Ben je benieuwd naar lifestyle shoot ervaringen? Een lifestyle shoot is een fotoshoot die je samen met je gezin, vriendengroep of kennissen laat maken. Spontaniteit, humor en gezelligheid maken van een lifestyle shoot een leuke ervaring voor iedereen. Geniet samen van een gezellige barbecue in de tuin, ga met z’n allen vliegeren op het strand of vier het leven in jullie stamkroeg. De camera verandert spontane momenten in tastbare herinneringen.

Ongedwongen lifestyle shoot

Online worden lifestyle shoot ervaringen gedeeld. Het merendeel van de mensen die een lifestyle shoot laten maken spreken over een ontspannen sfeer, waarbij geen geposeerde foto’s worden gemaakt. Het vereeuwigen van jullie normale bezigheden klinkt nu misschien wat vreemd, maar de foto’s die gemaakt worden zijn over 20 jaar beelden waar jullie tijdens een familie- en/of vriendenreünie met plezier naar terugkijken. De lifestyle shoot wordt gemaakt op een locatie naar keuze en terwijl jullie het leven en de onderlinge band vieren doet de camera het werk. Voel je er wel wat voor om ook zo’n fotoreportage te laten maken? Lifestyle shoot ervaringen vermelden hoe de voorbereidingen verlopen en waar je aan moet denken bij het zoeken en vinden van een ervaren fotograaf.

Leuke lifestyle shoot ervaringen

Wil je graag een fotoshoot laten maken, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Vind je het spannend om voor de camera te staan? Een van tips die lifestyle shoot ervaringen je geven is dat je niet aan de camera moet denken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, jullie komen immers bij elkaar om een fotoshoot te laten maken. De ervaring van de fotograaf en de bekendheid met de locatie maken dat je jezelf makkelijker kunt ontspannen en al lachend en pratend met familie en vrienden merk je dat een lifestyle shoot een geweldige ervaring is. Komt de interactie wat moeilijk op gang? De fotograaf begint de fotoshoot met een ontspannen praatje, waarna jullie de conversatie vanzelf voortzetten en de foto’s ongemerkt gemaakt worden. Wees jezelf en geniet van het moment. Anderen in de groep voelen zich misschien sneller comfortabel dan jij, maak daar niet druk om. Door de aanwezigheid van bekenden gaat iedereen al snel op in de activiteit die wordt ondernomen. Mooie, spontane foto’s laten zien hoe jullie onderlinge band is.

Unieke stijl

Zeker wanneer je met een grotere groep bent is het voor een fotograaf niet altijd even makkelijk om foto’s te maken. Iedereen heeft een unieke stijl en iedereen gaat op geheel eigen manier om met de camera. Lifestyle shoot ervaringen hebben regelmatig iets gemeen. In ervaringen van anderen lees je hoe belangrijk het is om vooraf met elkaar afspraken te maken over de foto’s die jullie laten maken. Spreek met elkaar af op welke manier jullie gefotografeerd willen worden, in welke stijl je de foto’s laat maken en hoe de communicatie tussen de groep en de fotograaf verloopt. Vaak is het makkelijker om een iemand aan te wijzen die afspraken maakt met de fotograaf. Praat iedereen door elkaar heen en hebben jullie allemaal eigen ideeën en wensen, dan is de kans groot dat een fotoshoot niet volgens planning verloopt. Weet iedereen van tevoren wat de bedoeling is en wat men kan verwachten dan ervaar je zelf hoe leuk het laten maken van een lifestyle shoot eigenlijk is.

Optimaal gebruik van de ruimte

Lifestyle shoots worden regelmatig buiten gemaakt, maar ook een binnen locatie kan prima dienen als achtergrond voor de fotoshoot. Hou er rekening mee dat jullie met z’n allen op de foto willen en dat de gekozen achtergrond daarbij niet voor teveel afleiding zorgt. De focus ligt op jullie en minder op de omgeving. De fotograaf maakt foto’s van jullie als groep, maar er kunnen ook foto’s gemaakt worden van alleen de dames, de heren of de (klein)kinderen. Tijdens een kennismakingsgesprek met de fotograaf kun je de ideeën die jullie hebben bespreken.

