Zoek je naar family shoot ervaringen? Familiefoto’s zijn dierbaar en families, groot of klein, zijn een prachtig onderwerp voor een fotograaf. Een family shoot levert unieke beelden op die als cadeau kunnen worden gegeven, of die je in een mooie lijst een prominente plaats in huis geeft. Wil je geen portretfoto laten maken? Overweeg dan een family shoot, waarbij jullie op een binnen of buiten locatie op ontspannen wijze op beeld vereeuwigd worden. Family shoot ervaringen zijn overwegend positief en families beleven samen een leuke middag, terwijl de ervaren fotograaf beelden maakt.

Positieve family shoot ervaringen

Het doel van een family shoot is het maken van ongedwongen familiefoto’s. Je kunt een foto van de hele familie laten maken, maar je kunt ook alleen de (klein)kinderen laten fotograferen. Wil je samen met de opa’s en oma’s op de foto? Of een foto met je broer of zus? Ook huisdieren worden regelmatig betrokken in een familiefoto en zijn onderdeel van het gezin. Waar een bijzondere gebeurtenis zoals een huwelijksjubileum vaak aanleiding is om een familiefoto te laten maken, heb je eigenlijk geen reden nodig om een fotoshoot te plannen. Het laten vastleggen van de onderlinge familieband is een tastbare herinnering voor iedereen. Ongedwongen, spontane momenten leveren prachtige foto’s op. Tussendoor kun je eventueel ook een of meerdere portretfoto’s laten maken. Het komt regelmatig voor dat een familie- en portretfotografie met elkaar gecombineerd worden. Je kunt hier van tevoren afspraken over maken.

Ervaring family shoot

Wanneer je jezelf verdiept in family shoot ervaringen van anderen dan zie je dat een fotoreportage zowel in de fotostudio, bij jullie thuis of op een andere binnen of buitenlocatie gemaakt kan worden. Hebben jullie een grote(re) familie dan is de fotostudio meestal niet direct de meest ideale locatie. De ruimte is vrij beperkt en bewegingsvrijheid is minimaal. Het is de bedoeling dat jullie als groep interactie met elkaar beleven. Dit kan zijn tijdens een gezellige familiebrunch, een ontspannen wandeling of misschien wel tijdens een rondvaart over de Vliet. Locatie mogelijkheden zijn uitgebreid en wanneer je niet direct een keuze kan maken dan kan de fotografe van Charlotte van Wooning fotografie je daarbij adviseren. Om de fotoshoot vlot te laten verlopen, is het belangrijk dat iedereen van tevoren weet wat er staat te gebeuren en waar de foto’s voor bedoelt zijn. Probeer ook op het gebied van kleding enige eenheid uit te stralen. Natuurlijk hoeven jullie er niet identiek uit te zien, maar het gebruik van bepaalde kleuren en/of een thema maakt dat er een bepaalde eenheid ontstaat, die je later op de foto’s terugziet.

  • Beperkt kleding met drukke prints, dat geldt ook voor kinderkleding. Bij gebruik van schreeuwende prints kunnen deze onnodig de foto een verkeerde uitstraling geven.
  • Hou rekening met de locatie en achtergrond van de foto’s. Zo kies je in een bos of park minder snel voor overwegend groene kleding.
  • Zorg dat je jezelf onderscheid van de achtergrond, waardoor de focus op de mensen komt te liggen.
  • Bespreek van tevoren de kleuren die jullie gebruiken, zodat je op de fotoshoot niet met elkaar ‘vloekende’ kleuren komt.
  • Neem eventueel extra kleding mee, dit is met name handig voor de kinderen.

Tips en adviezen hoe anderen de fotoshoot hebben voorbereid, lees je eveneens in family shoot ervaringen. Deze ervaringen vind je onder meer op de website van fotostudio’s, persoonlijke blogs en vlogs, maar ook social media is een handige informatie bron. Uiteraard is en blijft een mening persoonlijk. Waar iemand een negatieve ervaring heeft, kan jij daar misschien heel anders over denken. Lees ervaringen en reviews ter informatie en baseer je keuze voor een family shoot en/of een fotograaf niet puur op deze meningen.

