Ben je op zoek naar een lifestyle shoot Delft en omgeving? Lifestyle fotografie is een soort van portretfotografie waarbij het gaat om het fotograferen van mensen in alledaagse, realistische situaties. De foto’s worden op een artistieke manier, zonder poseren gemaakt en geven oprechte emoties weer. Een lifestyle fotoreportage geeft de ware aard van relaties weer en focust minder op de locatie of de kleding die wordt gedragen. Een lifestyle shoot Delft legt het leven vast zoals dat is.

Frisse, spontane fotoreportage

Het leven zoals dat is kun je op beeld laten vereeuwigen. Beelden van je gezin, een huwelijksjubileum een schoolreünie of een vriendengroep. Iedereen heeft een eigen reden om een fotoreportage te laten maken. Het leuke van een lifestyle shoot Delft is dat je geen houterige poses aan hoeft te nemen. Je kunt wandelen door het centrum van Delft, een bezoekje brengen aan een museum, genieten van een high-tea met vriendinnen of een leuke middag in je eigen achtertuin beleven. Terwijl je geniet van het moment doet de camera het werk en worden spontane foto’s gemaakt die laten zien wie jullie zijn.

Locatie lifestyle shoot Delft

Het laten maken van een lifestyle shoot kan bij je thuis, in de fotostudio of op locatie. Wanneer je een idee hebt voor een fotoreportage en een bijpassende locatie, kunnen we eerst samen de locatie bezoeken. Vertel de fotografe wat er bijzonder is aan de locatie en wat dit voor jou of jullie betekent. Je kunt ook voor een spontane buiten lifestyle shoot kiezen. Kies voor een locatie waar je bekend bent en waar je kunt ontspannen. Lach, giechel, praat, raak elkaar aan en wees jezelf. Alhoewel je niet dagelijks voor de camera staat, worden tijdens de lifestyle shoot foto’s gemaakt die het beeld achter het beeld weergeven. Je bent herkenbaar niet alleen op basis van je uitstraling, maar ook door de manier waarop je gefotografeerd bent.

Dierbare momenten

Het bijzondere van een lifestyle shoot is dat wanneer je over 20 jaar naar de foto’s kijkt, je direct wordt mee teruggenomen naar het moment. Het laten maken van een lifestyle shoot Delft is een leuke ervaring, ook als je eigenlijk niet graag zelf op de foto gaat zul je zien dat je na afloop met een warm gevoel terugkijkt op de fotoshoot. De beelden kunnen op verschillende manieren gedrukt worden. Zo kun je een foto in laten lijsten of op canvasdoek laten drukken. De fotografe bespreekt de mogelijkheden graag met je tijdens het kennismakingsgesprek.

Afspraak lifestyle shoot

Wil je een afspraak maken voor een lifestyle shoot in Delft en omgeving? Charlotte van Wooning fotografie is gevestigd in Den Haag en heeft jarenlange ervaring met het fotograferen van het leven van alledag. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek, waarbij we de ideeën en verwachtingen van de lifestyle shoot bespreken. Je kunt het portfolio bekijken en aangeven welke locatie de voorkeur heeft. Een afspraak bij Charlotte van Wooning fotografie kun je maken door telefonisch contact op te nemen of door een e-mail te sturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Lifestyle shoot Delft FAQ

1. Welk soort outfit moet ik dragen tijdens een lifestyle shoot?

Het eerste advies is altijd om te dragen waar je jezelf lekker in voelt. Zelfvertrouwen doet het goed op de foto’s. Casual of sportieve kleding, maar ook stijlvol en meer chic zijn geschikt voor een lifestyle shoot. Kies kleding die past bij de stijl van de foto’s en de activiteit die jullie ondernemen. Probeer de kleuren bij elkaar te laten passen, zonder er identiek uit te zien.

2. Moet ik mijn haar en make-up professioneel laten verzorgen voor een lifestyle shoot?

Het leven van alledag fotograferen, dat is het doel van een lifestyle shoot. Indien je daar gebruik van wilt maken kan Charlotte van Wooning fotografie een ervaren visagiste inschakelen om jou / jullie make-up te laten verzorgen. Dit is een service met een meerprijs. Zelfvertrouwen is van belang tijdens de fotosessie, dus als jij jezelf beter voelt met mooie make-up en een nieuw kapsel dan kun je zowel je haar als make-up laten verzorgen.

3. Kunnen we een lifestyle shoot in een museum laten maken?

Zonder toestemming en/of vergunning is het niet overal toegestaan om fotoshoots te maken. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenlocaties. In overleg kan Charlotte van Wooning fotografie de gewenste locatie benaderen voor toestemming of je kunt dit ook zelf doen. Heb je de toestemming en/of vergunning gekregen laat dit dan zo snel mogelijk weten.

4. Hoe kiezen we de foto’s?

Na de fotoshoot worden de gemaakte beelden in de studio nabewerkt en geretoucheerd. Je ontvangt een online galerij, waarin je de foto’s kunt bekijken en bestellen. Afdrukken kunnen in verschillende formaten en op diverse materialen gemaakt worden.

5. Hoe worden de foto’s geretoucheerd en is dit bij de prijs inbegrepen?

Alle beelden worden achteraf nabewerkt, dat wil zeggen de belichting, het contrast en de compositie worden verbeterd. Eventuele tijdelijke huidproblemen zoals pukkels, striae of een blauwe plek kunnen weggewerkt worden. Het weghalen van rimpeltjes of lichaamsvormen worden niet gedaan. Je staat op de foto zoals je bent.

6. Ik voel me snel ongemakkelijk bij de aanwezigheid van een camera. Is dat een probleem?

Nee, dat is zeker geen probleem. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent die zo over een camera denkt. Voor aanvang van de sessie maken een praatje en stelt de fotografe je/jullie op je gemak. Een grapje met de kinderen, een praktische aanwijzing en we zijn vertrokken. De foto’s laten ontspannen mensen en tal van onderlinge gevoelens en emoties zien.

7. Worden de bestanden in kleur of zwart-wit geleverd?

Tijdens de shoot wordt gevraagd naar je voorkeur voor zwart-wit of kleur. De beelden worden vervolgens verwerkt. De meeste mensen vragen om een mix van kleur en zwart-wit foto’s.

8. Kan ik de foto’s in een album laten afdrukken?

Ja. Het is mogelijk om losse foto’s af te laten drukken en bijvoorbeeld in te laten lijsten, maar je kunt ook een mooi album met daarin alle foto’s laten maken.