Ben je benieuwd wat de family shoot kosten zijn? Het laten maken van smaakvolle, professionele familiefoto’s klinkt als een spannende gebeurtenis waarbij je voornamelijk met de kinderen veel geduld moet hebben. Voel je weinig voor een strak geregisseerde portretfoto? Een family shoot is meer dan het laten maken van familiefoto’s. Het is een leuke ervaring voor het hele gezin en de foto’s zijn leuk om cadeau te geven of gewoon zomaar om later naar jullie gezin terug te kijken. Familie is dierbaar en daarom is een family shoot een ideale manier om iedereen, jong en oud, op beeld te vereeuwigen.

Family shoot fotostudio of op locatie

Smaakvolle familiefoto’s. Een family shoot is gericht op het maken van foto’s van een gezin, broers en zussen, opa’s en oma’s. Wil je met de hele familie inclusief neven, nichten, ooms en tantes op de foto? Ook dan is een family shoot aan te bevelen. De fotograaf verwacht niet dat jullie geposeerde houdingen en gemaakte glimlachen laten zien. De interactie die jullie onderling hebben wordt gefotografeerd en dat kan tijdens een strandwandeling, een picknick langs de oever van de Vliet, een gezellige middag in de tuin of een familie lunch in een restaurant. De meeste familiefoto’s worden gemaakt voor een speciale gebeurtenis zoals een huwelijksjubileum of een familiereünie. De family shoot wordt cadeau gegeven. Het laten maken van een family shoot met een grote groep mensen is zowel een uitdaging als een bijzondere ervaring. De foto’s kunnen op diverse materialen gedrukt worden en zijn in uiteenlopende formaten leverbaar.

Uiteenlopende family shoot kosten

De prijzen voor een family shoot verschillen behoorlijk. Hoe langer een fotosessie duurt, hoe hoger de kosten. Het aantal afdrukken, de gekozen materialen en de verschillende formaten zijn ook van invloed op de family shoot kosten. Een gemiddelde prijs is niet echt te noemen, iedereen heeft andere wensen en verwachtingen van de familie foto’s die gemaakt worden. Je kunt bij Charlotte van Wooning fotografie jullie wensen ten aanzien van de family shoot bespreken. Heb je een locatie op het oog? Hoeveel mensen zijn tijdens de fotosessie aanwezig? Wordt er gebruik gemaakt van accessoires? Willen jullie ook foto’s van alleen opa en oma of juist alleen van de (klein)kinderen? Vaak wordt het maken van familiefoto’s gecombineerd met het maken van portretfoto’s. Om de fotosessie op vlotte manier te laten verlopen is het goed om van te voren onderling af te spreken wat de bedoeling van de family shoot is en waar de foto’s voor bedoeld zijn. Het kan fijn zijn om qua kleding en stijl eenheid uit te stralen, maar het is niet de bedoeling dat jullie er allemaal hetzelfde uitzien. Het mag best wat uitbundig zijn, waarbij drukke prints beter achterwege gelaten kunnen worden. Terwijl jullie samen de sfeer maken, worden de foto’s gemaakt.

Vergelijken family shoot

Als je een family shoot wilt laten maken, dan kijk je daarbij naar de prijs. Naast de prijs is het portfolio van de fotograaf belangrijk. De mooiste fotoreportages worden gemaakt door fotografen die ervaring hebben met het fotograferen van families en grotere groepen mensen. Je kunt voor een goedkope aanbieding kiezen, maar als je achteraf niet blij bent met de resultaten dan is goedkoop duurder dan verwacht. Daarom krijg je bij Charlotte van Wooning fotografie als vanzelfsprekend de verschillende portfolio’s te zien. Blader rustig door de albums en laat je verrassen over de mogelijkheden. Heb je vragen over de eerder gemaakte fotoshoots? Stel je vragen en krijg meer duidelijkheid. Bespreek de ideeën die jullie hebben over de family shoot met onze fotografe. Is de beoogde locatie geschikt voor een fotoreportage? Worden de foto’s binnen of buiten gemaakt? Hoeveel tijd is er om de foto’s te maken? Tijdens een kennismakingsgesprek wordt de gewenste fotoshoot besproken en kunnen afspraken worden gemaakt. Je krijgt een toelichting op de family shoot kosten en op basis van wat jullie voor ogen hebben ontvang je een prijsopgave. Zo weet iedereen op voorhand wat de verwachtingen en kosten zijn en wordt je achteraf niet geconfronteerd met dure extra’s.

