Ben je op zoek naar een family shoot Naaldwijk en omgeving? Het laten maken van familiefoto’s kan een stressvolle gebeurtenis zijn, maar met de juiste voorbereiding is dat niet nodig. Begin van tevoren te plannen, zodat je weet wat je van de fotoshoot kunt verwachten. Je kunt dan tijdens de family shoot Naaldwijk volop genieten van een leuke tijd met je gezin. Achteraf zeggen mensen vaak dat de fotosessie ontzettend is meegevallen. Charlotte van Wooning fotografie doet er alles aan om jullie datzelfde gevoel te laten ervaren!

Tips voor een ontspannen family shoot Naaldwijk

Om iedereen een leuke tijd te laten beleven zonder dat er sprake is van een stress situatie zijn er diverse zaken die je van tevoren plant:

  • Focus op de liefde. Cliché, maar de liefde voor je gezin is een van de redenen waarom je een family shoot laat maken. Het gaat erom vast te leggen hoe het leven nu is. Het gaat over knuffelen, kietelen en spelen. Het gaat erom je kinderen te laten zien hoeveel je van ze houdt, zodat ze over 20 jaar met plezier terugdenken aan het moment van nu.
  • Plan niet te veel. Niets bederft het goede humeur van een kind sneller dan te veel kledingwisselingen, te veel locaties en te veel accessoires. De beste foto’s worden gemaakt als gevolg van jullie unieke, spontane familierelaties. Vergeet de afstreeplijst en kies voor spontane momentopnames.
  • Kom minimaal een half uur te vroeg op de locatie aan. Zeker op een buitenlocatie wordt rekening gehouden met het natuurlijke licht. Wees daarom ruim op tijd aanwezig. Vroeg aankomen is het beste wat je kunt doen voor een vlotte family shoot.
  • Laat de kinderen kind zijn. Word niet boos op je kinderen als ze zich ‘niet gedragen’. De camera werkt ook op momenten dat de kinderen zich keurig gedragen. Kinderen voelen de stress die jij ervaart en spelen daar op in. Dus lach erom en vergeet niet dat die ene driftbui tijdens de fotosessie later een hilarisch beeld is waar jullie met z’n allen om lachen.
  • Plan de kledingkeuze enkele dagen van tevoren. Er is niets zo stressvol als op het laatste moment voor je gezin kleding te kiezen. Begin een aantal dagen vooraf, zodat je niet op de dag zelf tot de conclusie komt dat een broek niet past of dat er nog overhemden gestreken moeten worden.
  • Benader de family shoot Naaldwijk als leuk. In plaats van de kinderen te vertellen dat er foto’s gemaakt worden, kun je beter zeggen dat jullie een leuke middag gaan beleven en samen iets leuks ondernemen.
  • Checklist voor vertrek. Een aantal eenvoudige dingen zorgen ervoor dat de family shoot vlot verloopt. Kies voor comfortabele schoenen, neem een deken en extra kleding mee. Wat te drinken en een klein tussendoortje voor de kinderen. Zorg ervoor dat sleutels en telefoons uit broekzakken worden gehaald.

Afspraak family shoot Naaldwijk

Een afspraak voor een family shoot in Naaldwijk en omgeving maak je bij Charlotte van Wooning fotografie in Den Haag. Je kunt de fotostudio zowel telefonisch als via e-mail bereiken.

Family shoot Naaldwijk FAQ

1. Waarom kiezen we Charlotte van Wooning fotografie voor een family shoot in Naaldwijk?

De fotografe heeft ruime ervaring met het maken van familie fotosessies. Vooraf maken we kennis en vertellen jullie de ideeën over de family shoot. Tijdens de family shoot kunnen jullie wandelen, praten, lachen, spelen en genieten van een leuke middag. De fotografe legt deze echte gevoelens op beeld vast waardoor jullie met trots terugkijken naar spontane familiefoto’s die oprechte emoties laten zien.

2. Hoe kunnen we een family shoot afspreken?

Je kunt Charlotte van Wooning fotografie zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Probeer tijdig een afspraak te maken, daarmee voorkom je dat de datum die jullie op het oog hebben nog beschikbaar is. De gemaakte afspraak wordt altijd bevestigd.

3. Kan de family shoot op een locatie naar keuze gemaakt worden?

Ja, in overleg kunnen jullie zelf de locatie kiezen. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Bij fotosessies die wat langer duren, kun je overwegen om twee locaties te bezoeken. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het aantal personen dat aanwezig is. Het is niet altijd praktisch om met een grotere familie verschillende locaties te bezoeken.

4. Welke kleding trekken we aan?

Kies en draag iets wat lekker zit en waar je jezelf goed in voelt. Vermijd het gebruik van felle kleuren en drukke prints. Spreek samen de kleur(en) af die jullie dragen, en kies daarbij een aantal kleuren die bij elkaar passen. Wanneer we de fotosessie buiten maken, dan kan het kouder dan verwacht zijn. Je kunt de kou compenseren door kleding in meerdere laagjes te dragen en eventueel een mooie, bijpassende sjaal mee te nemen.

5. Wat doen we als het regent?

Het weer is een van de weinige dingen waar we helaas geen invloed op hebben. Bij aanhoudende regen kunnen we de gemaakte afspraak verzetten. Heb je echter een binnenlocatie achter de hand, dan kunnen we de fotosessie naar binnen verplaatsen.

6. Worden de foto’s nabewerkt?

Ja, na de fotoshoot worden de beste foto’s in de studio nabewerkt. Dat houdt in dat de foto’s gecorrigeerd worden op het gebied van licht, helderheid, kleur en contrast. Eventuele huidoneffenheden worden verbeterd, maar uiterlijke kenmerken zoals rimpeltjes, sproetjes en moedervlekken niet. Deze horen bij je en mogen gezien worden.

7. Worden onze familiefoto’s gebruikt voor publicatiedoeleinden?

Charlotte van Wooning fotografie waardeert het als de foto’s gebruikt mogen worden in het portfolio en/of op de website. Wil je dit liever niet, dan waarderen we je privacy. Alleen met schriftelijke toestemming worden de foto’s gebruikt. In alle andere gevallen niet.

8. Mogen we de foto’s op social media delen?

Jazeker! Je krijgt de foto’s aangeleverd in een formaat en bestandsindeling die ook voor online gebruik geschikt is. Let wel op dat je geen filters en/of veranderingen aan de beelden toebrengt. Een nametag of een naamsvermelding wordt op prijs gesteld.

9. Is een family shoot in Naaldwijk duur?

Charlotte van Wooning fotografie heeft bewust gekozen voor het aanbieden van fotografiepakketten van verschillende prijzen. Zo is er voor elk budget een fotoshoot beschikbaar.