Ben je op zoek naar een lifestyle shoot Wassenaar en omgeving? Lifestyle foto’s zijn gerelateerd aan het dagelijks leven. Het bevat naast sociale status ook activiteiten, bezittingen en levensmoto’s. Je lifestyle wordt vaak geassocieerd met de goede dingen van het leven, de delen waar iedereen naar streeft. Een lifestyle shoot richt zich op het gezin, de kinderen, een koppel, een familie maar ook op de manier van leven en reizen. Er zit een verhaal achter elke foto en bij een lifestyle shoot Wassenaar is dat jullie alledaagse leven.

Het succes van een lifestyle shoot

Ongeacht de achtergrond van de lifestyle shoot Wassenaar die je wilt laten maken, kan het spannend zijn om samen of met z’n allen voor de camera te staan. Door vooraf rekening te houden met een aantal zaken, verloopt de fotoshoot op ontspannen wijze.

• Stijl van de foto’s. Zijn jullie fanatieke sporters? Is er sprake van een bepaalde hobby of wil je het leven thuis laten fotograferen? Door vooraf de stijl van de foto’s te bepalen, kun je jezelf voorbereiden. Stem kleding op elkaar af, en vermijd daarbij dat jullie allemaal in een nieuwe outfit of met drukke prints op de foto gaan.
• Locatie. Het alledaagse leven zoals het is, kun je thuis laten fotograferen. Hebben jullie een speciale plaats die veel voor jullie betekend? Een lifestyle shoot kan in de fotostudio, maar ook op locatie gemaakt worden. Afhankelijk van de gekozen locatie kan de fotografe rekening houden met het licht.
• Aantal mensen. Om de fotoshoot enigszins te kunnen plannen is het goed om vooraf aan de fotografe te vertellen hoeveel personen er uiteindelijk gefotografeerd worden. Buiten groepsfoto’s kunnen ook foto’s van bijvoorbeeld alleen de (klein)kinderen gemaakt worden.

Verhalen vertellen

De camera focust zich op het verhaal achter de foto. Een goede lifestyle foto is een combinatie van technische en spontane momenten. In tegenstelling tot portretfotografie nemen jullie poses aan. Terwijl jullie wandelen, praten, een bal overgooien, op een terrasje zitten of op een andere manier met elkaar in gesprek zijn doet de camera het werk. Het zijn deze momenten die de mooiste en meest pure foto’s opleveren en jullie unieke eigenschappen weergeven. Het maken van de foto’s verloopt op ontspannen wijze en terwijl de fotografe ondertussen subtiele aanwijzingen geeft ligt de focus die jullie hebben op elkaar. Foto’s worden uit verschillende invalshoeken gemaakt. Wanneer je jaren later de gemaakte foto’s bekijkt, komt het verhaal achter de foto als vanzelf weer tot leven.

Lifestyle shoot Wassenaar laten maken

Lijkt het je leuk om jullie alledaagse leven te laten fotograferen en woon je in de omgeving van Wassenaar? Charlotte van Wooning fotografie biedt je verschillende mogelijkheden voor een lifestyle shoot. Tijdens een kennismakingsgesprek in de studio in Den Haag, of bij je thuis, geeft de ervaren fotografe informatie over het verloop van een fotoshoot. We bespreken de ideeën en overlopen geschikte locaties. Uiteraard worden ook de kosten van de fotoreportage toegelicht. Een afspraak maken? Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Lifestyle shoot Wassenaar FAQ

1. Waar in Wassenaar kan een lifestyle shoot worden gemaakt?

Het leuke van een lifestyle shoot is dat je zowel een binnen- als buitenlocatie kunt kiezen. De Wassenaarseslag, het Westenbroekpark, Kasteel oud Wassenaar of je eigen achtertuin. De mogelijkheden zijn gevarieerd en voor vrijwel ieder idee is een geschikte locatie te vinden.

2. Welke activiteit kunnen we ondernemen tijdens een lifestyle shoot?

Een lifestyle shoot is een niet geposeerde fotoreportage van het alledaagse leven. Je kunt een fotosessie laten maken van jullie gezin tijdens een gezellige middag in de tuin, maar als jullie een gezamenlijke hobby hebben, kun je ook daar een lifestyle shoot van laten maken. Gezellig met vrienden rond een kampvuur of met z’n allen genieten van een ontspannen middag op een terrasje? Bespreek je idee met Charlotte van Wooning fotografie.

3. Wat als mijn kinderen zich misdragen?

Maak je geen zorgen, soms kan dit vervelende gedrag geweldig zijn. Het toont op een bepaalde manier de ware persoonlijkheid van je zoon of dochter. De ondeugende en brutale kant kan worden vastgelegd en blijven voor altijd bewaard. De fotografe doet haar best om de kinderen aanwijzingen te geven en ze helpen te ontspannen. Laat ze doen waar ze van houden, of het nu gaat om rondrennen met de hond, spelen met wat speelgoed, gekke bekken trekken of wat dan ook. Als jij ontspannen bent, voelen de kinderen dat aan en komt vanzelf alles in orde.

4. Waarom zou ik betalen voor een sessie als ik zelf foto’s kan maken met mijn telefoon met zelfontspanner?

Dit is helemaal waar, maar hoe sta jezelf op die foto’s? Staat de hele groep op de foto? En hoe is de kwaliteit van deze foto’s? De foto’s die door een professionele fotograaf worden gemaakt zijn van hoogwaardige kwaliteit en nemen je met een blik terug naar het moment zelf. De camera en lenzen in combinatie met de kennis en creativiteit van de fotografe geven je prachtige, betekenisvolle foto’s. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je door het lifestyle portfolio bladeren en zien wat je kunt verwachten.

5. Ik ben geen model en heb weinig gevoel om te poseren. Is dat een probleem?

Nee, de bedoeling van een lifestyle shoot is het beleven van een leuke middag samen met vrienden of familieleden. Door de interactie die jullie met elkaar hebben, vergeet je de aanwezigheid van de camera. Het is niet nodig om gemaakte poses aan te nemen of een grote glimlach op te zetten. Wees jezelf, geniet van het moment en geniet van elkaar. Met wat kleine tips en aanwijzingen worden de mooiste foto’s gemaakt.

6. Hoelang duurt het voordat ik de foto’s ontvang?

De fotografe selecteert, na de lifestyle shoot, de beste beelden die vervolgens nabewerkt worden. Zowel de kleur, het contrast als het licht worden bijgewerkt en eventueel tijdelijke oneffenheden op de huid, zoals een puistje, worden weggewerkt. Je ontvangt een online galerij van de nabewerkte foto’s, waar je een keuze uit kunt maken om beelden af te laten drukken, uitvergroten en/of in te lijsten. Dit hele proces duurt meerdere dagen. De fotografe laat je vooraf weten wanneer de foto’s afgeleverd worden.