Ben je op zoek naar een goedkope lifestyle shoot? Herkenbare foto’s van het leven van alledag. Geen geposeerde portretfoto’s met een gemaakte lach, maar foto’s van jullie samen aan het ontbijt, knuffelen met de kinderen of van een gezellige middag in de tuin met vrienden. Een lifestyle shoot geeft je later een herinnering aan de leuke dingen van vandaag de dag. Geen foto’s die gemaakt zijn in een fotostudio, maar sprekende beelden gemaakt in de tuin, op het strand, in de speeltuin of een andere locatie naar keuze. Jullie kunnen tijdens de fotoshoot jezelf zijn, zodat je vanzelf de aanwezigheid van de camera vergeet. Een goedkope lifestyle shoot kun je laten maken door Charlotte van Wooning fotografie.

Locatie lifestyle shoot

Het kiezen van een locatie voor de fotoshoot is, naast de keuze voor een fotograaf, vaak een moeilijke keuze. Kies voor een locatie die bij jullie past en die iets over jullie zegt. Hebben jullie een gezamenlijke hobby of beoefenen jullie een sport? Barbecueën met vrienden of genieten van een ontspannen moment in je favoriete lunchroom. Een lifestyle shoot kan zowel binnen als buiten worden gemaakt. Hou bij je keuze voor een locatie een aantal zaken in het oog:

  • Bekendheid met een locatie. Het is makkelijker ontspannen op een plaats waar je eerder bent geweest en waar je de weg kent.
  • Afstand tot de locatie. Zeker wanneer er kinderen mee gaan naar een fotoshoot is een vlot bereikbare locatie handig. Voorkom dat kinderen al voor de shoot lange tijd in de auto zitten en slaperig en hangerig worden.
  • De weersomstandigheden zijn van invloed op het slagen van de fotosessie. Wat doe je bij onverwacht minder mooi weer? Is er een alternatieve locatie beschikbaar, of stel je de geplande shoot een aantal dagen uit?
  • Mag er ter plaatse een fotoshoot plaatsvinden? Wordt de lifestyle shoot gemaakt op een binnen locatie? Overleg vooraf met de verantwoordelijke die je kan vertellen of het mogelijk is om een fotosessie te laten maken.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde locatie, maar weet je niet of deze geschikt is voor een goedkope lifestyle shoot? Bespreek je ideeën met de fotografe van Charlotte van Wooning fotografie. Je kunt ook vooraf het lifestyle shoot portfolio inzien, zodat je ziet welke locaties eerder gebruikt zijn voor een fotoshoot.

Dierbare herinnering

Een lifestyle shoot is leuk om te doen, en je hoeft jezelf geen zorgen te maken over onhandige poses of die krampachtig geforceerde glimlach. Wees jezelf. Samen praten, lachen, knuffelen, spelen en proosten op het leven. Met hier en daar een subtiele aanwijzing is de fotografe onopvallend aanwezig en doet de camera het werk. De foto’s die gemaakt worden, spreken voor zich. Er is geen uitleg bij nodig en zelfs jaren later word je met een blik op de beelden herinnert aan de leuke middag die jullie samen hebben beleefd. Sprekende foto’s die jullie weergeven zoals jullie zijn en hoe jullie met elkaar omgaan. Afhankelijk van de duur van de fotosessie, het aantal foto’s dat wordt gemaakt en de manier waarop je de foto’s wilt laten drukken zijn er diverse fotopakketten waar je uit kunt kiezen. Ieder pakket heeft een eigen tarief en je weet vooraf wat de sessie kost en wat je ervoor terug krijgt.

