Ben je benieuwd naar de mogelijkheid van portretfoto’s Honselersdijk en omgeving? Een sprekende portretfoto voor aan de muur, voor je Facebook profiel, voor je blog of voor op je CV. Een professioneel gemaakte portretfoto geeft zowel je persoonlijke uitstraling als unieke karaktereigenschappen weer. Je kunt een foto laten maken in de professionele fotostudio, maar ook een leuke buiten locatie levert sterke portret foto’s Honselersdijk op.

Natuurlijke en ontspannen fotoshoot

Het is voor een fotograaf een ware uitdaging om net die ene foto van je te maken waar je op staat zoals je bent. Geen geforceerde lach of een houterige pose. Het lijkt zo logisch om de aanwijzingen van de fotograaf op te volgen, terwijl je druk bezig bent met goed overkomen. Wat veel mensen die portretfoto’s laten maken niet weten, is dat de mooiste foto’s gemaakt worden op het moment dat je ontspannen en relaxed bent. Niet iedereen voelt zich voor een camera ontspannen of kan zich ontspannen voor een fotoreportage. Daarom maken we eerst kennis met elkaar. We maken een praatje over alledaagse dingen en als we op een buitenlocatie zijn verkennen we de omgeving. Al lopend en pratend kom je tot rust en valt het klikken van de camera je later nauwelijks op. De foto’s die gemaakt worden zijn ontspannen en dat werkt zowel voor de fotograaf als jezelf een stuk prettiger.

Locatie portret foto’s Honselersdijk

Als je portretfoto’s wilt laten maken, dan heb je vast ook al nagedacht over de locatie. Je kunt jezelf laten fotograferen in een omgeving waar je op je best bent. Dat kan zijn het strand, het bos, een sportlocatie, thuis of in een industriële omgeving. Om mooie foto’s te maken is de belichting belangrijk. In een te lichte omgeving kom je niet optimaal tot je recht. Wanneer we naar een buiten locatie gaan, dan bespreken we van tevoren een tijdstip waarop het daglicht het mooiste is. Fotoreportages die binnen gemaakt worden, zijn minder afhankelijk van het tijdstip van de dag. De fotograaf beschikt over professionele studiolampen die optimaal afgestemd kunnen worden. Tijdens de fotoshoot, die meestal een tot anderhalf uur duurt, worden ruim 150 foto’s gemaakt. Nadien worden de foto’s uitgezocht en nabewerkt. Vervolgens ontvang je een geselecteerde galerij, waar je een keuze uit kunt maken. De beelden kunnen op verschillende materialen gedrukt worden. Zo kun je ook een mooi canvasdoek laten maken met daarop een prachtige portretfoto.

Betaalbare portretfoto’s Honselersdijk

Charlotte van Wooning fotografie is gevestigd in Den Haag en bied je de mogelijkheid om betaalbare portretfoto’s te laten maken. Onze ervaren fotografe maakt portretfoto’s in de studio en op locatie. In de studio is er de beschikking over belichting, maar ook verschillende foto props en achtergronden kunnen gebruikt worden bij het maken van de foto’s. Het is mogelijk om meerdere kledingsets te dragen tijdens de fotoshoot. Wil je gebruik maken van een professionele vistagist(e)? Ook dat is mogelijk. Ben je benieuwd naar onze portfolio? Maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Charlotte van Wooning fotografie, je kunt ons telefonisch en via e-mail bereiken.

Portretfoto’s Honselersdijk FAQ

1. Welke fotoshoot past het beste bij mij?

Charlotte van Wooning fotografie heeft verschillende fotografiepakketten. Desgewenst kan ook een pakket op maat samengesteld worden, waarbij je eventuele extra’s zoals visagie en/of een hairstylist toevoegt. Vertel de fotografe wat je verwacht van een mooie portretfoto en welke stijl je daarbij voor ogen hebt. De fotografe kan je adviseren op welke manier de foto’s gemaakt kunnen worden.

2. Word ik geholpen bij het poseren?

Je hoeft jezelf over het poseren geen zorgen te maken. De fotografe legt je uit welke kant je op moet kijken of hoe je je handen moet houden. Geforceerd lachen is niet nodig. Je wordt gefotografeerd zoals je bent.

3. Kan ik gewone kleding meenemen?

Zeker, neem vooral die dingen mee waar jij jezelf goed in voelt. Draag je nooit een jurkje? Neem dat dan ook niet mee naar de fotosessie. Neem een aantal outfits mee, zodat er gevarieerd kan worden. Vermijd te donkere kleuren en/of kleding met drukke prints. Je krijgt vooraf kledingtips en adviezen.

4. Wat is het voordeel van het laten maken van portretfoto’s in een fotostudio?

Professioneel ingerichte fotostudio’s hebben alles wat nodig is voor het maken van sterke portretfoto’s. Belichting kan optimaal ingesteld worden, de achtergrond kan gewisseld worden en er kan gewerkt worden met foto props en accessoires. Tijdens de fotosessie worden we niet gestoord door druk verkeer of voorbijgangers. Bovendien is een fotosessie in de studio onafhankelijk van het weer.

5. Mag ik iemand meenemen naar de fotostudio?

Je mag iemand die je vertrouwt meenemen naar de fotosessie. Geadviseerd wordt om niet meer dan 1 persoon mee te nemen, de ruimte in studio is beperkt. Ben je nog geen 18 jaar en wil je portretfoto’s laten maken? Neem dan een ouder en/of verzorger mee naar de afspraak.

6. Hoe of in welk formaat ontvang ik de foto’s?

Je ontvangt een online galerij met daarin de bewerkte foto’s. De beelden worden in hoge resolutie aangeleverd en kunnen in zowel klein als groot formaat afgedrukt worden.

7. Wat houdt het nabewerken van foto’s precies in?

Na de fotosessie worden de mooiste beelden met behulp van professionele software geretoucheerd. Kleine oneffenheden en/of schaduwen op de foto’s worden onzichtbaar gemaakt, wat de foto’s mooier en scherper maakt.

8. Kan ik zonder afspraak langskomen voor het maken van portretfoto’s?

Nee, Charlotte van Wooning fotografie werkt uitsluitend op afspraak. Je kunt ons telefonisch of via e-mail bereiken voor het maken van een afspraak.

9. Krijg ik de foto’s gelijk mee?

Nee, na de foto’s worden de ruwe beelden eerst nabewerkt. Je ontvangt binnen een aantal dagen een online galerij, waaruit je een keuze kunt maken voor afdrukken.

10. Hoeveel kost het laten maken van portretfoto’s?

Het aanbieden van en werken met verschillende fotografiepakketten, maakt dat er voor elk budget een fotosessie beschikbaar is. De kostprijs van de fotoshoot hangt af van de inhoud van het pakket, het aantal foto’s en de duur van de sessie. Vooraf krijg je een kostenopgave, zodat je weet wat je kunt verwachten.