Twijfel je om portret foto’s Wassenaar en omgeving te laten maken? Veel mensen twijfelen aan het laten maken van een persoonlijke fotoshoot. Angst voor de camera, gebrek aan spontaniteit of denken dat je niet fotogeniek bent komen vaker voor dan je wellicht denkt. Laat dit geen reden zijn om van de foto’s af te zien. Ieder mens is mooi en heeft unieke karaktereigenschappen. De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie legt deze kenmerken vast tijdens het maken van portret foto’s Wassenaar.

Enthousiasme en emotie

Ben je van nature verlegen en vind je foto’s maken wel leuk maar is zelf op de foto gaan niet nodig? Charlotte van Wooning fotografie neemt je verlegenheid en cameravrees weg. Samen maken we de perfecte portret foto. Door het persoonlijk contact voel je je snel op je gemak en ben je beter in staat jezelf te ontspannen. Op dat moment worden de echte portretfoto’s gemaakt. Je uitstraling en unieke karaktereigenschappen worden door de camera vereeuwigd. Vergeet het idee dat je volgens jezelf niet mooi op beeld komt te staan. De portret foto’s die door Charlotte van Wooning fotografie worden gemaakt, maken dat je een leuke tijd hebt en onbevangen wordt gefotografeerd. Jaren later kijk je vol enthousiasme én emotie terug naar de foto’s die we samen gemaakt hebben.

Alleen of samen

Portretfoto’s kunnen van jou alleen, maar ook gezinsleden, familie en vrienden kunnen gefotografeerd worden. Wil je een mooie portretfoto laten maken van jou en je gezin? De mogelijkheden voor een professionele fotoshoot zijn gevarieerd. Ook voor het maken van zakelijke portretfoto’s ben je bij Charlotte van Wooning fotografie aan het juiste adres. Portretfoto’s maken we binnen of buiten. Je kunt zelf een voorkeur hebben voor een locatie, maar ook de fotostudio kan gebruikt worden. Het voordeel van fotograferen in de studio is dat er diverse foto props, achtergronden en accessoires beschikbaar zijn. De fotografe kan het licht zo gunstig mogelijk instellen, zonder daarbij rekening te moeten houden met de weersomstandigheden.

Unieke portret foto’s Wassenaar

Wanneer je wilt dat Charlotte van Wooning fotografie ook jouw portretfoto’s maakt, neem dan contact met ons op. In eerste instantie maken we telefonisch een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen, eventuele datum en de locatie. Heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl of sfeer van fotograferen? Maak dit tijdens het gesprek kenbaar. Op de dag van de fotoshoot treffen we elkaar op de afgesproken locatie, waar we de reportage nogmaals kort doornemen. Tijdens het fotograferen geeft de fotografe op subtiele wijze tips en aanwijzingen. Wil je gefotografeerd worden in verschillende outfits? Hier kan rekening mee worden gehouden. Worden de portretfoto’s op een buitenlocatie gemaakt en regent het op de dag van de opnames? We kunnen het weer even aanzien, maar we kunnen de geplande fotoshoot ook naar de fotostudio verplaatsen. Hou je vast aan de gekozen locatie? Dan verschuiven we de afspraak een aantal dagen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van portretfoto’s? Maak een vrijblijvende afspraak bij Charlotte van Wooning fotografie. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail.

Portretfoto’s Wassenaar FAQ

1. Beschikt Charlotte van Wooning fotografie over een studio?

Ja, je kunt bij onze studio in Den Haag verschillende fotoshoots laten maken. De studio is voorzien van professionele belichting, achtergronden, foto props en accessoires.

2. Worden portretfoto’s altijd in de studio gemaakt?

Het merendeel van de portretsessies vindt plaats in de studio, maar dat is zeker geen verplichting. Je kunt portretfoto’s ook op locatie laten maken.

3. Mag ik een huisdier meenemen?

Zeker. Geef van tevoren aan of en welk huisdier je meeneemt naar de fotosessie, dan kunnen we daar rekening mee houden.

4. Kan ik een portretfoto met mijn beste vriendin laten maken?

Ja, portretfoto’s kunnen zowel van jou alleen als van meerdere mensen samen gemaakt worden. De ruimte in de studio is beperkt, geef daarom vooraf aan met hoeveel mensen jullie komen en welke ideeën jullie hebben ten aanzien van de portretfoto’s. De fotosessie kan op maat afgestemd worden.

5. Hoelang duurt het maken van portretfoto’s?

Dat hangt af van de fotosessie. Iedere sessie is anders. Als je alleen foto’s van jezelf laat maken dan duurt een fotosessie in de regel korter dan wanneer jullie samen of in groepsverband gefotografeerd worden. Hou rekening met 30 tot 90 minuten. De fotografe kan tijdens het kennismakingsgesprek aangeven wat je kunt verwachten zowel op het gebied van tijdsduur als van het verloop van de fotoshoot.

6. Kan ik de onbewerkte foto’s afnemen?

Nee, dat kan niet. De beelden worden in RAW formaat gemaakt, en worden vervolgens nabewerkt. Dit nabewerken gebeurt met professionele software. Alleen nabewerkte foto’s worden afgeleverd.

7. Kan ik een portretfoto laten vergroten en inlijsten?

Ja. De foto’s kunnen in verschillende afmetingen en op diverse materialen afgedrukt en/of ingelijst worden.

8. Zien nabewerkte portretfoto’s er natuurgetrouw uit?

Ja, het nabewerken gebeurt op subtiele wijze. Zo kan de belichting en witbalans worden aangepast, maar ook het contrast kan worden verhoogd, de foto kan worden verscherpt en details worden benadrukt. Eventueel worden ook huidoneffenheden en oplichtende ogen geretoucheerd.

9. Gebruikt Charlotte van Wooning fotografie mijn portretfoto’s voor publicatiedoeleinden?

Nee, tenzij je hier nadrukkelijk schriftelijke toestemming voor geeft, worden de foto’s niet gebruikt voor publicatie. Charlotte van Wooning fotografie respecteert je privacy. Je kunt daarnaast aangeven of de portretfoto uitsluitend in het portfolio mag worden opgenomen.

10. Kan ik een fotosessie afzeggen?

Geef zo vroeg mogelijk aan dat je de gemaakte afspraak wilt annuleren. Meestal is dat geen probleem. Annuleer je de afspraak kort vooraf dan kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht. Ben je ziek op de dag van de fotoshoot? Dan kunnen we de afspraak in overleg verzetten.

11. Krijg ik korting als de fotosessie vlot verloopt?

De tijdsduur die wordt aangegeven bij de fotografiepakketten is een indicatie. Zo kan het gebeuren dat er iets meer tijd nodig is of dat we wat eerder klaar zijn. Dit verandert niets aan het afgesproken tarief.

12. Wanneer zijn de foto’s klaar?

Het nabewerken van de foto’s neemt een aantal dagen in beslag. De fotografe geeft tijdens het kennismaken aan hoelang het duurt voordat de beelden aangeleverd worden.