Persoonlijke family shoot ervaring

Bereiden jullie een huwelijksjubileum voor? Gaat (o)pa of (o)ma binnenkort met pensioen? Vieren jullie een familiereünie? De reden om een family shoot te laten maken zijn divers, en ook als er geen direct aanleiding is kun je een familiefoto laten maken. In een ontspannen sfeer en op een locatie die jullie aanspreekt worden ontspannen beelden gemaakt. Het geluk, de liefde, de warmte en geborgenheid die jullie uitstralen wordt op beeld vastgelegd. Na afloop van de fotoshoot ontvang je een overzichtelijke galerij met de beelden. In overleg kun je de foto’s op diverse materialen laten afdrukken en/of in laten lijsten. Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van een family shoot in Den Haag en omgeving? Maak dan een afspraak bij Charlotte van Wooning fotografie. Tijdens een vrijblijvend gesprek worden jullie ideeën en wensen besproken. De fotostudio is zowel telefonisch als via e-mail te bereiken.

Goedkope family shoot FAQ

1. Ik heb een fotografiepakket gekozen, maar wil deze graag upgraden kan dat?

In overleg met Charlotte van Wooning fotografie kan het gekozen pakket aangepast worden. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

2. Wij willen een family shoot op meerdere locaties laten maken. Is dit van invloed op de prijs?

Ja, dit kan op verschillende manieren van invloed zijn op de prijs van de family shoot. De afstand tussen de verschillende locaties kan ervoor zorgen dat er reiskosten berekend worden. Fotosessies die op meerdere locaties gemaakt worden, duren in de regel ook langer dan wanneer we op één locatie werken. De duur van de fotoshoot is medebepalend voor de prijs van de family shoot. Overigens worden de kosten vooraf met je besproken, zodat je achteraf niet met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd.

3. Kan er een groepsfoto gemaakt worden van de kinderen?

Zeker, vooraf nemen we de mogelijkheden door en kun je foto’s bekijken van eerder gemaakte family shoots. Het gebeurt geregeld dat er tijdens het maken van familie foto’s aparte foto’s gemaakt worden van de (klein)kinderen en/of (groot)ouders.

4. Zijn zwart-wit familie foto’s goedkoper dan kleurenfoto’s?

Nee, de prijs wordt niet bepaald door de kleur waarin de foto’s geleverd worden. Zwart-wit foto’s worden gecreëerd door kleurenfoto’s te bewerken. Feit is wel dat bepaalde foto’s mooier zijn in zwart-wit dan in kleur. De foto’s die geleverd worden bestaan uit zowel kleuren als zwart-wit foto’s.

5. Onze familie is nogal uitbundig. Kunnen er foto’s gemaakt worden die bij ons passen en die er niet stijf of gemaakt uitzien?

Ja. Het leukste van een family shoot is, dat jullie jezelf kunnen en mogen zijn. Lach, praat, beweeg, speel en maak plezier. De fotografe geeft duidelijke instructies en maakt foto’s op ontspannen momenten. De resultaten van zo’n fotoshoot laten zien hoe jullie zijn en wat jullie onderlinge band is. Spontane beelden zijn niet alleen leuk om te laten maken, ook jaren later word je bij het zien van de foto’s mee teruggenomen naar het moment van de fotoshoot.

6. Is het duur om een groter aantal foto’s af te nemen?

Hoe meer foto’s je besteld, hoe duurder de fotosessie wordt. Tijdens het kennismakingsgesprek laat de fotografe je de uiteenlopende opties en kosten zien.

7. Kan een goedkope of betaalbare family shoot in het weekend gemaakt worden?

Het is niet altijd mogelijk om met een grotere groep op een doordeweekse dag af te spreken. Iedereen heeft andere (werk)verplichtingen en dat maakt dat een dag in het weekend vaak beter uitkomt. Je kunt met ons contact opnemen en in overleg plannen we de family shoot op een dag die voor jullie allemaal past.

8. Waar vind ik ervaringen van anderen die een goedkope family shoot hebben laten maken?

Online vind je tal van reviews, ervaringen en meningen van mensen die een family shoot of andere fotosessie hebben laten maken. Vergelijk je de mogelijkheden? Let dan op het soort shoot dat is gemaakt, wat er bij de prijs was inbegrepen en probeer voorbeelden van gemaakte foto’s te bekijken.