Ben je op zoek naar een lifestyle shoot Monster en omgeving? Een lifestyle shoot is een ontspannen fotosessie die je zowel openhartig als puur vastlegt. Verwacht geen glamour-sessie of een strak geregisseerde portretfotosessie. Het zit ergens tussen een dag in het leven van jou en een fotoreportage voor in een magazine. Een lifestyle shoot Monster kun je van jezelf en je privé leven laten maken, maar ook een zakelijke lifestyle shoot kan interessant zijn om je bedrijf onder de aandacht van je zakenrelaties en klanten te brengen.

Voordelen zakelijke lifestyle shoot

Lifestyle shoots zijn niet alleen voor de rijken of beroemdheden, de influencer of de enthousiaste wereldreiziger. Deze foto’s zijn waardevolle hulpmiddelen voor de ontwikkeling van een onderneming. Het geeft je bedrijf een gezicht, een levendige persoonlijkheid. Voordelen van een zakelijke lifestyle shoot:

  • Foto’s van jou en je medewerkers zorgen voor betere verbindingsresultaten op sociale media. Het betekent niet dat je onderneming meer ‘likes’ krijgt, maar het betekent wel dat mensen die anders niet met je bedrijf of product in aanmerkingen zouden komen, wel op het bestaan van de onderneming worden gewezen.
  • Foto’s van jou in je werkomgeving kunnen uitleggen wat je doet. Een foto zegt vaak veel meer dan 1.000 woorden.
  • Foto’s van jezelf thuis of op een locatie waar je jezelf op je gemakt voelt, laten de andere kan van je persoonlijkheid zien. Toekomstige zakenrelaties en klanten leren je kennen als mens en niet enkel als professional.

Voorbereiden lifestyle shoot Monster

Denk niet te lang en zeker niet te zwaar na over de lifestyle shoot. Laat zien wie je bent en hoe je leven eruit ziet. Als je geen zelfvertrouwen hebt, wordt dat door de camera opgepakt. Daarom worden tijdens een lifestyle shoot geen geposeerde foto’s gemaakt, maar ben je bezig terwijl de camera onopvallend aanwezig is. Toch zijn er een aantal zaken waar je van tevoren over na kunt denken en die zeker het succes van een zakelijke lifestyle shoot vergroten:

  • Laat je haar en make-up doen. Niet omdat je dit nodig hebt, maar wel om het zelfvertrouwen te vergroten.
  • Vraag een stijlvolle kennis bij het selecteren van 2 à 3 outfits, met bijpassende accessoires. Kies voor casual kleding, waarbij je strepen en drukke patronen vermijd.
  • Zorg ervoor dat de outfits, accessoires en rekwisieten passen bij de kleuren van de onderneming.
  • Voeg eventuele merkmaterialen zoals visitekaartjes of bewegwijzering toe.
  • Laat een team foto maken.
  • Gebruik een winkelpui, studio, werkkamer, kantoorruimte of je woning als decor voor de lifestyle shoot.

Informatie lifestyle shoot

Spreekt het idee van een lifestyle shoot je aan? Wil je een persoonlijke bedrijfspresentatie laten maken? Een lifestyle shoot geeft het leven van alledag weer. Laat zakenrelaties en klanten zien hoe er binnen de onderneming wordt gewerkt. Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag, heeft ervaring met het maken van zowel persoonlijke als zakelijke lifestyle shoots. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. De fotografe neemt de mogelijkheden met je door en bespreekt de kosten van de lifestyle shoot met je. Je maakt een afspraak door telefonisch contact of via e-mail.

Lifestyle shoot Monster FAQ

1. Wat is een geschikte locatie voor een lifestyle shoot?

Een lifestyle shoot kan op een mooie buitenlocatie gemaakt worden, maar ook een andere plek die iets voor jullie betekent kan als achtergrond gebruikt worden. Laat je een lifestyle shoot maken, waarbij vrienden, bekenden en/of familieleden van verder komen? Kies dan een locatie die voor iedereen goed bereikbaar is.

2. Wat gebeurt er als het regent tijdens de geplande fotoshoot?

Als er regen voorspelt is dan neemt de fotografe van tevoren contact op om de alternatieve mogelijkheden te bespreken. Er zijn buitenlocaties die overdekt zijn, maar de fotoshoot kan ook verplaatst worden naar een binnenlocatie. Eventueel kunnen we de fotosessie een aantal dagen uitstellen.

3. Zijn we gebonden aan een bepaald seizoen om een lifestyle shoot te laten maken?

Nee, veel mensen hebben vaak een voorkeur om op zomerse dagen een fotosessie te houden. Winderige, bewolkte dagen zijn echter ook prima geschikt voor het maken van mooie foto’s. Stem de kledingkeuze af op het weer en geniet samen van de ervaring.

4. Wij hebben paardrijden als hobby. Kunnen we foto’s te paard op het strand laten maken?

Ja, een lifestyle shoot is bedoeld om het dagelijkse leven en de bijhorende activiteiten, sportiviteiten en hobby’s te fotograferen. Check vooraf of en waar het is toegestaan om het strand te paard te betreden.

5. Hoeveel kost een lifestyle shoot?

De prijs van fotosessie hangt onder andere af van de duur van de sessie en het aantal foto’s dat wordt geleverd. Hoe meer foto’s je laat afleveren hoe hoger de kosten. Charlotte van Wooning fotografie werkt met diverse fotografiepakketten, waaruit je zelf een keuze kunt maken. Wil je gebruik maken van extra’s zoals een ervaren visagiste? Dan betaal je een hoger bedrag voor de fotoshoot.

6. Kan ik achteraf meer foto’s bestellen dan afgesproken?

Ja, tegen een meerprijs kun je meer foto’s geleverd krijgen.

7. Krijg ik de foto’s van de lifestyle shoot direct te zien?

Nee, de beelden worden eerst nabewerkt in de studio. Dit duurt een aantal dagen. De fotografe bespreekt met je wanneer en hoe snel de foto’s geleverd worden.

8. Hoeveel mensen kunnen bij een lifestyle shoot betrokken zijn?

In principe is er geen limiet aan het aantal mensen dat bij de fotosessie betrokken is. Vaak wordt een lifestyle shoot gemaakt om de onderlinge band of een speciale gebeurtenis op beeld vast te leggen. Houd er rekening mee dat hoe meer mensen er bij de shoot aanwezig zijn, de variëteit van de foto’s afneemt. Wil je met een groter aantal mensen een lifestyle shoot laten maken, dan kan het handig zijn om een langere fotosessie af te spreken.

9. Krijgen we mooie foto’s als we allemaal wat verlegen en timide zijn?

Zeker. Het voordeel van een lifestyle shoot is dat we eigenlijk geen geposeerde foto’s maken en niet voortdurend vragen om te lachen. Tijdens de shoot loopt de fotografe met de camera rond en krijg je aanwijzingen en tips om een natuurlijke houding aan te nemen. Jullie kunnen rustig praten, wandelen, lachen en pret maken waarbij de aanwezigheid van de camera al snel wordt vergeten.