Wil je een lifestyle shoot Honselersdijk en omgeving laten maken? De manier van fotograferen tijdens een lifestyle shoot liggen tussen fotografie in reportagestijl en traditionele portretfotografie. De foto’s zijn zo natuurlijk mogelijk en geven het leven van alledag in al haar schoonheid weer. Geen zorgvuldig opgestelde, geposeerde beelden, maar het echte (gezins)leven zoals het is op zijn mooie, rommelige en wonderbaarlijke best. Een lifestyle shoot Honselersdijk kun je laten maken door Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag.

Leuke lifestyle shoot

De foto’s die gemaakt worden kunnen niet helemaal natuurlijke zijn. De camera volgt je niet dag en nacht, en het is niet de dagelijkse realiteit om door een fotograaf gevolgd te worden. De fotografe kan je vragen om op een bepaalde plaats met het beste licht te zitten, of een activiteit te doen die er op de foto’s goed uitziet. Wat de fotografe je vraagt, voer je uit op jou eigen manier. Vind je het leuk om in de (moes)tuin te werken? Wil je met de kinderen een sportieve tint aan de lifestyle shoot Honselersdijk geven? De fotografe stelt jullie gaandeweg vragen en maakt een praatje. Dit resulteert in een fotoreportage van zowel de activiteit als de interactie tussen de mensen op de foto. Grappig, misschien een beetje brutaal en vol met inside-grappen of onderonsjes.

Spontane momenten

Een lifestyle shoot kan gemaakt op een locatie naar keuze, of in de fotostudio. Het voordeel van een eigen aangewezen locatie, is dat je daar bekend bent en een bepaalde verbintenis hebt met de plaats. Dit kan je eigen woning of tuin zijn, maar ook plaatsen als het strand of jullie favoriete restaurant kunnen voor de lifestyle shoot gebruikt worden. Probeer de kleding wat op elkaar af te stemmen, waarbij het best een beetje rommelig mag zijn. De bedoeling is om foto’s te maken van wie jullie in het alledaagse leven zijn. Op de locatie wordt gelachen en gepraat. Beleef spontane momenten zoals je die anders ook hebt. De fotografe beweegt zich gedurende de fotoreportage om jullie heen, en terwijl jullie een leuke middag beleven doet de camera het werk.

Intieme lifestyle shoot Honselersdijk

Natuurlijk is het leuk om een fotoreportage te laten maken van een familiereünie, een huwelijksjubileum of een 18e verjaardag. Maar je kunt ook een lifestyle shoot van jezelf en een groep vrienden laten maken. Het laten maken van foto’s van alledaagse gebeurtenissen heeft eigenlijk geen reden nodig. Het is het beleven van een leuke middag, waar je jaren later nog altijd met veel plezier aan terug denkt. Wil je meer informatie over het laten maken van een lifestyle shoot Honselersdijk en omgeving? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we je ideeën, wensen en verwachtingen van de fotoreportage. Je kunt voorbeelden zien van eerdere gemaakte lifestyle shoots door in het portfolio te bladeren. Locatie voorkeuren worden besproken en je krijgt een overzicht van de kosten. Een afspraak kun je maken door telefonisch of via e-mail contact op te nemen met Charlotte van Wooning fotografie.

Lifestyle shoot Honselersdijk FAQ

1. Krijgen we hulp bij het kiezen van een geschikte locatie?

Jazeker! Als je niet weet welke locatie bij jullie past dan geeft Charlotte van Wooning fotografie je tips en advies. We laten je het portfolio zien, zodat je inspiratie en ideeën op kunt doen. Honselersdijk en omgeving heeft veel te bieden, afhankelijk van wat je in gedachten hebt kunnen we de foto’s in de natuur maken, tussen de kassen, thuis in de achtertuin of in een meer industriële setting. Ook kunnen we binnen een tijdsbestek van 1 tot 3 uur op twee verschillende locaties fotograferen.

2. Moeten we verschillende kledingoutfits meenemen?

Bij een lifestyle shoot heb je meestal tijd om van kleding te wisselen. Je krijgt vooraf advies en kledingtips. Neem sowieso een leuke, casual outfit mee en misschien iets chic of sportiefs voor de variatie. De kledingkeuze is afhankelijk van de stijl waarin de foto’s gemaakt worden. Zijn jullie met meerdere personen? Kies dan bij elkaar passende kleuren.

3. Wat is het beste tijdstip van de dag voor een lifestyle shoot?

Fotosessies die buiten worden gemaakt, worden zoveel mogelijk in de vroege ochtenduren en de late namiddag uren gepland. Het natuurlijke licht is dan niet te fel en ideaal voor het maken van mooie foto’s. Foto’s die binnen gemaakt worden, zijn minder afhankelijk van een bepaald tijdstip omdat er gewerkt kan worden met professionele fotobelichting.

4. Ik ben bang dat mijn kinderen niet meewerken. Is dat een probleem?

Geen paniek! Kinderen zijn kinderen en ervaringen in het verleden hebben geleerd dat ook van ondeugende en brutale blikken mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Als je als ouder zijnde rustig en kalm blijft heeft dit vaak een kalmerende werking op de kinderen en zijn op den duur zelfs de meest tegendraadse kinderen geïnteresseerd in de fotosessie.

5. Worden alle gemaakte beelden geleverd?

Nee. Uit de gemaakte beelden wordt in de studio een eerste selectie gemaakt. De mooiste foto’s worden vervolgens nabewerkt en geretoucheerd. Je ontvangt het vooraf afgesproken aantal foto’s in een online galerij.

6. Zijn de foto’s zwart-wit of kleur?

De foto’s worden in kleur gemaakt, maar kunnen in zwart-wit tonen omgezet worden. Sommige foto’s zien er in zwart-wit nu eenmaal mooier en sprekender uit.

7. Kunnen we tijdens de lifestyle shoot een foto van alleen de kinderen laten maken?

Bespreek de wensen en ideeën die jullie hebben tijdens het kennismakingsgesprek in de fotostudio. Het is altijd mogelijk om een foto te maken van alleen de kinderen en/of alleen de volwassenen.

8. Kan ik een afdruk op canvas laten maken?

Ja. De gemaakte en geleverde foto’s kunnen in zowel klein als groot formaat afgedrukt worden op diverse materialen waaronder canvas.

9. Mag de hond meekomen naar de fotosessie?

Jazeker! Als de foto’s tenminste gemaakt worden op een locatie waar honden welkom zijn, wat niet altijd overal het geval is. Zorg dat je hierover van tevoren op de hoogte bent. Laat ook Charlotte van Wooning fotografie vooraf weten dat de hond meekomt naar de fotosessie, dan kunnen we daar rekening mee houden.