Afspraak family shoot

Zijn opa en oma binnenkort 40 jaar getrouwd? Wil je een family shoot laten maken van je gezin? Wil je een goede vriendin een fotoreportage cadeau doen? Er is altijd wel een reden om een familie foto te laten maken. Charlotte van Wooning fotografie is je daarbij graag van dienst. Je bent welkom in de professionele fotostudio om je plannen te bespreken. Samen bekijken we de locatie en hebben we het over de stijl van de foto’s. Een afspraak maak je door telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen.

Family shoot kosten FAQ

1. Maakt het voor de prijs van de family shoot uit met hoeveel personen we zijn?

De prijs die je betaald voor het laten maken van een family shoot hangt af van het aantal foto’s dat wordt nabewerkt en geleverd, en de duur van de fotosessie. Het aantal personen is hierop niet van invloed.

2. Is het voordeliger om de family shoot in de studio te laten maken?

De ruimte in de fotostudio is beperkt en met name voor grotere families heeft een fotosessie op locatie de voorkeur. Qua prijs maakt het nauwelijks uit of we de shoot in de studio of op locatie maken.

3. Is het mogelijk om verschillende groepsportretten te maken tijdens de family shoot?

Tijdens het kennismakingsgesprek kun je aangeven welke ideeën en wensen jij/jullie hebben. Het is mogelijk om aparte groepfoto’s van de kinderen en/of (groot)ouders te maken. De fotografe laat je het family shoot portfolio zien, zodat je naast het opdoen van inspiratie ook ziet wat er mogelijk is.

4. Kunnen we zelf de locatie bepalen?

Jazeker! De meeste family shoots worden op locatie, binnen of buiten, gemaakt. Kies een locatie die voor de hele familie goed te bereiken is en/of die iets voor jullie betekent. Afhankelijk van het jaargetijde is het soms verstandig om de shoot te plannen op een buitenlocatie, maar tegelijkertijd een binnenlocatie als alternatief achter de hand te houden. Heb je geen locatie op het oog? De fotografe geeft je graag diverse tips.

5. Is een family shoot duur?

Charlotte van Wooning fotografie heeft voor uiteenlopende budgetten een fotografiepakket beschikbaar. Het laten maken van mooie familiefoto’s hoeft niet duur te zijn. Wat je uiteindelijk betaald voor de family shoot hangt af van het aantal foto’s dat wordt geleverd en de lengte van de fotosessie. Je ontvangt een overzichtelijke prijsopgave, zodat je vooraf weet wat de kosten zijn van de family shoot.

6. Kunnen de foto’s in een album of op canvas gedrukt worden?

De nabewerkte foto’s worden in een online galerij aangeleverd. Je ontvangt de beelden in hoge resolutie. Wil je de foto’s laten afdrukken dan heb je de keuze uit uiteenlopende materialen en diverse formaten. De kosten voor het afdrukken zijn niet bij de prijs van de fotoshoot inbegrepen.

7. Worden de gemaakte foto’s altijd nabewerkt?

Ja, de fotografe maakt tijdens de fotosessie RAW opnames. Je kunt dit vergelijken met het vroegere negatief. Professionele nabewerking gebeurt in de fotostudio waarbij er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige software. De belichting, het contrast en de kleuren worden geoptimaliseerd en eventuele oneffenheden of schaduwen worden onzichtbaar gemaakt. De foto’s worden dankzij het nabewerken nog mooier.

8. Zijn zwart-wit foto’s goedkoper?

Nee, het maakt voor de kostprijs niet uit of je zwart-wit of kleuren foto’s laat maken.

9. Kan ik een family shoot cadeau geven?

Ja. Bespreek de mogelijkheden met Charlotte van Wooning fotografie, zodat je een keuze kunt maken uit de fotografiepakketten. Degene aan wie je de fotoshoot cadeau doet, kan zowel telefonisch als via e-mail contact opnemen om een afspraak te plannen.