Ben je op zoek naar een lifestyle shoot Rijswijk en omgeving? Ideeën voor lifestyle fotografie richten zich op het uitbeelden van een ‘stukje van het alledaagse leven’. Bij een lifestyle shoot Rijswijk worden meestal een koppel of een gezin, met name de kinderen, of een familie op interessante wijze gefotografeerd. Tijdens de fotoreportage worden alledaagse activiteiten ondernomen. De foto’s laten zien hoe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie leven eruit ziet. Een lifestyle shoot vertelt een verhaal en geeft de kijker een idee van het gewone leven.

Werkwijze lifestyle shoot

Vaak is jullie huis de plek waar alle gezinsleden zich vertrouwt en comfortabel voelen. Zeker kinderen voelen zich thuis veilig. De omgeving of locatie waar de foto’s gemaakt worden, is van invloed op de manier van werken. Het gaat erom dat jullie gefotografeerd worden zoals jullie zijn. Wil je daarbij typische hobby’s of een gezamenlijke sport in beeld hebben? Vooraf worden de mogelijkheden besproken en toegelicht. Worden de foto’s bij jullie thuis gemaakt? Ruim dan vooraf een beetje op, maar vermijd dat alles er spik en span uitzien. Een gemorst glas sap of een speeltje dat iemand niet heeft opgeborgen, kunnen geweldige accessoires zijn die een foto smaak en karakter geven. Bij een lifestyle shoot gaat het om de mix van openhartigheid en spontaniteit. De fotografe blijft fotograferen en wacht niet totdat een perfect opname is samengesteld. De beste en mooiste foto’s zijn ongepland, dus wees gewoon jezelf. Kies voor een kader waarbij jullie allemaal betrokken zijn. Gebruik daarbij eventueel een activiteit die regelmatig wordt ondernemen en laat de camera het werk doen.

Fotostudio of locatie lifestyle shoot

Een lifestyle fotoshoot kan in de fotostudio van Charlotte van Wooning fotografie plaatsvinden. In de studio zijn professionele foto props, achtergronden en accessoires beschikbaar. De fotoshoot is niet aan een bepaald tijdstip verbonden, het licht in de studio kan volledig afgestemd worden. Willen jullie een fotoshoot op een buitenlocatie laten maken? Dan zijn we iets meer gebonden aan het tijdstip, dit in verband met de lichtinval. Buiten reportages worden bij voorkeur aan het einde van de middag gemaakt, wanneer het natuurlijke licht op haar mooist is. Afspraken over de locatie en eventuele combinatie daarvan worden vooraf gemaakt. Het is niet de bedoeling dat jullie allemaal in nieuwe kleding gefotografeerd worden. De lifestyle shoot is een opname van het alledaagse leven, waarbij ontspanning en spontaniteit voorop staan. Het is de bedoeling dat jullie een leuke tijd met elkaar hebben en daarbij ‘ongemerkt’ gefotografeerd worden.

Betaalbare lifestyle shoot Rijswijk

Lifestyle foto’s in Rijswijk en omgeving laat je maken door de ervaren fotografe van Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Je bent welkom om kennis te komen maken en je wensen ten aanzien van een fotoreportage te bespreken. Samen nemen we de mogelijke fotolocaties door en maken afspraken over de fotoshoot. Foto’s kunnen in diverse afmetingen en op uiteenlopende materialen gedrukt worden. Ben je benieuwd naar de kostprijs van een lifestyle shoot? Neem telefonisch of via e-mail contact op met Charlotte van Wooning fotografie.

Lifestyle shoot Rijswijk FAQ

1. Wat als onze zoon of dochter niet meewerkt?

Dit is een van de punten waar je jezelf als ouder zorgen over kunt maken. Je hebt een leuke lifestyle shoot voor ogen en net op de afgesproken dag heeft zoon of dochterlief helemaal nergens zin in. De belangrijkste tip is dat je zelf ontspannen en kalm blijft. Kinderen voelen als geen ander een stressvolle sfeer aan. Haal diep adem, alles komt goed. Zelfs in het ergste geval is het voor de ervaren fotografe meestal mogelijk om meer ‘goede’ momenten vast te leggen dan dat je zelf voor mogelijk houdt. Omarm het moment en dat is dan inclusief een snotneus, een gek gezicht of een t-shirt dat scheef zit.

2. Hoelang duurt een lifestyle shoot?

Je hebt de keuze tussen verschillende fotografiepakketten. Zo kun je kiezen voor een relatief korte shoot en een fotosessie die wat langer duurt. Een langere fotosessie is met name handig als jullie met een iets grotere groep zijn en er kinderen en/of eventueel viervoeters meegaan. Een langere shoot is ook praktisch wanneer we foto’s op twee verschillende locaties maken. Gemiddeld duurt een lifestyle shoot 1 tot 3 uur.

3. Wie kiest de locatie?

Het is het beste als jij of jullie een locatie kiezen. Weet je niet hoe je een locatie kiest? Blader dan tijdens het kennismakingsgesprek door het portfolio om ideeën en inspiratie op te doen. Rijswijk en omgeving hebben tal van interessante fotolocaties waar prachtige lifestyle shoot gemaakt kunnen worden.

4. Wanneer worden de foto’s geleverd?

Na de fotoshoot worden de beelden nabewerkt in de fotostudio. De fotografe neemt tijdens het kennismakingsgesprek de levertijden en afdruk mogelijkheden met je door. Het duurt een aantal dagen om de beelden op optimale manier na te bewerken en te retoucheren.

5. Wat moet ik dragen naar de fotosessie?

Wees comfortabel en blijf jezelf. Stem je kleding af op de weersomstandigheden en datzelfde geldt voor de schoenen die je draagt. Vermijd t-shirts met logo’s en/of drukke prints. Je krijgt van de fotografe tips en kledingadvies. Zeker als jullie met meerdere mensen zijn is het belangrijk om enige samenhang in de kledingkeuze te hebben.

6. Wat als het regent op de dag van de lifestyle shoot?

Het weer is een van de weinige dingen waar we helaas geen invloed op hebben. Als het regent, en het ziet er niet naar uit dat het snel opklaart, dan kunnen we de geplande fotosessie verplaatsen. Heb je een alternatieve binnenlocatie achter de hand, dan kunnen we ook daar naar toe gaan.

7. Mogen de foto’s op social media geplaatst worden?

Ja, dat mag. Vergeet niet de naam van Charlotte van Wooning fotografie te vermelden en/of een nametag bij de foto’s te plaatsen. Wat niet mag is het zelfstandig plaatsen van een filter over de geleverde foto’s. Je krijgt hierover meer informatie bij het afleveren van de foto’s.

8. Is een lifestyle shoot duur?

Charlotte van Wooning fotografie heeft verschillende fotografiepakketten in uiteenlopende prijsklassen. Wij vinden het belangrijk dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om liefdevolle momenten voor altijd op beeld te laten vereeuwigen.