Wil je een family shoot Den Haag laten maken? Het laten maken van een familie fotoshoot is leuk, maar kan ook tot onverwachte situaties leiden. Wanneer je kiest voor een ervaren fotograaf wordt je samen met je gezin op ontspannen wijze door de fotosessie geleidt en heb je samen een leuke ervaring. Voor een family shoot Den Haag ben je welkom bij Charlotte van Wooning fotografie, in plaats van geposeerde foto’s maken we samen een ontspannen fotoreportage die weergeeft hoe jullie in het alledaagse leven zijn.

Aanwijzingen fotoreportage

Om mooie familiefoto’s te kunnen maken is het belangrijk dat jullie het naar je zin hebben. Kies daarom voor een locatie waar je jezelf kunt zijn en waar de kinderen zich prettig en veilig voelen. Dit kan je eigen huis of tuin zijn, maar ook een buitenlocatie kan geschikt zijn voor een family shoot Den Haag. Poseren is voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend en sommige gezinsleden kunnen zich ongemakkelijk voelen door de aanwezigheid van zowel de fotografe als de camera. In plaats van strak geposeerde en geregisseerde houdingen is het veel leuker om samen te lopen, te rennen, te dansen, verstoppertje achter een boom te spelen, elkaar te omhelzen of samen een spelletje te spelen. De fotografe geeft jullie ook dan subtiele aanwijzingen en fotografeert de spontane momenten. Hierdoor krijg je prachtige familieportretten die je voor altijd herinneren aan de geweldige tijd die jullie als gezin samen hebben doorgebracht.

Luchtige gesprekken

De meeste gezinnen poseren niet alledag voor professionele foto’s. Om natuurlijke ogende familiefoto’s te kunnen maken is het belangrijk dat iedereen zich kan ontspannen. We vangen de family shoot aan met een gesprek, waarbij we praten over alledaagse ontwerpen. Reizen, vakanties, hobby’s of de lievelingssport van de kinderen. Al pratend voel je je meer op je gemak en je vergeet de aanwezigheid van de camera. Je wordt niet gedwongen een bepaalde pose aan te nemen en dat schept vertrouwen en comfort. Het laten maken van de family shoot Den Haag moet vooral een leuke ervaring zijn.

Inlijsten family shoot Den Haag

Glanzend of mat, groot of klein, zwartwit of kleur, ingelijst of in een album. De manier waarop je de gemaakte foto’s kunt laten printen of afdrukken is divers. Van een handig album met overzichtelijke weergave tot een groot canvasdoek wat je in de woonkamer aan de muur hangt. Na de fotosessie ontvang je een galerij met beelden in hoge resolutie. Je kunt hier een keuze uitmaken en aangeven op welke manier je de beelden wilt laten verwerken.

Afspraak family shoot Charlotte van Wooning fotografie

Wil je een afspraak maken voor een familie fotosessie? Je bent welkom bij Charlotte van Wooning fotografie. De fotostudio is in Den Haag gevestigd en beschikt over professionele belichting, foto props, decors en achtergronden. We bespreken tijdens een kennismakingsgesprek de mogelijkheden van de fotoshoot en de locatie waar jullie voorkeur naar uit gaat. Je krijgt tips en adviezen over onder andere de kleding welke jullie tijdens de fotoshoot dragen. Een afspraak maken? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Family shoot Den Haag FAQ

1. Hoe bereid ik me voor op een family shoot?

Wanneer je droomt van mooie familie foto’s probeer jezelf dan een idee te vormen van de stijl waarin je de foto’s wilt laten maken. Denk vooraf na over een geschikte locatie die bij jullie gezin past en begin tijdig met het kiezen van de kleding die jullie meenemen naar de family shoot. Zorg ervoor dat iedereen voor aanvang van de fotosessie heeft gegeten en bedenk jezelf dat kinderen altijd kinderen blijven en dat ze best een beetje ondeugend mogen zijn. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn.

2. Hoelang duurt een family shoot?

Een fotoshoot duurt lang genoeg om mooie foto’s te maken en is kort genoeg om verveling te voorkomen. Gemiddeld duurt een family shoot 1 – 3 uur, waarbij de fotografe jullie op soepele wijze door de fotosessie begeleidt.

3. Kunnen er aparte foto’s van de volwassenen en kinderen gemaakt worden?

Ja, er worden foto’s gemaakt die betrekking hebben op jou/jullie gezin en familie. Komen opa’s, oma’s, neven en nichten mee, dan is het mogelijk om foto’s in een verschillende samenstelling te maken. Het is altijd leuk om opa en oma een mooie foto van alle kleinkinderen samen te geven. Net zoals dat een foto van opa en oma voor de (klein)kinderen later een dierbare herinnering is.

4. Wat trekken we aan voor een family shoot?

Draag iets waar je je goed in voelt, maar probeer ook om de outfits bij elkaar te laten passen. Veel verschillende, opvallende prints en patronen gaan niet goed samen, maar dat doen te donkere kleuren ook niet. De fotografe geeft je kledingadvies en tips. Zoek je inspiratie? Blader in de fotostudio door het family shoot portfolio, je krijgt dan een idee van wat bij elkaar past en wat juist niet. Maken we de foto’s buiten? Let dan ook op de schoenen die je aantrekt. Gemak en comfort staan voorop.

5. Waar kunnen we een family shoot laten maken?

Familie foto’s kunnen bij je thuis of in de studio gemaakt worden, maar het is ook prima mogelijk om een buitenlocatie te kiezen. Den Haag heeft verschillende interessante fotolocaties waar je familie foto’s kunt laten maken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Vraag het de fotografe tijdens het kennismakingsgesprek.

6. Kan ik de RAW bestanden krijgen?

Nee, het RAW bestand is als het ware het negatief van vroeger. Na afloop van de family shoot selecteert de fotografe de mooiste beelden die vervolgens nabewerkt worden. De kleur, het contrast en de belichting worden geoptimaliseerd. Een aantal dagen na de family shoot ontvang je een online galerij met daarin de afgewerkte foto’s.

7. Hoe kunnen we een afspraak maken voor een family shoot?

Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar voor het maken van afspraken. Om zeker te zijn dat de gewenste datum beschikbaar is, wacht je niet te lang met het opnemen van contact. Bepaalde data zijn in trek en het kan gebeuren dat de fotografe al een andere afspraak heeft.

Gerelateerde onderwerpen