventuele accessoires. Laat je foto’s maken aan zee? Dan kun je ervoor kiezen om met een mijmerende blik over het water te turen, maar je kunt ook een zandkasteel maken. De keuze is aan jou. De fotografe zal je daarbij zoveel mogelijk tips en adviezen geven. Waar je ook voor kiest, het laten maken van professionele portretfoto’s is altijd een bijzondere ervaring. Bij het maken van de afspraak wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de lichtinval. Met name op een buitenlocatie kan het al snel te licht zijn en gaat de voorkeur uit naar een moment later op de dag. Foto’s die gemaakt worden in de fotostudio hebben daar geen last van. De fotografe kan het licht volledig instellen op de beelden die gemaakt worden.

Afspraak portretfoto’s

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek bij Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Je kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken. We bespreken samen het verloop van een fotoreportage, de manier waarop de beelden geleverd worden en de prijs van de fotoshoot.

Portretfoto’s Leidschendam FAQ

1. Kunnen portretfoto’s buiten gemaakt worden?

Ja, dat kan. Leidschendam en omgeving heeft diverse leuke en rustige fotolocaties.

2. Wat doen we als het regent?

Als het regent dan kan de fotoshoot naar een latere datum verplaatst worden. Bewolking is voor het maken van mooie portretfoto’s niet erg. Zijn het weer en de weersvoorspelling twijfelachtig, dan over leggen we wat de beste oplossing is.

3. Waarom laat ik portretfoto’s in een fotostudio maken?

De fotostudio is voorzien van professionele verlichting, maar ook achtergronden, foto props en accessoires zijn aanwezig. In de fotostudio zijn we niet afhankelijk van het weer en kunnen de foto’s op een willekeurig moment van de dag gemaakt worden. Er is ruimte om van kleding te wisselen en omdat we binnen zijn is er geen afleiding van buitenaf en/of omstanders die meekijken.

4. Welke kleding trek ik of trekken wij aan naar de fotosessie?

Als je met meerdere mensen een portretfoto laat maken, dan is het advies om de kleding op elkaar aan te passen. Vermijd ook donkere kleuren. Het belangrijkste bij het kiezen van kleding is dat je jezelf er comfortabel in voelt, dit gevoel komt ook op de foto’s terug.

5. Hoeveel foto’s worden er gemaakt?

Dat is afhankelijk van het gekozen fotografiepakket en de wensen die je hebt. Vaak worden er meer foto’s gemaakt tijdens de sessie dan dat er aangeleverd worden. De fotografe maakt selecteert de mooiste beelden die vervolgens nabewerkt worden.

6. Kan ik de onbewerkte beelden afnemen?

Nee, dat kan niet. Charlotte van Wooning fotografie levert uitsluitend professioneel nabewerkte foto’s.

7. Hoe worden de foto’s nabewerkt?

De foto’s worden op compositie, kleur en belichting nabewerkt. Eventuele kleine oneffenheden, zoals pukkeltjes, kunnen getoucheerd worden. Je persoonlijke kenmerken en/of lichaamseigenschappen blijven onaangetast. De foto’s zijn een natuurgetrouwe weergave van wie je bent.

8. Mag ik mijn huisdier of mijn hobby meenemen?

Jazeker! Zolang de afmetingen binnen de verhouding blijven kun je zowel je huisdier als je hobby meenemen naar de afspraak. Je kunt dit het beste van tevoren wel aangeven, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

9. Kan ik een album en een uitvergroting bestellen?

Ja, foto’s kunnen in uiteenlopende afmetingen en op diverse materialen afgedrukt worden.

10. Kunnen mijn foto’s door Charlotte van Wooning fotografie gebruikt worden?

Wanneer je niet wilt dat je foto’s gepubliceerd en/of in het portfolio worden opgenomen dan kun je dit schriftelijk aangeven. Charlotte van Wooning fotografie respecteert je privacy.

11. Kan ik iemand een portretsessie cadeau geven?

Ja. Overleg met ons welke fotosessie je voor ogen hebt en verras een geliefde met een leuke fotoshoot.

12. Hoelang duurt een fotoshoot?

Het maken van professionele portretfoto’s in de studio duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. Boek je er professionele visagie bij dan duurt de sessie wat langer. Bij foto’s die buiten gemaakt worden zijn we vaker afhankelijk van de omstandigheden die van invloed zijn op de tijdsduur van een fotosessie.

13. Is het laten maken van portretfoto’s duur?

Nee, Charlotte van Wooning fotografie heeft verschillende fotografiepakketten en maakt een betaalbare fotosessie mogelijk.