Afspraak lifestyle shoot

Een lifestyle shoot heeft geen reden nodig. Het is een fotoreportage die weergeeft hoe jullie leven eruit ziet en welke activiteiten daar bij horen. Wil je meer weten over het laten maken van een fotoshoot en woon je in de omgeving van Den Haag? Charlotte van Wooning fotografie nodigt je graag uit voor een kennismakingsgesprek in de fotostudio. We laten je graag het portfolio zien van eerder gemaakte lifestyle shoots. Er zijn diverse mogelijkheden en materialen om de foto’s af te laten drukken. Meer weten of direct een afspraak maken? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Lifestyle shoot ervaringen FAQ

1. Kan ik voorbeelden van eerdere lifestyle shoots zien?

Jazeker! Charlotte van Wooning fotografie laat je graag het lifestyle portfolio zien. De resultaten van eerder gemaakte lifestyle shoots geven je een idee van wat je kunt verwachten. Tegelijkertijd doe je inspiratie op voor de locatie en de stijl waarin de foto’s gemaakt kunnen worden.

2. Hoe hebben anderen een lifestyle shoot ervaren?

De meeste lifestyle shoots verlopen op een ontspannen, spontane manier. Door de ongedwongen manier van poseren en samen plezier beleven, wordt een lifestyle shoot als een leuke ervaring omschreven.

3. Waar vind ik lifestyle shoot ervaringen?

Online vind je op verschillende fotografie gerelateerde websites, maar ook op persoonlijke blogs en vlogs, lees je lifestyle shoot ervaringen. Zowel positieve als negatieve ervaringen worden gedeeld, waarbij soms ook foto’s als voorbeeld worden geplaatst.

4. Kan ik lifestyle shoots met elkaar vergelijken?

Ja, wanneer je overweegt een lifestyle shoot te laten maken dan kun je bij meerdere fotografen een prijsopgave aanvragen. Kijk bij het vergelijken naar het aantal foto’s dat wordt geleverd, hoelang de fotosessie duurt en wat de eventueel bijkomende kosten zijn.

5. Wat is de beste locatie voor een lifestyle shoot?

Lifestyle shoots hebben als bedoeling alledaagse gebeurtenissen op beeld vast te leggen. Dit kan zijn van een ontspannen familie dag in het bos of op het strand, een gezellige barbecue met vrienden in de tuin of een leuke middag in een meer industriële omgeving. Wat voor jou of jullie de beste locatie is, bepaal je zelf. Kies voor een locatie waar jullie graag komen en die iets voor jullie betekent. Weet je niet welke locatie bij jullie past? De fotografe kent tal van bijzondere fotolocaties in de omgeving.

6. Hoe is de ervaring met het fotograferen van kinderen tijdens een lifestyle shoot?

Kinderen die bij een lifestyle shoot aanwezig zijn, gaan op in het moment en mogen zichzelf zijn. Houterig poseren is niet nodig en door de activiteit die wordt ondernomen gaat lachen vanzelf. Maak jezelf geen zorgen over je zoon of dochter die geen zin heeft om mee te werken. Ook een boos gezicht of een ‘gekke bek’ leveren prachtige foto’s op.

7. Hoe kiezen we de lengte van de lifestyle shoot?

Charlotte van Wooning fotografie heeft verschillende fotografiepakketten waar je een keuze uit kunt maken. Afhankelijk van de omvang van de groep en de locatie die jullie op het oog hebben, krijg je tips en advies over de mogelijkheden. Bij een grotere groep of bij een groep waar meerdere jonge kinderen bij aanwezig zijn, kan de fotosessie soms wat langer duren. Gemiddeld zijn we 1 tot 3 uur bezig met de fotoshoot.

8. Worden de foto’s nabewerkt?

Ja, tijdens de lifestyle shoot worden RAW bestanden gemaakt. De beste beelden worden in de studio geselecteerd en nabewerkt. Dit houdt in dat de kleur, het contrast en de belichting geoptimaliseerd worden, waardoor je nog mooiere foto’s krijgt.

9. Kan ik mijn eigen ervaring delen?

Ja, je kunt je ervaring met Charlotte van Wooning fotografie delen op de website. Stuur je review via e-mail naar ons toe en deze wordt op de website geplaatst.