Wil je meer weten over een family shoot Wassenaar en omgeving? Het vastleggen van je gezin en familie op beeld is belangrijk, omdat er door de jaren heen veel verandert. Families veranderen. Baby’s worden geboren, kinderen groeien, een nieuwe liefde doet zijn of haar intrede, een gezinssamenstelling die veranderd en dierbaren die helaas overlijden. Terugkijkend op alle familie foto’s zie je kostbare herinneringen en veranderingen maar ook het plezier en de eenheid die jullie samen vormen. Een family shoot Wassenaar is een geweldige ervaring die je waardevolle en tastbare herinneringen geeft.

Lachende gezichten

Stel je nu eens voor dat je de mensen van wie je veel houdt elke dag op een fantastisch canvasdoek aan de muur ziet hangen. Je kijkt naar lachende, ontspannen gezichten en ziet mensen die door hun onderlinge verbintenis zichzelf zijn en op eigenzinnige wijze gefotografeerd zijn. Dat is een van de grote verschillen met een portretreportage. Jullie hoeven niet gemaakt te poseren en die geforceerde glimlach kun je ook achterwege laten. De family shoot Wassenaar draait om jullie als gezin. Dat betekent dat het niet allemaal even ordelijk hoeft te verlopen en dat jullie tijdens de fotosessie een activiteit kunnen ondernemen. Kinderen zijn, net als huisdieren die mee gaan naar de fotoreportage, vaak moeilijk te regisseren. Ze zitten niet graag stil en zijn liever lekker ontspannen bezig. Spontane momenten worden gefotografeerd. Terwijl jullie wandelen, een zandkasteel bouwen of de speeltuin verkennen en samen een leuke tijd beleven worden de mooiste foto’s gemaakt. Natuurlijk lachende en uitbundige gezichten! Je kunt zelf de foto’s selecteren en in een album laten verwerken. De materialen waarop de foto’s gedrukt kunnen worden zijn divers, maar waar je ook voor kiest, je kijkt jaren later nog altijd met een warm gevoel terug aan de family shoot.

Professionele family shoot Wassenaar

Een family shoot in Wassenaar kun je laten maken door de ervaren fotografe van Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Samen maken we een prachtige familie fotoreportage. Tijdens een kennismakingsgesprek doorlopen we samen het uitgebreide portfolio en kun je zien hoe eerdere family fotoshoots zijn uitgevoerd. Je kunt aangeven of de voorkeur van jullie gezin uitgaat naar een fotosessie in de professionele fotostudio. In de studio zijn diverse foto props, achtergronden en accessoires beschikbaar. Het licht kan bovendien volledig ingesteld worden en dat betekent dat er geen rekening hoeft te worden gehouden met het natuurlijke licht. De meeste family shoots worden echter op locatie gemaakt. Dit kan zowel jullie eigen huis en/of tuin zijn, maar ook locaties als het strand, Clingendael, het Haagse bos of een statig herenhuis kunnen geschikt zijn voor een family shoot Wassenaar. Heb je een bepaald thema of een zekere stijl in gedachten? De fotografe luistert naar de ideeën en geeft je tips en adviezen voor de kleding en eventuele accessoires die jullie meenemen.

Afspraak family fotoshoot

Wil je een afspraak maken voor een family shoot? Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Een fotosessie duurt gemiddeld 1 à 2 uur, waarbij er tussendoor eventueel van kleding gewisseld kan worden.

Family shoot Wassenaar FAQ

1. Wat kan ik verwachten van een family shoot?

We ontmoeten elkaar zoals gepland op de afgesproken locatie. Ontspannen en plezier maken met het gezin staan tijdens de fotosessie voorop. Maak je vooral geen zorgen als je kind verlegen is, een driftbui heeft of speciale behoeften heeft. De fotografe past zich aan bij het werken met kinderen van alle leeftijden en de fotoshoot begint pas als iedereen op zijn gemak is. Vervolgens is het tijd om te ontdekken, plezier te hebben, te spelen en elkaar lief te hebben.

2. Hoe bereid ik mijn gezin voor op een family shoot?

Probeer om iedereen te laten eten voor de geplande fotosessie en neem drankjes en een tussendoortje mee. Om de kinderen bezig te houden kun je wat speelgoed of knuffels meenemen. Begin op tijd met het selecteren van de kleding die jullie tijdens de shoot dragen. Kies bij elkaar passende, niet te donkere, kleuren en effen stoffen zonder patroon. Wil je meer variatie op de foto’s? Neem dan extra outfits voor iedereen mee.

3. Kunnen er aparte foto’s van de kinderen gemaakt worden?

Ja, vooraf bespreken we de mogelijkheden van een fotoshoot. Ook kun je aangeven welk soort foto’s je zou willen laten maken.

4. Is een family shoot in Wassenaar duur?

Charlotte van Wooning fotografie heeft voor elk budget een fotografiepakket beschikbaar. Afhankelijk van de duur van de fotosessie en het aantal foto’s dat je geleverd krijgt, wordt de prijs bepaald. Hoe meer foto’s er worden geleverd hoe hoger de prijs van de shoot.

5. Kan ik een foto op canvas laten drukken?

Ja, dat kan. Naast canvas zijn er diverse andere materialen beschikbaar waarop je een of meerdere foto’s kunt laten drukken. De prijs hiervan is niet inbegrepen bij de fotoshoot.

6. Moeten we van tevoren een afspraak maken of kunnen we zo langs komen bij de studio?

Charlotte van Wooning fotografie werkt uitsluitend op afspraak. Op deze manier worden we niet gestoord tijdens de fotosessie en dat werkt zowel voor jullie als de fotografe meer ontspannen. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we om de afspraak 2 maanden van tevoren te maken.

7. Kunnen we visagie bijboeken?

Wanneer je dat wilt kan Charlotte van Wooning fotografie zorgen dat een professionele, ervaren visagiste je make-up verzorgt voor de fotosessie. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de fotoshoot in detail en kun je aangeven welke extra’s je aan een fotografiepakket wilt laten toevoegen.

8. Wat gebeurt er als mijn kinderen niet meewerken?

Het gedrag van de kinderen is een punt waar veel ouders zich zorgen over maken. Vaak is dit nergens voor nodig. De fotografe heeft ervaring met kinderen en ook op momenten dat je oogappel er geen zin in heeft, worden kostbare blikken met de camera vastgelegd. En zeg nu zelf, later is het eigenlijk best leuk om naar deze foto’s te kijken. Overigens werken de meeste kinderen, zonder dat je zelf meekijkt, goed mee.

9. Kunnen we de ruwe beelden krijgen?

Nee, Charlotte van Wooning fotografie bewerkt de gemaakte foto’s na en levert geen RAW bestanden.