Ben je benieuwd naar de lifestyle shoot kosten? Een fotoreportage laten maken die jou of jullie dagelijkse leven weergeeft? Je kunt een lifestyle shoot laten maken. De foto’s die op een locatie naar keuze gemaakt worden, geven aan wie je bent, wat jullie graag doen en hoe jullie in het leven staan. Alleen, gezellig met vrienden of met je gezin. Een lifestyle shoot heeft geen reden nodig en geeft je jaren later een tastbare herinnering aan het moment nu.

Persoonlijke, uitnodigende lifestyle shoot

Gezellig met z’n allen aan tafel, rond een knapperend kampvuur, genietend van een hapje en drankje of juist lekker sportief! De stijl van een lifestyle shoot is aan jullie. De lifestyle shoot kosten hangen af van de samenstelling van de reportage en de omvang van de groep die gefotografeerd wordt. Wil je een lifestyle shoot op een buitenlocatie laten maken dan wordt er rekening gehouden met de lichtinval. Vaak is het licht aan het einde van de middag het mooiste. Bespreek de locatie voorkeur met de ervaren fotograaf. Tijdens een eerste gesprek kun je het portfolio bekijken en ideeën opdoen voor een eigen lifestyle shoot. De fotograaf licht de verschillende mogelijkheden met je door en bespreekt de prijs van de fotoshoot. Iedere fotoshoot is anders en daarom worden er geen standaardtarieven getoond. Iedereen heeft andere wensen en verwachtingen van de lifestyle shoot. Ook de manier en materialen waarop de foto’s afgedrukt worden variëren. De ene fotoshoot duurt ook langer dan de ander. Daarom willen we graag eerst weten wat je wensen zijn en daarna wordt een offerte op maat samengesteld. Bij lifestyle shoot kosten zijn verschillende zaken inbegrepen:

  • Reiskosten en reistijd. De meeste lifestyle shoots worden buiten de fotostudio op locatie gemaakt. De ene locatie is al makkelijker te bereiken dan de andere.
  • De duur van de fotoshoot. Een shoot van 2 uur is goedkoper dan de shoot die 3 tot 4 uur duurt.
  • Het nabewerken van de gemaakte foto’s. Afhankelijk van het doel waarvoor je de foto’s wilt gebruiken, worden ze in diverse formaten aangeleverd.
  • Aanleveren van de beelden in een overzichtelijke galerij.

Wensen omzetten in beelden

Een lifestyle shoot is een breed begrip en de mogelijkheden zijn uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een fotoreportage van laten maken. Hou bij het plannen van een fotosessie rekening met hetgeen dat bij jullie past. Bespreek je wensen met een ervaren fotograaf en laat wensen omzetten in tastbare herinneringen. Zo kun je een lifestyle shoot in de tuin laten maken, terwijl jullie gezellig barbecueën, maar is het ook leuk om in je favoriete kroeg of strandtent een fotoreportage te laten maken. Is niet iedereen binnen het gezelschap gek op het laten maken van foto’s? Kies voor een omgeving die jullie kennen en waar je jezelf kunt en mag zijn. Vergeet de geposeerde portretfoto’s. Een lifestyle shoot mag uitbundig zijn. Onbevangen momenten worden door de camera gevangen. Het leven zoals het is wordt op herkenbare wijze weergegeven.

Lifestyle shoot Den Haag

Woon je in Den Haag en omgeving en wil je een lifestyle shoot laten maken? Charlotte van Wooning fotografie laat je graag het uitgebreide portfolio bekijken. Heb je al een idee voor de locatie? Weet je in welke stijl je de fotoreportage laat maken? Hebben jullie als vriendengroep een gezamenlijke hobby of activiteit die jullie regelmatig samen ondernemen? Het succes van de lifestyle shoot maken jullie samen. Uitbundig, vrolijk, sportief, gezellig, ontspannen en tegelijkertijd vol van emoties. De stijl van de foto’s geeft aan wie jullie zijn en wat jullie graag doen. Zijn er huisdieren die bij de groep horen? Neem ze mee naar de fotoshoot, ze zijn een waardevolle aanvulling op de foto’s. Vaak zijn het de onverwachte momenten, met een huisdier of jonge kinderen, die jaren later nog altijd met een schaterlach worden besproken.

