Wil je een lifestyle shoot Scheveningen en omgeving laten maken? Het dagelijks leven fotograferen saai? Het maken van een alledaagse lifestyle shoot Scheveningen is juist een van de leukste fotoshoots die je kunt laten maken. Er is iets speciaals aan het vastleggen van de dingen van vandaag. Iedereen kijkt later graag terug op willekeurige momenten uit het verleden. Hoe bijzonder is het dan om het alledaagse leven van nu terug te zien?

De vreugde van alledag

Lifestyle foto’s zijn veelomvattend. Waar jij misschien een geweldige fotoreportage laat maken met je lover of je beste vriend(in), kiest een ander voor het op beeld laten vereeuwigen van een spontane picknick of een familiereünie. In plaats van alleen de focus te leggen op het totaalplaatje van mensen, wordt tijdens een lifestyle shoot Scheveningen ingezoomd op de kleine details. Elke dag maak je ongemerkt talloze uitdrukkingen en zijn er momenten die je je niet herinnert tenzij ze op beeld vastgelegd worden. De fotografe besteed hier tijdens de fotoshoot aandacht aan. Juist door de voortdurende bewegingen wordt voorkomen dat jullie houterig en statig overkomen. Door in te zoomen worden de kleine dingen die je leuk vindt ongemerkt gefotografeerd. Het zijn de kleine details en de spontane momenten die resulteren in de mooiste foto’s.

Ontspan en wees jezelf

Vaak zijn het ook de ‘gekke’ momenten die het verdienen om op beeld vereeuwigd te worden. Typische handgebaren of een gekke ‘bek’. Het zijn deze op het oog futiliteiten die jullie gemaakt hebben tot wie je bent. Het doel van een lifestyle foto is op herkenbare wijze het alledaagse reilen en zeilen weer te geven. Kinderen blijven niet lang in een gemaakte pose zitten en huisdieren doen vaak nog veel hun best om de aanwezigheid kenbaar te maken. De onverwachte dingen, die ook op een normale dag, gebeuren zijn dierbare momenten. Rondslingerend speelgoed, een in het zand gravende hond of gezelligheid aan tafel. Dit zijn typische gelegenheden die het laten maken van lifestyle foto’s tot een unieke, leuke belevenis maken. Je hoeft er niet op je paasbest uit te zien. Kies liever voor comfort en wees jezelf!

Afspraak maken lifestyle shoot Scheveningen

Scheveningen en omgeving biedt geweldige binnen- en buitenlocaties. Waar een lifestyle shoot in de veilige thuisomgeving of in de fotostudio gemaakt kan worden, kun je natuurlijk ook voor een andere locatie kiezen. Wat dacht je van het strand? Landgoed Clingendael? Maar ook een locatie als het Haags Openbaar Vervoer Museum is perfect voor het maken van een spontane lifestyle shoot. Charlotte van Wooning fotografie is gevestigd in Den Haag en bespreekt graag de mogelijkheden van een lifestyle fotoshoot met je. Uiteraard kun je het portfolio bekijken en kun je aangeven in welke stijl en omgeving je de foto’s zou willen laten maken. De duur van de fotoreportage alsook de kosten worden met je doorgenomen. De gemaakte beelden worden in een galerij geplaatst, zodat je zelf kunt selecteren van welke foto’s je een afdruk wilt hebben. Afdrukken worden gemaakt op fotopapier, maar ook andere materialen zoals canvasdoek zijn beschikbaar.

Lifestyle shoot Scheveningen FAQ

1. Welk soort foto’s kan ik verwachten bij een lifestyle shoot?

Een lifestyle shoot combineert het beste van een reportage en traditionele fotografie. Je bent vrij om jezelf te zijn en je hoeft niet te poseren. Charlotte van Wooning fotografie legt het leven van alledag op unieke wijze vast, waarbij er gewerkt wordt op binnen- en buitenlocaties. Vergeet die gemaakte glimlach en maak jezelf geen zorgen als de kinderen er op eigen wijze een feestje van maken. Je krijgt foto’s waar jullie jaren later nog altijd met evenveel plezier naar kijken.

2. Waar moeten we onze lifestyle shoot houden?

Lifestyle shoots kunnen zowel binnen als buiten gemaakt worden. Je kunt je keuze afstemmen op het seizoen of jaargetijde. Het Scheveningse strand is een geweldige fotolocatie, maar ook het Kurhaus, Madurodam of je eigen huis of tuin zijn geschikt voor een lifestyle shoot. Wanneer je niet weet wat de beste locatie is, vraag Charlotte van Wooning fotografie om advies!

3. Wat als het regent op de dag van de fotoshoot?

Het weer is iets waar we helaas geen invloed op hebben. Regent het op de dag van de shoot, dan kun je eventueel overwegen om de fotosessie naar een alternatieve binnenlocatie te verplaatsen of om de foto’s bij je thuis te laten maken. Ziet de weersvoorspelling er op de ochtend van de fotosessie regenachtig uit? Dan kunnen we in overleg de sessie verplaatsen. Bewolking en/of harde wind hoeven geen reden te zijn om de shoot uit te stellen. Ook in deze weersomstandigheden worden sprekende beelden gemaakt.

4. Hoelang duurt een lifestyle shoot?

Fotosessies op een buitenlocatie duren 1 tot 3 uur en binnen dat tijdsbestek wordt een groot aantal beelden gemaakt. Tussendoor is er de mogelijkheid om van kleding te wisselen. Eventueel kan de lifestyle shoot op twee verschillende locaties gemaakt worden. Zo kun je eerst uitwaaien op het strand, om vervolgens met z’n allen voldaan op jullie favoriete terras neer te strijken. De lengte van de fotosessie is van invloed op de prijs.

5. Ik ben ziek en voel me niet goed. Kan de shoot verplaatst worden?

Ja, als jij of iemand van de groep ziek is neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wanneer je jezelf niet goed voelt, zie je er beslist niet op je best uit en dat zie je terug op de foto’s. Dus heb je griep of ben je gewoon niet lekker, laat dit dan tijdig weten zodat we de fotosessie in overleg verplaatsen.

6. Ik heb de foto’s gezien en wil graag een album of uitvergroting bestellen. Kan dat?

Ja. Je kunt verschillende producten bestellen en laten afdrukken op diverse materialen. De kosten voor het laten afdrukken van de foto’s zijn niet bij de fotosessie inbegrepen.

7. Wat zijn de kosten van een lifestyle shoot?

De kosten variëren en je hebt daarbij de keuze uit verschillende fotografiepakketten. De pakketten hebben een verschillende inhoud, waarbij de lengte van de fotosessie en het aantal beelden dat wordt geleverd van invloed zijn op de prijs. Je ontvangt vooraf een kostenspecificatie.