Ben je op zoek naar een lifestyle shoot Poeldijk en omgeving? Bij lifestyle fotografie wordt het leven zoals het is vastgelegd. In plaats van daarbij te wachten op het perfecte moment, worden foto’s gemaakt die deze momenten op natuurlijke wijze uitlokken. Het zijn geen geposeerde of houterige beelden. Het laten maken van een lifestyle shoot Poeldijk is een geweldige ervaring zowel voor de fotograaf als voor mensen die niet van geposeerde portretten houden. Wil je graag openhartige foto’s van jezelf, je gezin, je geliefde, je beste vriend of vriendin laten maken? Overweeg dan een lifestyle shoot!

Tips lifestyle shoot Poeldijk

In tegenstelling tot portretfoto’s die in de fotostudio gemaakt worden, verloopt een lifestyle shoot op meer informele, losse wijze. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee houdt, zodat je later met veel plezier terugdenkt aan de fotoshoot.

  • Zorg voor een plan. Uiteraard is het de bedoeling dat er spontane foto’s van jullie gemaakt worden. Toch is het handig om vooraf te bedenken in welke stijl je de foto’s wilt laten maken en welke locatie het beste bij jullie past. Van poseren is geen sprake, de fotografe geeft tijdens de fotoshoot aanwijzingen en praat jullie op ontspannen wijze door de fotoreportage. Daarom maken we vooraf uitgebreid kennis met elkaar. We praten over jullie gezamenlijke hobby’s en bezigheden. Het laten maken van een lifestyle shoot in een omgeving of setting waar jullie jezelf kunnen zijn, levert de mooiste foto’s op.
  • Kies een vertrouwde locatie. Dit kan een binnen of buiten locatie thuis of elders zijn. Sommige mensen voelen zich thuis op hun best, terwijl jullie het misschien prettiger vinden om op locatie gefotografeerd te worden. Wil je op meer dan één locatie gefotografeerd worden, bijvoorbeeld eerst op het strand, dan samen gezellig wat drinken of een hapje eten en de laatste foto’s kunnen thuis gemaakt worden. Vrijwel niets is onmogelijk.
  • Streef naar authenticiteit. Een lifestyle shoot Poeldijk is nooit helemaal 100% authentiek. Het is een vooropgezet plan. Ondanks dat krijg je foto’s die het echte leven zoals het is weergeven. De activiteiten, locaties en uitdrukkingen die je op de foto’s zien zijn onderdelen uit jou of jullie dagelijks leven en niet iets dat je alleen voor de fotoreportage hebt gedaan. Kies alledaagse kleding, die je eventueel op elkaar afstemt, waarbij je drukke prints vermijdt. Wil je accessoires meenemen die iets of jou of jullie zeggen? Doe dat zeker, wanneer je jaren later naar de foto’s kijkt heb je een emotionele band met de gefotografeerde accessoires.

Informatie lifestyle shoot Poeldijk

Lijkt het je leuk om een ontspannen fotoreportage van je gezin, studerende kinderen of jezelf en je partner te laten maken? Een lifestyle shoot legt jullie dagelijkse leven op beeld vast. Je kunt voor een lifestyle shoot in Poeldijk en omgeving terecht bij Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. We nemen de mogelijkheden graag met je door en laten je voorbeelden zien van gemaakte lifestyle fotoshoots. Meer weten of een afspraak maken? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Lifestyle shoot Poeldijk FAQ

1. Moeten we kunnen poseren voor een lifestyle shoot?

Nee, zeker niet. De bedoeling van een lifestyle shoot is het maken van foto’s van alledaagse momenten. Jullie kunnen gezellig kletsen, samen hard lachen en dat terwijl jullie genieten van een ontspannen namiddag in de tuin of een bezoekje aan het strand. De fotografe maakt spontane foto’s en geeft je ondertussen praktische aanwijzingen. Het laten maken van een lifestyle shoot is een leuke ervaring voor jong en oud.

2. Wat kunnen we verwachten van een kennismakingsgesprek?

Voor de lifestyle shoot ontmoeten we elkaar en nemen we de mogelijkheden door. Zo’n eerste ontmoeting is praktisch en wordt ook wel eens als ‘ijsbreker’ gezien. Op de dag van de lifestyle shoot weet je hoe de fotografe eruit ziet en wat je kunt verwachten. In het gesprek worden zaken als locatie, aantal foto’s, stijl van de foto’s, omvang van groep en het thema of de activiteit besproken. Zo weet je zeker dat de lifestyle shoot wordt gemaakt op een locatie die bij jullie past en weten jullie hoe je de kleding op elkaar afstemt.

3. Past een lifestyle shoot bij ons?

Als je de natuurlijke, alledaagse emoties van het leven wil laten vastleggen, dan is lifestyle fotografie daar uitermate geschikt voor. Charlotte van Wooning fotografie laat je het portfolio zien van eerdere fotosessies, zodat je ziet wat een lifestyle shoot precies inhoudt. In tegenstelling tot geposeerde portret- of groepsfoto’s zie je sprekende, vrolijke beelden en een openhartige manier van fotograferen.

4. Hoe worden de foto’s nabewerkt?

Charlotte van Wooning fotografie houdt van aardse, warme kleuren. Daar staat tegenover dat sommige foto’s in zwart-wit beter tot hun recht komen. De foto’s worden nabewerkt op contrast, kleur en positie. Kleine huidoneffenheden, zoals een pukkeltje, worden weggewerkt. Rimpeltjes, lovehandles en/of een buikje worden niet geretoucheerd, deze horen bij je en ze laten zien wie je bent.

5. Kan mijn bleke huid niet een beetje gefotoshopt worden?

Het is normaal om jezelf een beetje onzeker te voelen voor een fotosessie. Vergeet echter niet dat je samen met je geliefden, vrienden en familie op de foto gaat. Je bent geliefd om wie en hoe je bent. Wanneer je erg onzeker bent over je huid, kun je voor de fotosessie je make-up laten verzorgen door een ervaren visagiste. Dit in combinatie met de outfit waarin je er vanuit alle hoeken geweldig uitziet verzekert je van prachtige foto’s en een leuke ervaring.

6. Wat moet ik meenemen naar de lifestyle shoot?

Vooral voor de kinderen kan het praktisch zijn om iets mee te nemen naar de fotoshoot. Een favoriet speeltje zorgt ervoor dat de kinderen zich tijdens de shoot kunnen vermaken. Wordt de shoot op locatie gemaakt? Laat dan de thuis met accessoires in de auto, zodat je daar niet mee gefotografeerd wordt. Tussendoor is er tijd om van kleding te wisselen en of andere accessoires uit de tas te halen.

7. Kunnen we een foto laten uitvergroten?

De foto’s die geleverd worden, kunnen op diverse manieren en materialen gedrukt worden.