Goedkope lifestyle shoot Den Haag

Het laten maken van een lifestyle shoot in Den Haag en omgeving hoeft niet duur te zijn. Charlotte van Wooning fotografie biedt je betaalbare fotografie pakketten. De locaties voor een fotosessie zijn gevarieerd. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een buiten locatie in en om de Hofstad. Van een picknick in de Paleistuin tot een meer industriële omgeving zoals het Haags Openbaar Vervoer Museum. Maar ook schaatsen in De Uithof of een gezellige brunch met familie en vrienden tijdens een boottochtje over de Vliet zijn geschikt voor een lifestyle shoot. De foto’s kun je laten uitvergroten, inlijsten, op een canvasdoek laten drukken of in album vorm bewaren. Na de lifestyle shoot ontvang je een overzichtelijke galerij en kun je aangeven welke foto’s je wilt laten drukken of vergroten. Wil je een prijsopgave ontvangen voor een goedkope lifestyle shoot? Neem contact op met de fotografe van Charlotte van Wooning fotografie. Tijdens een kennismakingsgesprek, dat plaatsvindt in de fotostudio of bij je thuis, kun je zowel het portfolio bekijken als aangeven welke ideeën je hebt voor een fotoshoot. Eventueel bekijken we samen de gewenste locatie. Wil je een afspraak maken of meer informatie ontvangen? Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Goedkope lifestyle shoot FAQ

1. Wat kan ik verwachten van een goedkope lifestyle shoot?

Wanneer je een fotograaf of fotostudio zoekt voor het laten maken van een lifestyle shoot is het logisch dat je naar de prijs kijkt, want je wilt niet te veel betalen. Als je wilt weten hoe anderen een goedkope lifestyle shoot hebben ervaren, kun je online ervaringen en reviews lezen. Vooraf jezelf inlezen in de mogelijkheden en kosten van een lifestyle shoot, voorkomt dat je achteraf niet tevreden bent met de foto’s.

2. Waar kan ik een goedkope lifestyle shoot laten maken?

Charlotte van Wooning fotografie is gevestigd in Den Haag en biedt betaalbare fotosessies, waaronder een lifestyle shoot, aan. De foto’s kunnen zowel in de studio als op een locatie naar keuze gemaakt worden. Er wordt gewerkt met kant-en-klare fotografiepakketten, zodat je vooraf exact weet wat de kostprijs van een fotoshoot is.

3. Hoeveel foto’s worden er gemaakt en worden die allemaal geleverd?

Het aantal foto’s dat tijdens de shoot wordt gemaakt is hoger dan het aantal foto’s dat nabewerkt en afgeleverd wordt. Na de fotosessie worden de beste beelden geselecteerd en nabewerkt. Je weet vooraf precies hoeveel foto’s er geleverd worden.

4. Krijgen we korting als we toestemming geven om de foto’s voor publicatiedoeleinden te gebruiken?

Nee, Charlotte van Wooning fotografie geeft je hiervoor geen korting. Wij respecteren jou/jullie privacy en gebruiken de foto’s alleen in het portfolio en/of op de website nadat jullie hier schriftelijke toestemming voor hebben gegeven.

5. Is het aantal personen van invloed op de prijs van een lifestyle shoot?

De prijzen van de lifestyle shoot worden voornamelijk bepaald door de duur van de fotosessie en het aantal foto’s dat wordt geleverd. Vooraf is de fotoshoot toegelicht en besproken. Afhankelijk van de gekozen locatie kunnen reiskosten in rekening worden gebracht.

6. Kan er voor iedereen een foto op canvas gedrukt worden?

De gemaakte foto’s worden in hoge resolutie afgeleverd en zijn direct klaar voor gebruik en/of om af te drukken. De manier en de materialen waarop je de beelden af laat drukken zijn gevarieerd en ook een canvasdoek kan gebruikt worden.

7. Kunnen we de lifestyle shoot op een regenachtige dag kosteloos naar een andere locatie verplaatsen?

Regen is voor een lifestyle shoot vaak een echte spelbreker. Geadviseerd wordt om tijdens het maken van de afspraak voor de shoot al een alternatieve locatie achter de hand te houden. Bij regen kunnen we de locatie dan eenvoudig verplaatsen. Afhankelijk van de afstand zijn reiskosten van toepassing. Een andere mogelijkheid is om de shoot een dag uit te stellen.

8. Is een goedkope lifestyle shoot van goede kwaliteit?

Goede, hoogwaardige kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Charlotte van Wooning fotografie kent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en laat je graag voorbeelden zien van eerder gemaakte lifestyle shoots. Je weet vooraf precies wat je mag verwachten van de fotoshoot. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het optimaliseren van de beelden, zodat je prachtige foto’s ontvangt waar jullie jaren later nog altijd met genoegen naar kijken.