Betaalbare lifestyle shoot kosten

Het laten maken van een lifestyle shoot heeft geen reden nodig. Hoe bijzonder is het om over 20 jaar met (klein)kinderen en dezelfde vriendengroep terug te kijken naar het moment van vandaag de dag? Hoe leuk is het om een tastbare herinnering te hebben aan deze bijzondere periode? Dat is waar een lifestyle shoot voor bedoelt is. Het ervaren van een leuke tijd, zodat je dat jaren later nog eens over kunt doen. Een lifestyle shoot in Den Haag en omgeving laat je maken door de ervaren fotografe van Charlotte van Wooning fotografie. We maken graag kennis met je in de professionele fotostudio of op locatie. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met of door een e-mail te sturen naar Charlotte van Wooning fotografie.

Lifestyle shoot kosten

1. Is het kennismakingsgesprek gratis?

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en bedoeld om elkaar te leren kennen. De lifestyle shoot wordt besproken en je kunt voorbeelden zien van eerder gemaakte fotosessies. Bij de meeste mensen die je ontmoet heb je wel of geen klik, voel je jezelf vertrouwt bij de fotografe? Dan kunnen we direct een afspraak plannen voor de lifestyle shoot.

2. Wat zijn de kosten van een lifestyle shoot?

De kosten van de fotosessie zijn afhankelijk van de duur van de shoot en het aantal foto’s dat wordt geleverd. Tijdens het kennismakingsgesprek laat de fotografe je de verschillende fotografiepakketten zien, waar je vervolgens een keuze uit kunt maken. Je weet vooraf precies wat de shoot kost en wat je daarvoor terugkrijgt.

3. Welke bijkomende kosten kan ik verwachten?

Wanneer een lifestyle shoot op locatie wordt gemaakt dan kunnen er reiskosten in rekening worden gebracht. De fotografe vertelt je vooraf of dit van toepassing is en hoe hoog de kosten zijn. Eventuele extra’s zoals visagie en hairstyling zijn niet bij de prijs van de fotoshoot inbegrepen.

4. Hoeveel foto’s worden er geleverd?

Afhankelijk van het gekozen fotografiepakket weet je vooraf hoeveel foto’s je ontvangt. Deze foto’s worden voor levering nabewerkt en geretoucheerd. De beelden worden geoptimaliseerd op het vlak van kleur, contrast en belichting.

5. Wanneer en hoe worden de foto’s geleverd?

De fotografe besteed veel tijd en aandacht aan het optimaliseren van de foto’s. In overleg worden de foto’s na het nabewerken in een online galerij en in hoge resolutie aangeleverd.

6. Kan ik een foto op canvas laten drukken?

Zeker! De gemaakte foto’s kun je op diverse materialen laten drukken. De kosten hiervoor zijn niet bij de fotoshoot inbegrepen.

7. Mag ik de foto’s bijsnijden of van een filter voorzien en plaatsen op social media?

Je kunt de foto’s gebruiken op social media en online. Het aanbrengen van filters en/of andere veranderingen zoals bijsnijden is niet toegestaan. Als je de foto’s online plaatst wordt een naamsvermelding gewaardeerd.

8. Moet ik extra betalen voor een lifestyle shoot wanneer ik niet wil dat onze foto’s voor publicatiedoeleinden gebruikt worden?

Nee, daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Charlotte van Wooning fotografie respecteert je privacy. Alleen na schriftelijke toestemming worden de foto’s opgenomen in het portfolio en/of op de website gebruikt.

9. Is het mogelijk om later foto’s bij te bestellen?

Ja, de kosten en voorwaarden daarvoor worden tijdens het kennismakingsgesprek doorgenomen.

10. Is een lifestyle shoot op locatie duurder dan in de studio?

De bedoeling van een lifestyle shoot is het vastleggen van dagelijkse situaties. Een gezellige middag in de tuin, een strandwandeling met het gezin of een etentje met vrienden. Lifestyle shoots worden in principe op locatie gemaakt en niet in de studio. De kosten zijn niet afhankelijk van de locatie.

11. Kan er tijdens de lifestyle shoot een portretfoto gemaakt worden?

De mogelijkheden worden tijdens het kennismakingsgesprek uitgebreid besproken. Je kunt vertellen welke ideeën en wensen jij/jullie hebben en welke soort foto’s je wilt laten maken. De fotografe stemt de fotoshoot op maat samen.