Wil je een family shoot Voorburg en omgeving laten maken? Een family shoot moet een ontspannen en vrolijke gebeurtenis zijn. Het dragen van kleding die je een comfortabel gevoel geeft, helpt om de shoot gemakkelijker te maken. Het gaat niet zozeer om wat je moet vermijden, maar wat het beste werkt voor jou en je omgeving tijdens een family shoot Voorburg.

Planning family shoot

Stel je hebt een datum gevonden die past en je hebt een afspraak gemaakt bij een professionele fotograaf voor die familiefoto’s die je al eeuwen aan het plannen bent. De dag van fotosessie komt steeds dichterbij en je checkt dagelijks de weersvoorspelling en probeert erachter te komen wat iedereen moet dragen. Het is ook bijna tijd om te fotograaf te ontmoeten en dan breekt ineens de paniek los. Wanneer je een family shoot Voorburg en omgeving goed plant, dan is er geen enkele reden tot paniek. De fotografe van Charlotte van Wooning fotografie bespreekt ruim van tevoren de locatie en het verloop van de fotosessie met je. Je weet wie de fotografe is en je hebt tijdens het kennismakingsgesprek het family shoot portfolio bekeken. De tips die krijgt ten aanzien van kleding komen goed van pas:

  • Stem de kleding af op het seizoen. Neem altijd een trui, vest of jas mee. Ook op een zonnige dag kan het kouder zijn dan dat het weer doet vermoeden.
  • Stem jullie kledingstijl op elkaar af, maar vermijd dat jullie er identiek uitzien. Het mag speels en divers zijn.
  • Laat schreeuwerige, drukke prints en teksten achterwege.
  • Neem een extra kleding set mee. Het is mogelijk om tijdens de fotoshoot van kleding te wisselen. Met name voor de kinderen is dit praktisch. Een ongelukje zit in een klein hoekje.
  • Kies voor comfortabele schoenen. Zeker op een buitenlocatie als het strand of bos, is het niet handig om op hoge naaldhakken elegant te blijven.
  • Contrast is belangrijk. Zorg dat jullie van de achtergrond te onderscheiden zijn.
  • Draag kleding waarin je jezelf comfortabel voelt. Je kunt rustig je favoriete spijkerbroek dragen, het is niet nodig om jezelf te pijnigen in een cocktailjurk of smoking als je die anders ook nooit draagt.
  • Wees jezelf.

Spontane family shoot Voorburg

Bij een family shoot worden geen portretfoto’s gemaakt. Jullie zijn bezig met elkaar en daar hoort knuffelen, spelen, praten, wandelen, eten en drinken bij. Geen statige familiefoto’s met houterige poses. Nee, tijdens een family fotoshoot worden spontane momenten op beeld vastgelegd en mag iedereen zichzelf zijn. Heeft je kind een driftbui of een onmogelijk moment? Ook dit zijn geweldige foto’s om later naar terug te kijken. Wil je meer weten over een family shoot in Voorburg en omgeving? Neem contact op met de ervaren fotografe van Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Je kunt het portfolio bekijken en de ideeën en verwachtingen van een fotoshoot bespreken. Charlotte van Wooning fotografie maakt family shoots in de fotostudio of op locatie. Na afloop krijg je online een galerij van de gemaakte foto’s en kun je aangeven op welk materiaal je de foto’s wilt laten afdrukken.

Family shoot Voorburg FAQ

1. Kan de family shoot in de fotostudio gemaakt worden?

De ruimte in de fotostudio is beperkt. Grote(re) families wordt geadviseerd om een binnenlocatie te kiezen die past bij de omvang van de groep. De fotografe geeft je voorbeelden van zowel binnen- als buitenlocaties die geschikt zijn voor een family shoot.

2. Hoe verloopt een family shoot?

Tijdens het kennismakingsgesprek zijn de mogelijkheden doorgenomen en is de locatie voor de fotosessie bepaald. Zorg dat jullie allemaal op tijd aanwezig zijn en dat iedereen is uitgerust. Het is mogelijk om foto’s te maken van de volledige familie en van de aparte gezinnen of alleen de (klein)kinderen. Zo worden gevarieerde foto’s gemaakt en kan een familie shoot naar wens worden samengesteld.

3. Onze (groot)ouders vieren binnenkort een huwelijksjubileum. Kunnen we een family shoot cadeau geven?

Jazeker! Het is mogelijk om een afspraak te maken en de foto’s kort voor het jubileum te laten maken. Op de dag van het jubileum zelf geef je de foto’s en misschien een mooie uitvergroting aan de (groot)ouders. Je kunt er ook voor kiezen om de shoot cadeau te doen tijdens het jubileum en de foto’s zelf later te laten maken.

4. Kunnen we tijdens de family shoot foto’s van de kleinkinderen laten maken?

Ja. Net zoals dat er ook foto’s gemaakt kunnen worden van (o)pa en (o)ma, kun je ook de kleinkinderen samen laten fotograferen. Het is niet nodig om de kinderen een geposeerde houding aan te laten nemen, terwijl ze samen spelen, schommelen, een zandkasteel bouwen of uitbundig lachen worden spontane beelden gemaakt.

5. Moeten we iets meenemen naar de fotoshoot?

Kleine, persoonlijke accessoires geven de foto’s een extra bijzonder tintje. Kies iets wat bij jullie als familie past en maak het niet te groot zodat het beeld niet wordt verstoord.

6. Hoe worden de foto’s afgeleverd?

Na de fotoshoot worden de foto’s in de studio bewerkt. Zowel de kleur, het contrast als de belichting worden geoptimaliseerd. Enkele dagen later ontvang je een online galerij met daarin de foto’s in hoge resolutie.

7. Hoe worden de foto’s afgedrukt?

De foto’s kunnen op verschillende manieren en op diverse materialen gedrukt worden. Misschien heb je een voorkeur voor een mooi familie album, of wil je een sprekende familiefoto op canvas laten uitvergroten. De mogelijkheden zijn uitgebreid. De kosten voor het afdrukken zijn niet bij de prijs van de fotoshoot inbegrepen.

8. Zijn er voorbeelden van family shoots beschikbaar?

Ja, tijdens het kennismakingsgesprek laat de fotografe je voorbeelden zien van family shoots die eerder zijn gemaakt. Je kunt zo inspiratie op doen voor de locatie, maar ook de toegepaste stijl van de fotosessies is interessant om te bekijken en te vergelijken.

9. Kunnen er later foto’s bijbestelt worden?

Je krijgt van tevoren uitgebreide informatie over het (bij)bestellen en afdrukken van de gemaakte foto’s. De online galerij kun je opslaan en bewaren. Ook is vooraf besproken hoeveel foto’s er geleverd worden.

10. Mag de hond mee naar de fotosessie?

Ja, controleer vooraf wel of de hond op de locatie welkom is.