Ben je op zoek naar een professionele, goedkope family shoot? Een fotosessie hoeft niet duur te zijn. Ervaren fotografen werken steeds vaker met pakketten. In plaats van per uur, betaal je voor de volledige fotosessie waarbij een vooraf vastgelegd aantal beelden wordt geleverd. Een goedkope family shoot is een leuke uitdaging waarbij je je gezin, (o)pa’s en (o)ma’s, broers en zussen op ontspannen wijze laat fotograferen.

Creëer dierbare herinneringen

Als je een family shoot wilt laten maken is de zoektocht naar een geschikte fotograaf niet altijd makkelijk. Fotografen en fotostudio’s hebben een eigen stijl, werken met professionele apparatuur en hanteren uiteenlopende tarieven. Zo is het mogelijk om door middel van een zogenaamd totaalpakket een goedkope family shoot te laten maken. Deze pakketten wordt op maat samengesteld en voldoen aan de verwachting die je hebt. Bovendien weet je vooraf wat de kosten zijn en word je achteraf niet met onverwachte, bijkomende kosten geconfronteerd. Als je een goedkope family shoot wilt laten maken, ben je misschien benieuwd naar de ervaring van anderen. Online vind je reviews en klantwaarderingen van zowel family shoots als van lifestyle shoots, zwangerschap en newborn shoots. Een family shoot kun je laten maken voor een huwelijksjubileum, een verjaardag of gewoon omdat je dierbare familie herinneringen wilt creëren. Het grote verschil met het laten maken van ‘strenge’ portretfoto’s is dat er minder geposeerd wordt. Uiteraard worden er familie foto’s gemaakt waar jullie met z’n allen op staan, maar de sfeer en stijl van de foto’s is losser en uitbundiger. Herkenbare situaties en onverwacht spontane momenten worden op beeld vereeuwigd.

Locatie goedkope family shoot

Weet je al waar je de familie foto’s wilt laten maken? Het is mogelijk om de fotoshoot in de ingerichte fotostudio te doen. Wanneer het een grotere groep is, kan de ruimte in de fotostudio beperkt zijn en kan een andere locatie de voorkeur hebben. Family shoots kunnen binnen en buiten gemaakt worden. Zo kan de fotografe bij jullie thuis komen of gaan we samen naar de afgesproken locatie. Het succes van buiten foto’s hangt onder andere af van het licht. Vaak wordt gekozen voor een fotoshoot aan het einde van de middag, voor zonsondergang. Het natuurlijke licht is dan mooi en niet te fel. Wanneer de foto’s binnen worden gemaakt, is er minder afhankelijkheid van het tijdstip. Door gebruik te maken van professionele belichting kan het licht volledig afgesteld worden.

Stijl family shoot

Het laten maken van familie foto’s is leuk, maar wordt vaak als stressvol en spannend beschouwd. Want wat moet je aantrekken en moet iedereen in dezelfde stijl naar de fotosessie komen? Het is niet nodig om er allemaal hetzelfde uit te zien. Overleg van tevoren in welke stijl jullie de foto’s willen laten maken en welke kledingkeuze daarbij past. Kleuren die matchen hebben de voorkeur, terwijl drukke prints en opvallende teksten beter achterwege gelaten kunnen worden. Neem naar de fotosessie een extra set kleding mee, dit zowel voor de kinderen als voor jezelf. Tussendoor kan er eventueel van kleding gewisseld worden. Het makkelijkste is het om vooraf met elkaar af te spreken wie wat aantrekt en hoe dit overkomt op de foto’s. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Het kan zinvol zijn om het portfolio van de fotograaf te bekijken en zo ideeën op te doen voor de family shoot die jullie laten maken.

