Ben je op zoek naar een family shoot Leidschendam? Sommige, speciale momenten verdienen meer dan een selfie, vooral momenten die met familie worden gedeeld. Laat Charlotte van Wooning fotografie deze bijzondere momenten omzetten in een dierbare herinnering die je leven lang meegaat. Een family shoot Leidschendam kun je laten maken voor een familiereünie, voor een huwelijksjubileum, voor een 18e verjaardag of gewoon zomaar zonder reden.

Warme fotostudio

Zeker wanneer je een gezin met jonge kinderen of baby’s hebt, heeft een binnen locatie vaak de voorkeur. Dit kan bij jullie thuis zijn, maar ook de verwarmde fotostudio is een geschikte omgeving voor een family shoot. In de studio zijn professionele foto props, achtergronden en accessoires beschikbaar. Tussen het maken van de foto’s door is er tijd en ruimte om eventueel van outfit te verwisselen of om de kinderen tot rust te laten komen. Daar staat tegenover dat de kinderen, en jijzelf, zich thuis vaak beter op hun gemak voelen. Spontane beelden die gemaakt worden aan een rommelige ontbijttafel of van druk tekenende of puzzelende kinderen zijn later ook een liefdevolle herinnering.

Family shoot op locatie

Is er een bepaalde plaats of locatie waar jullie een zekere verbintenis mee hebben, of waar je samen met het gezin regelmatig komt? Overweeg dan het laten maken van een family shoot Leidschendam op locatie. Om te voorkomen dat de fotoreportage wordt verstoord door een ‘foto bomber’ raadt de fotografe aan een locatie te kiezen waar het niet te druk is. Rust en kalmte maakt dat de kinderen zichzelf zijn en zich niet af laten leiden door wat er in de omgeving gebeurt. In en om Leidschendam zal diverse locaties geschikt voor een family shoot. Van de Paleistuin tot Vlinders aan de Vliet en van het strand bij Kijkduin tot Kasteel Duivenvoorde. De foto’s die tijdens de family shoot gemaakt worden zijn geen statige portretfoto’s. Het is de bedoeling dat jullie samen een leuke tijd hebben en met elkaar praten, wandelen, dansen, zingen of springen. Ondertussen is de camera aan het werk en worden herkenbare momenten op beeld vastgelegd.

Canvasdoek family shoot Leidschendam

Een aantal dagen na het maken van de foto’s ontvang je van Charlotte van Wooning fotografie een online galerij met de beelden in hoge resolutie. Je kunt samen de foto’s bekijken en een selectie maken van de beelden die je wilt laten afdrukken. Diverse materialen zijn beschikbaar. Zo kun je de foto’s in een album laten verwerken, maar je kunt er ook voor kiezen om een of meerdere foto’s op groot formaat in te laten lijsten. Wat tegenwoordig ook veel gevraagd is, is een familie foto die wordt gedrukt op een canvasdoek. Overweeg je een family shoot te laten maken? Bespreek je plannen en ideeën met de fotografe van Charlotte van Wooning fotografie. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je aangeven wat jullie verwachtingen zijn van de fotoshoot en naar welk soort locatie de voorkeur uitgaat. Je hebt de mogelijkheid om door het portfolio te bladeren en de fotografe geeft je tips en adviezen voor de shoot.

Family shoot Leidschendam FAQ

1. Kunnen we tijdens een family shoot een familieportret laten maken?

Jazeker! De family shoot en de manier waarop de foto’s gemaakt worden, wordt tijdens een kennismakingsgesprek in de fotostudio toegelicht. Vertel de fotografe de ideeën en wensen die er zijn, zodat de fotoshoot op maat wordt samengesteld.

2. Waar vindt de family shoot plaats?

In overleg wordt een locatie gekozen. Dit kan zowel de fotostudio als een binnen- of buitenlocatie naar keuze zijn. De ruimte in de fotostudio is beperkt, wat het voor grotere families wenselijk maakt om de shoot op locatie te laten maken. De fotografe kent bijzondere fotolocaties in Leidschendam en omgeving.

3. Wat doen we bij slecht weer?

Als het regent verplaatsten we de family shoot naar een binnenlocatie of een andere datum. Laat je familie foto’s op het strand maken? Dan is bewolking niet erg, het licht is dan minder hard wat een mooier resultaat heeft. Een dag voorafgaand aan de geplande family shoot is er contact en bespreken we het weer dat voor de volgende dag wordt voorspelt.

4. Hoe bereid ik mijn familie voor op een family shoot?

Begin tijdig met het kiezen van kleding. Lichte kleuren doen het op de foto’s beter dan (te) donkere kleuren. Hou het eenvoudig zonder opvallende patronen of grote logo’s. Was en strijk de kleding en leg voor iedereen een extra outfit klaar, zodat er tijdens de fotosessie eventueel gewisseld kan worden. Vertel de kinderen liever niet dat jullie foto’s gaan laten maken en zorg dat je ruim op tijd naar de afgesproken locatie vertrekt.

5. Hoelang van tevoren moet ik een family shoot reserveren?

Bepaalde data zijn in trek. Geadviseerd wordt om 2 maanden voor de shoot de afspraak te plannen. Je bent er dan zeker van dat de fotografe beschikbaar is om jullie familiefoto’s te maken. Een afspraak maak je door te bellen of door een e-mail te sturen.

6. Moeten we oefenen met poseren?

De meeste mensen die een family shoot laten maken, hebben geen modellen ervaring en voelen zich onwennig bij het zien van een camera. Dit is iets waar jullie je absoluut geen zorgen over hoeven te maken. Tijdens de fotosessie krijgen jullie begeleiding en tips, waardoor er spontane foto’s gemaakt worden. Passende houdingen, eerlijke emoties en spontaan lachende gezichten zijn een prima combinatie voor het gewenste resultaat.

7. Wat gebeurt er na afloop van de fotosessie?

De beste beelden worden geselecteerd en nabewerkt. Contrast, belichting en kleuren worden geoptimaliseerd, en eventuele vlekjes op de huid worden bewerkt zonder dat de herkenbare uitstraling verloren gaat. De nabewerkte beelden worden in een online galerij naar jullie verstuurd. Vooraf is afgesproken hoeveel foto’s er geleverd worden. Deze beelden kunnen naar wens worden afgedrukt en/of ingelijst.

8. Hoeveel kost een family shoot in Leidschendam?

Charlotte van Wooning fotografie werkt met fotografiepakketten. Deze zijn onderverdeeld in duur van de fotosessie en het aantal foto’s dat wordt aangeleverd. Hoe meer foto’s er worden geleverd hoe hoger de kostprijs. Ook kun je extra’s zoals visagie aan de shoot toevoegen.