Ben je op zoek naar een lifestyle shoot Den Haag? Spontane foto’s van je alledaagse leven zijn vaak het leukst om naar te kijken, maar het is ook superleuk om lifestyle foto’s te laten maken. Tijdens een lifestyle shoot Den Haag worden spontane, alledaagse momenten vastgelegd. De shoot kan bij je thuis gemaakt worden, maar ook in de fotostudio of op een andere (buiten)locatie worden dierbare, blijvende en tastbare herinneringen gecreëerd.

Dagelijkse bezigheden op beeld vastleggen

Het laten maken van een lifestyle shoot Den Haag kan worden gezien als een combinatie van een documentaire en klassieke portretfotografie, met dat verschil dat ook de tussenliggende momenten door de camera worden gevangen. De fotografe begint de lifestyle shoot met een praatje en test de verlichting. Door op een informele wijze te communiceren en met elkaar te praten kun je jezelf ontspannen en worden casual foto’s gemaakt. De favoriete momenten van een fotoshoot zijn voor een fotograaf meestal de tussenopnames. Het comfortabele, ontspannen gevoel dat jullie hebben maakt dat de aanwezigheid van de camera wordt vergeten. Het zijn deze foto’s die jullie laten stralen zoals jullie zijn. Ben jij zo iemand die zich ongemakkelijk voelt wanneer er een foto wordt gemaakt? De fotografe neemt je cameravrees weg. Een lifestyle shoot is leuk om te laten maken en je hebt later kostbare herinneringen waar je met een glimlach naar terugkijkt.

Setting lifestyle shoot Den Haag

Alledaagse dingen laten fotograferen, waar en hoe doe je dat? Wil je een fotoreportage van jou en je gezin laten maken thuis, in de tuin of gaan jullie naar het strand, een sportveld of wandel je liever in de Paleistuin? Voor de lifestyle shoot maken we eerst kennis met elkaar. Dit kan thuis of in de fotostudio. Vertel de fotografe wat je graag wilt laten fotograferen. Afhankelijk van de stijl van de foto’s kunnen we een geschikte locatie bespreken en eventueel bekijken. Laat je een lifestyle shoot Den Haag liever in de fotostudio maken? Dan zijn er professionele foto props, achtergronden en accessoires beschikbaar waar mee gewerkt kan worden.

Geniet van het moment

Hoe spannend het ook is om samen op de foto te gaan, het laten maken van een lifestyle shoot Den Haag is vooral een leuke ervaring. Gewoon als jezelf op de foto. Wanneer de camera onopvallend aanwezig is, zijn jullie meer en meer jezelf en komen jullie herkenbaar op de foto. Naast de uitstraling worden karaktereigenschappen en typische gezichtsuitdrukkingen gefotografeerd. Geen gekunstelde poses, maar alledaagse bewegingen en houdingen. Natuurlijk geeft de fotografe tips en aanwijzingen, maar het aannemen van onnatuurlijke of houterige poses horen daar zeker niet bij.

Afspraak lifestyle shoot Den Haag

Ben je benieuwd welke mogelijkheden Charlotte van Wooning fotografie biedt op het gebied van een lifestyle shoot? Neem dan contact op en maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. Laat ons weten in welke stijl of omgeving je een fotoreportage wilt laten maken en hoeveel mensen er gefotografeerd worden. Je kunt Charlotte van Wooning fotografie telefonisch of via e-mail bereiken.

Lifestyle shoot Den Haag FAQ

1. Wat is lifestyle fotografie?

Lifestyle fotografie is een unieke manier van fotograferen, gericht op het leven van alledag. Daarbij worden alledaagse situaties zoals het samen genieten in de tuin, een strandwandeling met het hele gezin op spontane wijze op beeld vastgelegd. Het is niet de bedoeling dat jullie geposeerde houdingen aannemen en/of met een geforceerde lach gefotografeerd worden. Terwijl jullie samen een activiteit ondernemen is de fotografe met de camera actief en worden dierbare momenten op prachtige wijze gefotografeerd.

2. Waar wordt een lifestyle shoot gemaakt?

Lifestyle foto’s kunnen zowel binnen als buiten gemaakt worden. Je bent niet gebonden aan de fotostudio. Organiseer een picknick in de duinen. Ga gezellig brunchen op de Vliet of kies voor een industriële omgeving die ook voor de kinderen wat te bieden heeft. De mogelijkheden voor een lifestyle shoot zijn zowel qua locatie als activiteit gevarieerd.

3. Zijn we aan een bepaald seizoen gebonden bij een buitenlocatie?

Elk jaargetijde is bijzonder en heeft iets unieks. In het voorjaar is het genieten van de natuur die tot leven komt, maar ook herfstkleuren zijn een geweldige achtergrond voor de fotoshoot. Het hoeft geen zonovergoten dag te zijn om foto’s te maken, ook foto’s met een bewolkte of nevelige achtergrond zijn mooi. De weersomstandigheden kunnen we niet beïnvloeden. Regent het op de dag van de lifestyle shoot, dan is het mogelijk om de afspraak een aantal dagen te verschuiven.

4. Welke kleding dragen we naar de lifestyle shoot?

Stem de kledingkeuze af op de stijl van de fotoshoot. Probeer de kleding ook enigszins op elkaar af te stemmen. Een mix van kleuren die bij elkaar passen is geen probleem, zolang drukke patronen en shirts met een opgedrukte tekst worden vermeden. De fotografe laat je het lifestyle portfolio zien en geeft tips op onder andere het gebied van kleding. Wanneer we naar een buiten locatie gaan, is het handig om vooraf na te denken over het soort schoenen. Kies iets waarin je jezelf lekker voelt en/of waar je goed op kunt lopen.

5. Is het laten maken van een lifestyle shoot in Den Haag duur?

Charlotte van Wooning fotografie heeft diverse fotografie pakketten. De inhoud verschilt in duur van de fotosessie, het aantal foto’s dat wordt gemaakt en eventuele extra’s zoals visagie. De exacte kostprijs van de lifestyle shoot bespreek je met de fotografe tijdens het kennismakingsgesprek. In principe is er voor elk budget een fotoshoot beschikbaar.

6. Hoeveel foto’s ontvang ik en hoe worden deze afgeleverd?

Tijdens de fotosessie worden RAW bestanden gemaakt. Dit zijn onbewerkte, ruwe beelden te vergelijken met het oude negatief. Uit deze beelden selecteert de fotografe de mooiste foto’s om na te bewerken. Het nabewerken en retoucheren duurt enkele dagen en wordt gedaan om de foto’s te optimaliseren. Je ontvangt de foto’s in een online galerij.

7. Kan ik een foto op canvas laten drukken?

Jazeker! De foto’s kunnen op verschillende materialen gedrukt worden. Je kunt een keuze maken uit de formaten en aangeven of je een foto zou willen laten inlijsten. Deze kosten zijn extra.

Gerelateerde onderwerpen