Professionele, goedkope family shoot

Familie foto’s zijn ook jaren later iets om met een glimlach op terug te kijken. Dierbare momenten kun je voor altijd koesteren. Elk moment is een geschikt moment om een family shoot te laten maken. Wanneer je geen houterig geposeerde foto’s voor ogen hebt, is een wat lossere meer uitbundige family shoot een goed idee. Op een locatie naar keuze worden foto’s gemaakt van jullie familie. Samen met opa en oma, alleen de kleinkinderen, broers en zussen, neven en nichten. Naast meerdere groepsfoto’s, kunnen er foto’s gemaakt worden van onderlinge voorkeuren. Een goedkope family shoot in Den Haag en omgeving, laat je maken door Charlotte van Wooning fotografie. De ervaren fotografe neemt vooraf uitgebreid de tijd om de wensen en ideeën die jullie hebben te bespreken. De verschillende fotopakketten worden toegelicht en je kunt een keuze maken uit de mogelijkheden. Zo weet je vooraf wat de fotosessie kost en hoe de beelden achteraf worden aangeleverd. Diverse materialen, waaronder fotopapier en canvasdoek zijn beschikbaar om de foto’s op af te laten drukken. Meer weten of direct een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Charlotte van Wooning fotografie is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Goedkope family shoot FAQ

1. Ik heb een fotografiepakket gekozen, maar wil deze graag upgraden kan dat?

In overleg met Charlotte van Wooning fotografie kan het gekozen pakket aangepast worden. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

2. Wij willen een family shoot op meerdere locaties laten maken. Is dit van invloed op de prijs?

Ja, dit kan op verschillende manieren van invloed zijn op de prijs van de family shoot. De afstand tussen de verschillende locaties kan ervoor zorgen dat er reiskosten berekend worden. Fotosessies die op meerdere locaties gemaakt worden, duren in de regel ook langer dan wanneer we op één locatie werken. De duur van de fotoshoot is medebepalend voor de prijs van de family shoot. Overigens worden de kosten vooraf met je besproken, zodat je achteraf niet met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd.

3. Kan er een groepsfoto gemaakt worden van de kinderen?

Zeker, vooraf nemen we de mogelijkheden door en kun je foto’s bekijken van eerder gemaakte family shoots. Het gebeurt geregeld dat er tijdens het maken van familie foto’s aparte foto’s gemaakt worden van de (klein)kinderen en/of (groot)ouders.

4. Zijn zwart-wit familie foto’s goedkoper dan kleurenfoto’s?

Nee, de prijs wordt niet bepaald door de kleur waarin de foto’s geleverd worden. Zwart-wit foto’s worden gecreëerd door kleurenfoto’s te bewerken. Feit is wel dat bepaalde foto’s mooier zijn in zwart-wit dan in kleur. De foto’s die geleverd worden bestaan uit zowel kleuren als zwart-wit foto’s.

5. Onze familie is nogal uitbundig. Kunnen er foto’s gemaakt worden die bij ons passen en die er niet stijf of gemaakt uitzien?

Ja. Het leukste van een family shoot is, dat jullie jezelf kunnen en mogen zijn. Lach, praat, beweeg, speel en maak plezier. De fotografe geeft duidelijke instructies en maakt foto’s op ontspannen momenten. De resultaten van zo’n fotoshoot laten zien hoe jullie zijn en wat jullie onderlinge band is. Spontane beelden zijn niet alleen leuk om te laten maken, ook jaren later word je bij het zien van de foto’s mee teruggenomen naar het moment van de fotoshoot.

6. Is het duur om een groter aantal foto’s af te nemen?

Hoe meer foto’s je besteld, hoe duurder de fotosessie wordt. Tijdens het kennismakingsgesprek laat de fotografe je de uiteenlopende opties en kosten zien.

7. Kan een goedkope of betaalbare family shoot in het weekend gemaakt worden?

Het is niet altijd mogelijk om met een grotere groep op een doordeweekse dag af te spreken. Iedereen heeft andere (werk)verplichtingen en dat maakt dat een dag in het weekend vaak beter uitkomt. Je kunt met ons contact opnemen en in overleg plannen we de family shoot op een dag die voor jullie allemaal past.

8. Waar vind ik ervaringen van anderen die een goedkope family shoot hebben laten maken?

Online vind je tal van reviews, ervaringen en meningen van mensen die een family shoot of andere fotosessie hebben laten maken. Vergelijk je de mogelijkheden? Let dan op het soort shoot dat is gemaakt, wat er bij de prijs was inbegrepen en probeer voorbeelden van gemaakte foto’s te bekijken.