Wil je een lifestyle shoot Wateringen en omgeving laten maken? Het leven van een mens is als een verhalenboek. De momenten en mijlpalen onderweg vormen de hoofdstukken. Soms verloopt een plot niet zoals je had verwacht, maar gaandeweg worden meestal goede herinneringen gevormd. Hoe mooi is het om die herinneringen op beeld vast te laten leggen en te laten documenteren? Het kan een verloving zijn, een familiereünie of gewoon een viering van het leven die tijdens een lifestyle shoot Wateringen op beeld worden vereeuwigd.

Lifestyle fotografie

Het doel van lifestyle fotografie is het vastleggen van alledaagse gebeurtenissen, situaties en mijlpalen op spontane manier. De foto’s hebben niet alleen stijl, maar ook leven en actie. Bij een lifestyle shoot Wateringen mag je buiten de lijntjes denken. De fotoshoot hoeft niet in de fotostudio gemaakt te worden. Je kunt ook voor een locatie kiezen die echt betekenis voor jou of jullie heeft. De mooiste foto’s worden gemaakt op plaatsen die verhalen vertellen over jullie persoonlijkheid, jullie interesses en waarden. Misschien een plaats met emotionele waarde, maar ook plaatsen waar jullie gezamenlijke activiteiten of hobby’s beoefenen zijn geschikt voor een lifestyle shoot. Dit kan ook de geborgenheid van je eigen huis zijn. De fotografe kan zo foto’s maken die niet alleen leuk zijn om te zien, maar die ook precies weergeven hoe jullie leven eruit ziet.

Het leven zoals het is

Een lifestyle shoot geeft een impressie weer van het leven zoals het is. Vergeet het aannemen van houterige poses en laat de gemaakte glimlach achterwege. Praat met elkaar, onderneem een activiteit, laat de hond achter een bal aanrennen, geniet. Het gaat erom dat de foto’s weergeven hoe jullie zijn. Vaak zijn het de momenten tussendoor die de mooiste foto’s opleveren. De camera werkt, terwijl jullie op spontane manier een activiteit ondernemen of gewoon ontspannen thuis zijn. Cameravrees? Gaandeweg de fotoshoot merk je de aanwezigheid van fotografe nauwelijks op. Zeker wanneer er foto’s van de familie of het gezin gemaakt worden, is het voor de meeste mensen makkelijker zich op hun gemak te voelen. De duur van de fotoshoot hangt af van de locatie en het aantal mensen die gefotografeerd worden. Vooraf worden alle details van de fotoreportage met je besproken.

Dierbare herinnering lifestyle shoot Wateringen

Na het maken van de foto’s ontvang je een galerij met daarin een overzicht van de beelden in hoge resolutie. Laat je een foto inlijsten? Wil je een foto op een canvasdoek laten drukken? Heb je liever een overzichtelijk fotoalbum? De mogelijkheden om de beelden te laten drukken is divers, datzelfde geldt ook voor de afmetingen. Wat je ook kiest, je kijkt jaren later met veel plezier terug naar de lifestyle shoot. Want eigenlijk is het ook gewoon heel leuk om een fotoshoot te laten maken. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een lifestyle shoot Wateringen of wil je weten wat de kosten zijn? Neem dan contact op met Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Je kunt ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken.

Lifestyle shoot Wateringen FAQ

1. Wat is het streven van een lifestyle shoot?

De bedoeling van een lifestyle shoot is, dat wanneer je later naar de foto’s kijkt je het moment herinnert en mee wordt teruggenomen naar de fotosessie. De fotografe wil plezier hebben en om dat te kunnen realiseren is ook het plezier dat jullie hebben van belang. Leef, lach, praat, zing en dans! Ongeremde momenten leveren een unieke, tastbare herinnering op.

2. Hoeveel foto’s ontvang ik?

Het aantal foto’s dat je ontvangt hangt af van het gekozen fotografiepakket. Hoe meer foto’s er gemaakt en geleverd worden, hoe duurder de prijs van de shoot. Vooraf bespreken we hoeveel foto’s er door Charlotte van Wooning fotografie geleverd worden.

3. Kan ik een fotoalbum laten maken?

Jazeker! De kunt de foto’s van de lifestyle shoot samen in een album vorm laten afdrukken. De foto’s worden in een handige online galerij afgeleverd en kunnen ook individueel afgedrukt worden. Diverse afdrukmaterialen zijn verkrijgbaar.

4. Mag of kan ik voorbeelden zien van eerder gemaakte lifestyle shoots?

Ja, je bent hiervoor welkom in de fotostudio. De fotografe laat je het portfolio zien van lifestyle shoots die eerder zijn gemaakt. Je krijgt zo een idee van de mogelijkheden, maar ook wanneer je niet zeker bent van een locatie kan je inspiratie op doen aan de hand van de bestaande foto’s.

5. Worden alle foto’s bewerkt?

Ja, tijdens de shoot worden meerdere beelden gemaakt waaruit de fotografe de beste foto’s selecteert. Deze foto’s worden in de studio zorgvuldig nabewerkt. Zowel de kleur, verlichting en het contrast worden geoptimaliseerd. Oneffenheden van de huid kunnen worden verbeterd, maar de foto’s veranderen niets aan jou of jullie uiterlijk.

6. Welke kleding moeten we dragen?

Kleding speelt heeft invloed op de foto’s. Kies kleuren die bij elkaar passen en blijf weg van te veel match match. Patronen zijn mooi, maar maak het niet te druk. Datzelfde geldt voor grote prints en tekst op een shirt of trui. Het leidt de aandacht af van het onderwerp op de foto: jullie als groep. De fotografe geeft kledingtips. Geadviseerd wordt om verschillende outfits mee te nemen, zodat er eventueel van kleding gewisseld kan worden.

7. We zijn zenuwachtig, is dat een probleem?

Nee, zeker niet. De ruime meerderheid van alle mensen die bij ons komen voor een fotosessie, heeft nog nooit eerder een fotoshoot laten maken. De fotografe is er om je te helpen het meeste uit de shoot te halen. Je wordt gedurende de lifestyle shoot begeleidt en krijgt praktische aanwijzingen. De fotosessie is voorbij voor je het goed en wel beseft.

8. Hoe kunnen we een afspraak maken?
Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar voor het maken van een afspraak.
9. Hoelang van tevoren moet een lifestyle shoot gereserveerd worden?

Om teleurstellingen te voorkomen maak je het liefst tijdig een afspraak. Zeker wanneer je wilt dat de foto’s voor of op een speciale dag klaar ‘moeten’ zijn, plan je de lifestyle shoot ruim van tevoren.